Barn som reiser alene

Med vår tjeneste for barn som reiser alene er barnet ditt i trygge hender før, under og etter flygningen.

Bestill på nett for barn fra 5 til 11 år som skal reise i Skandinavia og Europa. For barn fra 12 til 15 år og for flygninger til andre deler av verden, kontakt SAS Customer Service.

Hvis reisen er innen Norge og inkluderer flygninger med Widerøe (WF), må du foreta bestillingen din her.

*Påkrevd informasjon
Angi en by, flyplass eller land
Angi en by, flyplass eller land

Angi en by, flyplass eller land
Velg en avreisedato Velg en returdato

Betal med:

Alt du trenger å vite

SAS tilbyr en tjeneste for barn i alderen 5–17 år som reiser alene på flygninger innen Skandinavia og for barn på 5–15 år på de europeiske og de fleste andre flygninger.

For barn mellom 5 og 11 år er denne tjenesten obligatorisk, men for barn 12–15 år er den valgfri hvis foreldre eller foresatte ber om den. For barn i alderen 16–17 år tilbyr vi denne servicen for reiser innen Skandinavia.

Forelderen/vergen eller en autorisert voksen må ledsage/følge barnet til innsjekking og bli værende der helt til flyet har dratt. På enkelte flyplasser kreves det at du selv følger barnet helt til gaten. Spør om dette i SAS-innsjekkingsskranken når du kommer til flyplassen.

Vår tjeneste for barn som reiser alene sørger for at barnet blir introdusert til en kabinansatt, følges til alle videreforbindelser, får hjelp med eventuell bagasje og hjelp gjennom toll- og passkontroller. På destinasjonen overgis barnet til den rette personen (autorisert skriftlig av en forelder/foresatt) ved gaten.

  • Tjenesten for barn som reiser alene er kun tilgjengelig hvis barnet reiser med en vanlig billett. Hvis barnet reiser med en SAS ungdomsbillett, kan hun/han ikke bruke denne tjenesten.

  • Visse land krever skriftlig samtykke fra en forelder eller verge for barn på 12–16 år som reiser alene uten assistanse.

  • For reiser fra andre land til Skandinavia og på reiser med en av våre partnere, kan andre gebyrer gjelde.

  • Vi tilbyr assistanse på flygninger til/fra SAS-destinasjoner i Asia og Nord-Amerika. Hvis barnet kommer til å fortsette reisen med et annet flyselskap, vil ikke assistanse være tilgjengelig.

Mer informasjon om våre gebyrer

Forelderen / vergen må fylle ut et skjema med barnets personopplysninger, reiserute og navn på personen som leverer barnet ved avgang og henter barnet ved ankomst.

Hvis barnets reiserute inkluderer et stopp over natten eller transport mellom to flyplasser, må forelderen / vergen ordne med transporteskorte. Denne informasjonen må være med i skjemaet.

Last ned vårt skjema for barn som reiser alene (PDF, 752KB) og vis det frem til våre flyplassrepresentanter når barnet ditt sjekker inn. For å unngå forsinkelser, sørg for at du fyller ut hele skjemaet og tar med alle tre kopier til innsjekkingen på flyplassen.

  • Sørg for at barnet har sine nødvendige gjenstander i håndbagasjen.

  • Forelder/foresatt eller en autorisert voksen tar barnet med seg til innsjekkingsskranken minst 2 timer før avgang. Ta med de tre signerte skjemaene for barn som reiser alene.

  • En forelder/foresatt må hjelpe barnet med å sjekke inn og levere bagasjen.

  • Merk at forelderen/den foresatte må vise gyldig legitimasjon ved innsjekking og vente på flyplassen til barnets flygning har tatt av.

  • Vårt assistanseteam vil hente barnet etter innsjekkingen og bli hos ham/henne gjennom pass- og sikkerhetskontrollen og til gaten.

Vi lar ikke barn som reiser alene gå om bord flygningen dersom det er usikkerhet omkring landing på en destinasjon på grunn av værforhold eller andre ekstraordinære forhold.

En av de kabinansatte vil ønske barnet velkommen om bord og ta vare på ham/henne under hele flygningen. Barnet ditt vil også få mat og drikke om bord på flyet.

På noen av flygningene er det mulig at kabinpersonalet kun snakker engelsk.

Etter landing vil flyplasspersonalet vårt ønske barnet velkommen ved gaten og ta ham/henne gjennom passkontrollen og tollen. Personen som henter barnet må komme til terminalen i tide, være juridisk voksen og ha gyldig legitimasjon med seg.

Barnet blir passet på ved forsinkelser eller andre uforutsette forhold, og vi vil holde foreldre/foresatte oppdaterte underveis.