LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  T/R FRA
  New York

  FLY MED SAS TIL NEW YORK

  Fly til New York City på én av våre mange daglige flyreiser. Spar både tid og penger når du flyr med SAS og få unike tilbud og rabatter jo mer du flyr med oss. Du kan slappe av før avreise i én av våre spesiallounger. 

   

  MANGE DAGLIGE FLYVNINGER TIL NEWARK INTERNASJONALE LUFTHAVN I NEW YORK

  SAS har flere flyvninger fra Norge til New York hver dag. Etter et lite stopp i enten København, Stockholm eller Oslo, kan du reise til New York på en behagelig måte som passer med forretnings- eller feriebehovene dine. 

  Flyreisen vår til New York ankommer og reiser fra Newark Liberty internasjonale lufthavn. Den befinner seg bare 24 km sørvest for Midtown Manhattan – det er enkelt å komme seg til og fra flyplassen. 

  Finn din flyreise

   

  BILLIGE FLYBILLETTER TIL NEW YORK – SPAR PENGER NÅR DU BESTILLER I FORVEIEN

  Vi har gjort det enkelt for deg å finne de billigste flybillettene til New York. Lavpriskalenderen vår hjelper deg å finne de billigste billettene fra Oslo (i tillegg til andre byer i Norge). 

  Prisen og tilgjengeligheten oppdateres hver gang du utfører et nytt søk. Vær oppmerksom på at prisene kan endre seg når du går videre til bestilling. Den viser deg også hvilke dager du kan spare mest penger på når du kjøper en flybillett.

  Sjekk lavpriskalenderen vår

   

  OPPTIL 5 DAGLIGE FLYVNINGER MELLOM OSLO OG NEW YORK

  Det er enkelt å reise fra Oslo til New York når du bestiller flyreisen din med SAS. Velg mellom 5 daglige flyvninger fra Oslo til New York og finn den perfekte avgangen som passer deg. Det finnes mange unike fordeler når du flyr fra Oslo.

  Vi streber alltid etter å gjøre det så enkelt som mulig for deg når du velger din neste flyreise til New York – og alle våre andre reisemål. 

   

  FLY TIL NEW YORK FRA HELE NORGE

  Dersom du vil besøke New York på enten forretnings- eller feriereise, kan du reise fra hele Norge. Oslo er vårt hovedsentrum for internasjonale flyreiser. Men du kan fly direkte til f.eks. København fra andre flyplasser i Norge og transfere til den internasjonale flyreisen der. 

  Reis til New York (NYC) fra:

   

  • Bodø (BOO)

  • Oslo (OSL)

  • Tromsø (TOS)

  • Trondheim (TRD)

  • Stavanger (SVG)

  • Ålesund (AES)

  Finn din nærmeste flyreise til New York

   

  ALLTID MED SAS: 23 KG BAGASJE, FRITT SETEVALG OG MYE MER

  Når du reiser med SAS, får du mye inkludert i flybilletten din. Vi dekker alt før, under og etter flyreisen din. Du får:

   

  • 23 kg bagasje

  24-timers angrerett

  Innsjekking på nett

  • Setevalg

  • Te og kaffe

  • Aviser i appen vår

  Barnerabatt på opptil 90 %

  • Mat og drikke på interkontinentale flyreiser

  Det er enkelt å finne den beste prisen og avreisen på sas.no eller på appen vår. Appen lar deg finne flyreiser direkte på smarttelefonen din.

  Les mer om hva som er inkludert med SAS

   

  BARNERABATT PÅ OPPTIL 90 %

  Hvorfor ikke benytte deg av våre generøse barnerabatter når du bestiller flybilletter til New York? Barn under 2 år (0–23 måneder) får opptil 90 % rabatt på flybillettprisen. 

  Barn som ikke enda har blitt 12 år (2–11 år) får opptil 25 % rabatt.

  Vær oppmerksom på at noen rabatter kan være utilgjengelig på reiser fra USA. 

  Les mer om våre barnerabatter    

   

  FÅ SPESIALTILBUD OG RABATTER MED EUROBONUS

  Når du flyr med SAS, samler du poeng som du kan løse inn hos enten SAS eller noen av de mange partnerne våre. Faktisk kan du tjene poeng på hotellopphold, billeie og selv på hverdagslige kjøp. 

  Du kan få mange fordeler når du flyr med SAS – som EuroBonus-medlem får du enda flere fordeler jo mer du flyr. 

  EuroBonus er vårt kostnadsfrie lojalitets- og bonusprogram som gjør reiseopplevelsen din enda mer komfortabel og enklere enn i dag. Barn kan også tjene bonuspoeng. 

  Meld deg på Eurobonus kostnadsfritt of tjen poeng mens du flyr

   

  SAS LOUNGE-TILBUD – SLAPP AV FØR AVREISEN

  Slapp av i loungene våre før avreise – både i Oslo og København En SAS Plus-billett gir deg automatisk tilgang til loungeområdet uten ekstra kostnad. Du kan også oppgradere billetten din og få tilgang til loungene våre.

  I loungeområdet kan du nyte en smakfull buffet, vin øl eller vann, og selvsagt gratis te og kaffe. Du vil også kunne arbeide i fred og ta en god lur før avreise. 

  Se hvordan du kan slappe av i loungene våre

   

  NEWARK LIBERTY INTERNASJONALE LUFTHAVN (NYC)

  Flyvningen vår til New York ankommer og reiser fra Newark Liberty internasjonale lufthavn i New Jersey. Flyplassen selv befinner seg kun 24 km fra Midtown Manhattan. 

  Når du lander på flyplassen, har du flere måter å komme deg til Manhattan og andre bykommuner i New York på. 

  Du kan ta deg litt å spise eller drikke på flyplassen. Du kan også handle litt i taxfree-en og bruke de mange moderne fasilitetene. 

   

  TRANSPORT TIL OG FRA NEWARK LIBERTY INTERNASJONALE LUFTHAVN

  Du kan komme deg til og fra flyplassen på mange måter. De fleste bruker offentlig transport når de reiser til og fra flyplassen. 

  AirTrain er en rimelig, lite stressende og miljøvennlig måte å komme seg til f.eks. Manhattan. Du kan gå om bord direkte på flyplassen og komme deg til metroen i New York. Den er åpen 24/7 hele året, så du kan alltid benytte deg av den. 

  Andre former for transport er tog, drosje og bilutleie. 

   

  BILUTLEIE VED NEWARK LIBERTY INTERNASJONALE LUFTHAVN

  En bil gir gode muligheter for å komme seg til og fra flyplassen og rundt i New York. Byen har en fantastisk undergrunnsbane, men noen ganger er det greit å ha en bil når du skal utforske de forskjellige bykommunene og de mer avsidesliggende delene av byen. 

  Du kan både hente og levere leiebilen ved flyplassen for best mulig service – gjør et bilsøk.  

  Kontakt

  Newark Liberty internasjonale lufthavn 

  3 Brewster Rd, Newark

  NJ 07114, USA

  Telefonnummer: +1 973-961-6000

  Nettside: http://www.panynj.gov/airports/newark-liberty.html

  Billige flybiljetter til New York

  TRANSPORT I NEW YORK CITY

  New York er faktisk det perfekte stedet for byvandring. Det finnes ikke så mange store bakker, og byplanløsningen gjør det enkelt å navigere rundt i byen til fots. 

  Når du har dårlig tid, finnes det mange måter å reise på i New York City. Undergrunnsbanen, drosje og ferge er de mest populære transportalternativene i The Big Apple. 

   

  NEW YORK CITYS UNDERGRUNNSBANE – KJØP ET METROCARD

  New York Citys undergrunnsbane er én av de største undergrunnsbanene i verden. Den har mer enn 450 stasjoner i drift. Den knytter sammen Manhattan, Brooklyn, Queens og Bronx. 

  Staten Island er ikke tilknyttet resten av undergrunnssystemet. For å komme deg dit må du benytte deg av buss eller ferge. 

  MetroCard er et must når du bruker offentlig transport i New York – og sparer deg både tid og penger. Det ligner på Londons Oyster Card.

   

  DE BERØMTE GULE DROSJENE I NEW YORK

  De gule drosjene i New York er ikoniske. De er flotte hvis du vil ta en kort tur rundt i byen. Dersom du ta en drosje til f.eks. flyplassen, tilbyr de vanligvis en fast pris. Spør hotellet, drosjesjåføren eller ring drosjeselskapet. 

  Det er enkelt å finne en drosje i New York. Du får tak i en drosje ved å praie den – stikk ut armen din over hodet. En drosje er tilgjengelig hvis skiltet på taket lyser. 

   

  STATEN ISLAND-FERGEN – REIS MED BÅT I NEW YORK

  Staten Island-fergen er en passasjerferge. Den gule fergen seiler mellom Whitehall Ferry Terminal (South Ferry) i Manhattan og St. George Ferry Terminal i Staten Island. 

  Fergen er gratis og er ideell for å se Manhattans skyline. Den er en del av New York Citys offentlige transportsystem. 

  Du kan bruke fergen 24 timer om dagen 7 dager i uken. En fergetur til Staten Island tar ca. 23 minutter. 

   

  NEW YORK CITY – THE BIG APPLE

  New York City består av fem bykommuner – der Manhattan er den mest kjente. De fire andre er Brooklyn, Queens, Bronx og Staten Island. Byen befinner seg ved munningen av Hudson River. 

  Byen har en befolkning på ca. 8,5 millioner mennesker. Manhattan er én av de tettest befolkede stedene i verden. 

  The Big Apple er et kallenavn for New York som først ble popularisert i 1920 av John J. Fitz Gerald. Kallenavnet ble senere 

  brukt i en promoteringskampanje på 70-tallet. 

  Manhattans skyline er berømt på grunn av sine mange ikoniske bygninger. Den høyeste bygningen i New York er One World Trade Center, som er 541 m (1 776 fot) høy. Andre ikoniske steder er The Empire State Building, Central park, Broadway og Times Square. 

  New York City er én av de største kommersielle, finansielle og kulturelle sentrene i verden. 

   

  NEW YORKS HISTORIE 

  New York City er ikke én av de eldste byene i verden, men den har likevel en imponerende historie og kultur. Byen ble grunnlagt i 1609 av nederlendere. 

  Under revolusjonen, ble New York City en viktig by. Historien til den ikoniske byen er kompleks og fylt med interessante historier og bygninger som finnes spredt over hele byen.  

   

  GRUNNLEGGELSEN AV NEW YORK CITY

  Lenape-indianerne, et Algonquin-folk, var de første innfødte menneskene i området rundt New York. Det er også fra de innfødte at Manhattan fikk navnet sitt. Betydningen av ordet er «øyen med mange bakker». 

  Området som nå er kjent som New York City ble oppdaget av europeerne i 1524 av Giovanni da Vernazano. Men det var ikke før 1609 at Henry Hudson bosatte seg i området og begynte å utforske stedet. Bosetningen ble senere New Amsterdam. 

  New York fikk navnet sitt i 1664, da britene tok kontroll. 

   

  NEW YORK CITY UNDER REVOLUSJONEN

  Det var i New York at amerikanerne fikk sin første seier i revolusjonskrigen. Den 10. mai 1775 overrasket amerikanerne britene og tok Fort Ticonderoga uten å skyte ett eneste skudd. 

  New York erklærte sin uavhengighet i juli 1776 og ble én av de 13 opprinnelige statene i den føderale unionen. 

   

  DEN FØRSTE HOVEDSTADEN I USA 

  Den første hovedstaden i USA var ikke Washington D.C. New York City ble den første hovedstaden i landets historie, og forble det til 1790. 

  New York var også stedet hvor USAs første president ble innsatt. George Washington ble innsatt i byen i 1789 

   

  DEN FØRSTE SKYSKRAPEREN – BEGYNNELSEN PÅ EN ÆRA

  New York City fikk sin første skyskraper i 1902. Skyskraperen er fortsatt én av byens ikoniske byggverk. 

  Den første skyskraperen ble kalt Flatiron Building og befinner seg på 23rd Street og Fifth Avenue. Bygningens fikk navnet sitt på grunn av sin ikoniske form som minner om et gammelt strykejern. Etter kort tid ble det bygget flere skyskrapere, og Manhattans skyline vokste sakte frem til den vi kjenner i dag. 

   

  SEVERDIGHETER OG ATTRAKSJONER I NEW YORK

  Det er en nesten umulig oppgave å lage en liste over severdigheter og attraksjoner i New York City. Det er noe interessant rundt nesten alle hjørner. 

  New York City er én stor attraksjon hvor det skjer nye og interessante ting overalt. Det finnes mange store severdigheter, men noen har blitt synonymt med byen gjennom årene. 

   

  SLAPP AV I CENTRAL PARK

  Du kan slappe av i noen timer i New York Citys urbane park. Parken befinner seg i det midtre-øvre Manhattan og er én av de mest besøkte parkene i USA. Den har også vært åsted for utallige filmer.  

  Den ble etablert i 1875 og er i dag på 3,41 km². Central Park har vært et naturhistorisk landemerke siden 1962. 

  Det finnes flere interessante severdigheter i parken, så den er definitivt verdt et besøk. Central Park har flere små innsjøer, og én av disse kalles Turtle Pond, hvor det bor et stort antall skilpadder blant andre dyr. 

   

  FÅ UTSIKT FRA HIMMELEN

  Ett av New York Citys kjennetegn er skyskraperne. Fra toppen av de høyeste skyskraperne får du en fantastisk utsikt over byen og alle bykommunene. 

  De mest berømte utsiktsplattformene som er åpne for offentligheten er de på Top of the Rock og Empire State Building. Du kan også komme deg til toppen av One World Trade Center. 

   

  FRIHETSGUDINNEN OG ELLIS ISLAND

  Frihetsgudinnen befinner seg ved havnen i New York City på Liberty Island. Det er en stor neoklassisk skulptur som ble donert av Frankrike i 1886. Skulpturen ble bygget av Gustave Eiffel, som også bygde Eiffeltårnet. 

  Dersom du vil se Frihetsgudinnen, er én av de beste måtene å ta noen av de forskjellige cruisene og båtturene. En rundtur inkluderer vanligvis både Liberty og Ellis Island. 

  Ellis Island er stedet hvor alle immigrantene ble registrert da de ankom New York City. Du kan besøke Ellis Island National Immigration Museum og Wall of Honor på øyen. 

   

  SPAR TID OG PENGER MED NEW YORK PASS

  Dersom du skal bli i New York i noen dager – eller bare én dag – er New York Pass en god investering. Med passet kan du oppleve over 80 attraksjoner i New York. 

  Det er også inkludert en Big Bus Tour. Denne turen tar deg gjennom det meste av Manhattan, og du kan hoppe på og av slik du ønsker. Passet sparer deg tid og penger. Du kan gå forbi billettkøen mange steder, og det sparer deg for mye inngangspenger.

  TA EN RUNDTUR I VÅR NYE KABIN

  Bli medlem av EuroBonus

  - Ingen gebyrer, ingen forpliktelser
  - Poeng på flygninger, leiebiler og hoteller
  - Bruk dine poeng for nye flygninger

  SHOPPING I NEW YORK 

  Du kan finne nesten alt i New York. Det er det perfekte stedet for shopping. Du kan finne alt fra flotte og luksuriøse klær til bøker og teknologi. 

  Det er en grunn til at New York City blir kalt verdens shoppinghovedstad. Du kan shoppe hos store varehus, som Macy’s, Bloomindale’s og Barneys, eller besøke Times Square og Fifth Avenue hvor du vil finne flaggskipbutikker fra alle de største varemerkene. 

   

  KUNST OG KULTUR I NEW YORK CITY

  New York har et stort utvalg innen kunst og kultur. Byen er fylt av museer og gallerier. 

  Det er også her du kan besøke verdensberømte Broadway, hvor du finner mer enn 41 profesjonelle teatre.  Du kan se noen av de største forestillingene i verden i tillegg til mange nye forestillinger. Bestill i god tid dersom du ønsker en unik teateropplevelse. 

   

  MUSEER OG GALLERIER I NEW YORK

  Du vil finne mange prestisjetunge og inspirerende museer og gallerier i New York City. Noen av de mest berømte er Metropolitan Museum of Art, American Museum of Natural History og Whitney Museum of American Art. 

  High Line er én av New Yorks skjulte skatter. Det er en park bygget på New Yorks jernbaneskinner i Manhattans Lower West Side. Det er en vakker park og en grønn frisone i midten av New York – den ender ved Whitney Museum. 

  The Intrepid Sea, Air & Space museum er et militær- og historiemuseum. Det består av en samling museumsskip. Intrepid selv er et gammelt hangarskip som deltok i andre verdenskrig, den kalde krigen og Vietnamkrigen før det gikk av med pensjon.  

   

  MAT OG NATTELIV I NEW YORK CITY

  Det finnes et sted å spise og drikke bokstavelig talt overalt i New York. Du kan få en pizzabit til 1 dollar eller besøke en gourmetrestaurant. Det finnes også flere typer barer i byen, så det avhenger av hva du liker. 

  En god måte å finne gode lokale restauranter på er å spørre folk på gaten. De er mer enn villige til å gi deg råd om hvor du kan spise eller drikke.

   

  RESTAURANTER OG BARER I NEW YORK CITY 

  Chelsea Market befinner seg i starten av High Line at 75 Street og 9 Avenue – et distrikt kjent for kjøttproduksjon. Der finnes en mathall og et kjøpesenter hvor du kan finne deilig mat og drikke. 

  Anbefalte restauranter i Manhattan:

  • Daniel – Upper East Side

  • Per Se – Midtown

  • Two Little Red Hens – Upper East Side

  Anbefalte barer i Manhattan:

  • The Dead Rabbit – Financial District

  • Attaboy – Lower East Side

  • Pegua Club - SoHo

  Dersom du ser etter en virkelig fantastisk opplevelse, bør du prøve én av de mange takbarene i New York City. Pod 39 Rooftop gir deg utsikt over East River og er flott dekorert. Den finnes ved Murray Hill. 

   

  NATTELIV I NEW YORK

  I New York City finner du et yrende natteliv. Besøk én av de mange barene, ta deg en matbit eller opplev de største klubbene. 

  Du kan finne en pub på nesten hver gate i New York, men én av de beste er Foley’s NY Pub and Restaurant. Du kan også nyte jazz i verdensklasse på Village Vanguard eller danse hele natten på Bossa Nova Civic Club. 

  Dersom du ser etter et flott sted hvor du kan oppleve på stand-up, må du besøke Gotham Comedy Club med sitt stilige røde interiør.

   

  om NEW YORK CITY 

  Befolkning: 8,5 millioner

  Religion: 33 % katolsk, 4 % jødisk

  Valuta: Dollar

  Tidsforskjell: -5

  Landkode: +1

  Språk: Engelsk, spansk, kinesisk, russisk, koreansk, italiensk, kreolfransk. 

  Norges ambassade: Royal Norwegian Embassy in Washington, 2720 34th Street NW, Washington, DC  20008

   

  Mer om New York

  Kjøp reiseforsikring

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies