Bærekraftig reising

Oppgrader til bærekraftig flydrivstoff, som biodrivstoff, for mer bærekraftige forretningsreiser. Dette vil redusere bedriftens CO2-utslipp fra forretningsreiser i stor grad, og kan bidra til at du når målene for bærekraft.

Gjør forretningsreiser med SAS mer bærekraftige. Som medlem av SAS For Business kan du bli med oss for mer bærekraftige flyreiser ved å oppgradere til bærekraftig flydrivstoff, som biodrivstoff. Dette vil redusere bedriftens CO2-utslipp fra forretningsreiser i stor grad, og kan bidra til at du når målene for bærekraft. Faktisk vil det bærekraftige flydrivstoffet som brukes i flyet vårt redusere klimapåvirkende CO2-utslipp med opptil 80 prosent sammenlignet med fossilbasert flydrivstoff.

Når du oppgraderer til bærekraftig flydrivstoff for minst 5 % av det totale drivstofforbruket ditt, vil du motta nyttig statistikk og en erklæring om bidraget ditt. Med dette kan du vise eksternt at bedriften aktivt bidrar til mer bærekraftige forretningsreiser – for eksempel i CSR eller årsrapporter. Sammen kan vi gjøre flyreiser mer bærekraftige.

Detaljer og informasjon

Hva er bærekraftig flydrivstoff (SAF)?

SAF er flydrivstoff som produseres på en bærekraftig måte ved å bruke bærekraftige råmaterialer med mål om en drastisk reduksjon av klimagassutslipp (primært CO2) fra flyoperasjoner. De inkluderer, men er ikke begrenset til, biodrivstoffer, og kan også produseres syntetisk/kjemisk. Men for tiden er biodrivstoff det eneste bærekraftige flydrivstoffet som er tilgjengelig.

Definisjonen av «bærekraftig» vil sannsynligvis endres over tid. I dag refererer det til råmaterialer, produksjonsmetoder, transport og sosiale påvirkninger knyttet til produksjon. Det er flere standarder for bærekraft i bruk i dag. Den SAS bruker for øyeblikket er Roundtable on Sustainable Biomaterials (RSB).

Les mer om bærekraftarbeidet vårt her

Hvilke bærekraftsertifikater har vi?

SAS har blitt tildelt Gold-rangering av EcoVadis for beste praksiser i CSR og bærekraft.

En total poengsum på 72 plasserer SAS blant bransjens topp 1 %. En poengsum på 90 i miljøkategorien plasserer SAS som «fremragende» i bransjen.

EcoVadis, som er et uavhengig CSR-vurderingsbyrå, vurderer selskapsrangeringer etter 21 kriterier i fire forskjellige miljøtemaer: rettferdige arbeidspraksiser, arbeids- og menneskerettigheter, etikk og bærekraftig innkjøp. CSR-vurderingsmetodikken dekker 190 kjøpskategorier, 155 land og 21 CSR-indikatorer. Metodikken er også bygget på internasjonale CSR-standarder, inkludert Global Reporting Initiative, FNs Global Compact og ISO 26000.

SAS er også sertifisert i henhold til ISO 14001, som vi har vært siden 2010. ISO 14001 er en internasjonal standard som spesifiserer krav til effektiv styring, integrering og rapportering av miljøytelsen til et selskap. For å være i samsvar med ISO 14001: 2015 må selskaper oppfylle disse høye kravene. Vi i SAS har kontinuerlig vist at vi kan leve opp til disse.

Les mer om ISO 14001 her

Hvor kan jeg lese SAS-rapporten om bærekraft?

SAS-rapporten om bærekraft er tilgjengelig på SAS Group

Kontakt oss

Ta kontakt med din salgsrepresentant for SAS hvis selskapet ditt har en.

Ellers kan du ringe SAS Corporate Sales Center for mer informasjon og hvordan du kan fortsette.

Kontakt oss