søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise
Norge

Fly til Norge

Fly med SAS til Norge

Priser og plasstilgang oppdateres hver gang en besøkende gjør et søk i kalenderen. Visse prisavvik kan derfor forekomme når du går videre til bestilling.

I Norge kan du finne både sjarmerende byer og makeløs natur. Norge er et flott sted å besøke hele året, hver sesong har sine egne spennende opplevelser og byr på unike endringer i naturen. Opplev Norge med SAS – vi flyr til Oslo, Stavanger, Bergen, Kristiansand og Trondheim.

Bestill flyreiser til byer i Norge med SAS og tjen EuroBonus-poeng hver gang du reiser – jo mer du flyr, jo flere poeng tjener du.

 

FLYVNINGER I NORGE

SAS flyr direkte fra København til Oslo, Stavanger, Bergen, Kristiansand og Trondheim. Dersom du fly via Oslo, kan du raskt og enkelt reise videre med én av våre norske innenlandsflyvninger eller med vårt regionale flyselskap, Widerøe, for eksempel til Kristiansand i sør eller Longyearbyen og Kirkenes i den nordligste delen av Norge.

Når du flyr i Norge med SAS, får du automatisk 24-timers angrerett på flybilletten din, innsjekking 22 timer før avreise og fritt setevalg.

 

SJARMERENDE NORSKE BYER MED EN INTERNASJONAL VRI

Norske byer er kjente for sin kombinasjon av skandinavisk landsbysjarm og en internasjonal storbyfølelse. Hovedstaden, Oslo, er hjem for rundt en halv million mennesker og mange forskjellige nasjonaliteter. Oslo har blitt en smeltedigel i nord, som gjør byen dynamisk og internasjonal. Dersom du besøker Oslo, kan du oppleve den berømte Vigelandsparken og Munchmuseet.

På vestkysten av Norge ligger Stavanger-regionen, som nylig ble kåret til Europas kulturhovedstad i 2008. Byen byr på kunst, kultur og shopping i vakre omgivelser, slik som Preikestolen, et 604 meter høyt fjellplatå. I nærheten finner du også den nesten 100 meter høye Månafossen og Jæren-kysten med strender som strekker seg flere mil.

 

MIDNATTSSOL OG NORDLYS I NORD-NORGE

Polarsirkelen krysser Nord-Norge, og området byr på unike og vakre naturopplevelser. Den norske øygruppen Svalbard befinner seg nord for Polarsirkelen, ca. halvveis mellom Norge og Nordpolen. Hovedbyen, Longyearbyen, befinner seg på den største øyen, Spitsbergen, og er den nordligste byen i verden med mer enn tusen innbyggere. Naturen og dyrelivet på Svalbard er unikt – ca. 60 % av øyen er dekket av is, og øygruppen er hjem for isbjørner, seler, reinsdyr og hvaler.

I Nord-Norge på sommermånedene kan du oppleve midnattssolen – solen går aldri ned, og dag og natt smelter sammen. Nordlyset er også et vakkert og veldig spesielt lysfenomen – også kalt aurora borealis. Eksplosjoner i solen slipper ut millioner av partikler som slynges inn i jordens atmosfære hvor de skinner i vakre farger og lyset slynger seg over himmelen. Sent på høsten eller tidlig på våren er den beste tiden å oppleve nordlyset på.

 

FJORDER OG IDYLLISKE BYER I SØR- OG SØRØST-NORGE

Den sørlige delen av Norge er en sterk kontrast til det røffe nord. Sør-Norge har en vakker kystlinje og har flere idylliske byer med hvite trehus. Landets hovedstad, Oslo, er i den sørvestlige delen av landet og kombinerer byliv og naturopplevelser side om side.

 

BESØK NORGE HELE ÅRET

I Norge byr alle sesonger på varierte og spennende opplevelser og unike naturendringer. På våren blomstrer frukttrærne og Norge fylles av en nordisk idyll. Hardangerfjorden i Vest-Norge er populært på våren når frukttrærne rundt fjorden blomstrer. Den norske sommeren med milde temperaturer er den beste sesongen til å nyte alt som landet har å by på – fjellturer og kajakkturer på fjordene gir deg spennende måter å utforske norsk natur på.

Høsten i Norge er full av gylne og røde nyanser, og i landsbyområdene selges nyplukkede frukter. Sent på høsten og på vinteren endrer store deler av Norge seg til et paradis for skigåere. Det finnes mange muligheter for både erfarne skigåere og familier med barn, og skisentrene er moderne og svært populære.

 

SKIFERIE FOR HELE FAMILIEN

Skisesongen i Norge begynner i november og slutter i april, og her er fjellene dekket av dyp, myk snø. Det er mange mulige fritidsaktiviteter for både erfarne skigåere og familier med barn, og det er mulig å drive med alpin skiidrett, snowboarding, telemarkskjøring, langrenn og mye mer. Et godt eksempel er skisenteret Hafjell som ligger nord for Lillehammer. Skisenteret er berømt for sin høye standard, og i 1994 var det vert for slalomkonkurransen OL i Lillehammer.

 

FOTTURER I FANTASTISKE NATUROMRÅDER

Norge byr også på mange muligheter for fysisk aktivitet utenfor skisesongen. Norge har en lang tradisjon for gåturer og er hjem for ett av Europas mest utviklede turstinettverk. Nyt den vakre norske naturen på egenhånd – til fots og på overnattinger i én av de mange hyttene langs turstiene – eller dra på en guidet tur arrangert av Norske Bygdeopplevelser, som er eksperter i å finne vakre turstier.

 

ELVERAFTING, KANOPADLING, KAJAKPADLING OG DYKKING

Norge byr på mange muligheter for å slippe seg løs på vannet. Prøv elverafting, kanopadling, kajakkpadling og dykking på Norges elver, innsjøer og fjorder. Dra til for eksempel til Sjoa i Oppland, et populært sted for elverafting. Det er mange muligheter for både fysisk krevende turer og familieturer, og det finnes mange turer for nybegynnere.

 

ANNET

Fly til Oslo

 

Fly til Stavanger

Fly til Bergen

Fly til Kristiansand

Fly til Kristiansund

Fly til Trondheim

Fly til Longyearbyen