LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ENKELTREISE FRA
  København

  Fly til København

  Fly Oslo – København på én våre mange daglige flyreiser, morgen, middag og kveld. Bestill billige flybilletter nå og få barnerabatt på opptil 90 % og ekstra fordeler før, under og etter flyreisen din. 

   

  FLERE DIREKTEFLY TIL KØBENHAVN GJENNOM HELE DAGEN

  Fly til København på ett av våre mange daglige direktefly. Vi flyr morgen, middag og kveld, slik at du kan finne en flyreise som passer deg og forretnings- eller feriebehovene dine. Dette sparer deg både tid og penger. 

  SAS flyr til Københavns lufthavn, Kastrup (CPH) – vårt sentrum i Danmark. Flyplassen befinner seg bare 8 km fra Københavns bysentrum, og det er lett å komme seg til og fra byen. 

  Finn din flyreise

   

  MANGE BILLIGE FLYBILLETTER FOR ALLE FLYREISENE – BESTILL TIDLIG OG SPAR MER

  Når du flyr til København, kan du kjøpe én av de mange billige flybillettene våre. Lavpriskalenderen vår gjør det enkelt å finne billige flybilletter for alle flyreiser. 

  Vi har 24-timers angrerett. Dette betyr at du kan kjøpe billige billetter så snart du finner dem og spørre partneren din og gode venner etterpå.

  Prisene og tilgjengeligheten oppdateres ved hvert nye søk – og prisene kan endre seg når du går videre til bestilling. 

  Billige flybilletter til København

   

  FLY OSLO – KØBENHAVN PÅ OPPTIL 10 DAGLIGE FLYVNINGER

  Vi har mange daglige flyvninger til København fra Oslo. De mange flyavgangene våre fra tidlig morgen til sent på kvelden lar deg velge den flyvningen som passer deg best. Du får alle SAS-fordelene på alle flyreisene våre. 

  Vi har alt dekket før, under og etter flyreisen din på alle avgangene våre. 

  Finn flyvninger fra Oslo til København

   

  FLY TIL KØBENHAVN FRA HELE NORGE

  Du kan komme deg til den vakre danske hovedstaden fra alle flyplassene i hele Norge – ikke bare Oslo. Det gjør det raskt og enkelt å komme til destinasjonen din i Danmark.

  Fly direkte til København (CPH) fra f.eks.: 

   

  • Bergen (BGO)

  • Kristianssand (KRS)

  • Oslo (OSL)

  • Trondheim (TRD)

  • Stavanger (SVG)

  • Ålesund (AES)

  Vi vil sørge for at du føler deg så komfortabel som mulig når du er i luften. 

  Finn en flyvning til København nær deg

   

  INNSJEKKING PÅ NETT, FRITT SETEVALG OG MYE MER INKLUDERT I BILLETTEN DIN

  Du får mye inkludert i billetten din uten ekstra kostnad. Vi vil at tiden din med oss skal være så fin som mulig. Derfor dekker vi alt før, under og etter flyreisen din. Dette er inkludert i flybilletten din:

   

  24-timers angrerett

  Innsjekking på nett

  • Fritt setevalg

  • Kaffe og te

  • Aviser i appen vår

  Barnerabatt på opptil 90 %

  Finn billige flybilletter og daglige flyvninger på sas.no eller last ned appen vår. 

  Alt du trenger å vite før avreise

   

  BARNERABATT PÅ OPPTIL 90 %

  Vi tilbyr generøse barnerabatter på opptil 90 % avhengig av barnets alder. Barn kan også tjene EuroBonus-poeng når de flyr med SAS. 

  Barn fra 0 til 23 måneder får 90 % rabatt på billetten sin når de reiser på foreldrenes fang. Dersom barnet reiser på eget sete, blir rabatten på opptil 25 %. 

  Barn under 12 år har eget sete om bord og får 25 % rabatt. 

  Godt å vite når du reiser med barn

   

  FÅ BELØNNINGER OG EKSTRA FORDELER – MELD DEG PÅ EUROBONUS

  Hvorfor ikke gjøre reisen din enda enklere, mer komfortabel og rimeligere? EuroBonus er vårt lojalitets- og bonusprogram. Det er helt kostnadsfritt, og du tjener poeng på alle flyreiser, hotellopphold, billeie og daglige kjøp. 

  Løs inn poengene dine hos SAS og de mange partnerne våre for å få nye flybilletter, oppgraderinger, hotellopphold og mye mer. 

  Som EuroBonus-medlem, får du flere fordeler jo mer du flyr. 

  Se Eurobonus-fordelene og -nivåene

   

  REIS LETT MED SAS GO LIGHT ELLER SLAPP AV I LOUNGENE VÅRE MED SAS PLUS

  Passasjerene våre reiser på mange forskjellige måter. Derfor har vi laget forskjellige flybilletter, slik at du kan velge det som passer deg best. 

   

  • SAS Go Light – for deg med bare håndbagasje

  • SAS Go – ta med 1 kolli på 23 kg. 

  • SAS Plus – 2 kolli på 23 kg, tilgang til loungene våre, Fast Track og premium bag drop.

  De forskjellige flybillettene lar deg velge hvordan du vil fly med SAS på en enkel måte. 

  Les mer om alle de tre billettene

   

  KØBENHAVNS LUFTHAVN, KASTRUP (CHP)

  Flyplassen er den største i Norden, og mer enn 26 millioner passasjerer går gjennom den hvert år. Københavns lufthavn brukes av hele Sjelland og en stor del av Sør-Sverige. Det er uten tvil den travleste flyplassen i Skandinavia. 

  Det er faktisk én av de eldste flyplassene i Europa. Københavns lufthavn er en moderne flyplass og er utpekt til Europas beste flyplass flere ganger av ASQ. Du kan shoppe på de mange butikkene eller ta deg en matbit på de flotte restaurantene på flyplassen. 

  Københavns lufthavn befinner seg bare 8 km fra Københavns sentrum – og 24 km fra Malmös bysentrum. Det er enkelt å komme seg til og fra flyplassen med offentlig transport og bil.

   

  TRANSPORT TIL OG FRA KØBENHAVNS LUFTHAVN

  Det finnes flere transportalternativer som tar deg til og fra flyplassen. 

  Dersom du trenger å komme deg fra én terminal til en annen, kan du bruke flyplassbussene som går hvert 15. minutt, eller hvert 20. minutt om natten. De forbinder alle terminalene på flyplassen med 11 stopp totalt. Du kan bruke dem kostnadsfritt. 

  Københavns lufthavn har sin egen stasjon. Den befinner seg under Terminal 3. Du kan gå om bord i tog som går til svenske og tyske byer og en lang rekke byer i Danmark. Stasjonen har mange daglige avganger. 

  Linje M2 på Københavns metro går fra den vestlige delen av København hele veien til flyplassen. Metrostasjonen befinner seg ved Terminal 3, to etasjer over togstasjonen. Den går hvert 4.–6. minutt på dagtid og hvert 15.–20. minutt på nattestid. Det er uten tvil den raskeste måten å komme seg til København og mange av Københavns forsteder på. 

  Du kan ta mange forskjellige busser fra flyplassen avhengig av hvor du skal. Du kan også finne busser som går til Sverige og Norge på flyplassen.

  Drosjer til både danske og svenske destinasjoner finner du utenfor Terminal 3 – driks er inkludert i prisen.

  Tog, metro, busser og drosjer ved flyplassen

   

  BILUTLEIE VED KØBENHAVNS LUFTHAVN

  Bil er en enkel og rask måte å reise rundt i København på. Dersom du skal til destinasjonene utenfor bysentrum, må du nesten bruke bil. 

  For å gjøre det lett for deg kan du både hente og levere leiebilen ved flyplassen. Dersom du bestiller hjemmefra, kan du la bilen vente på deg når du lander. Da kan du komme deg rett til reisemålet ditt uten forsinkelser. 

  SAS samarbeider med mange av verdens største bilutleieselskaper. Når du søker etter leiebiler på nettsiden vår, får du en fullstendig liste med merker, modeller, priser og tilgjengelighet. Dette gjør det enkelt for deg å velge den rette leiebilen for reisen din. 

  Finn din leiebil

   

  Kontakt

  Københavns lufthavn, Kastrup 

  Lufthavnsboulevarden 6

  2770 Kastrup, DK

  Telefonnummer: +45 32 31 32 31

  Nettside: https://www.cph.dk/en/

  Billige flybilletter til København

  TRANSPORT I KØBENHAVN

  Det er mange måter å komme seg rundt i København med offentlig transport på. Du kan blant annet leie en sykkel og komme deg rundt i byen slik som mange av de lokale innbyggerne. Den offentlige transporten i København er svært pålitelig, og du kan komme deg til alle hjørner av byen.

  Alle de forskjellige offentlige transportmidlene går ofte på dagtid og litt sjeldnere om natten. 

  Du må vite hvor mange soner reisen din inkluderer, for du betaler for antall soner du går gjennom. Hvis du vil ha en enkel oversikt over reisen din og hvordan du skal komme deg frem, bør du bruke Rejseplanen.dk – den finnes også som en app.  

  Den enkleste måten å bruke offentlig transport på som en besøkende er med enten City Pass eller et Copenhagen Card. 

   

  BUSSER I KØBENHAVN

  I København vil du ofte reise på A-linjer når du bruker bussene. De går hvert 3.–7. minutt i rushtiden (07:00–09:00 og 15:30–17:30) og hvert 10- minutt utenfor rushtiden. De kjører hele døgnet. 

  Du kan også bruke S-linjene. De er raskere takket være færre stopp og går hvert 20. minutt utenfor rushtiden og hvert 5.–10. minutt i rushtiden. Du kan vanligvis bruke S-bussene fra 06:00 til 01:00. 

  Det går også nattbusser mellom 01:00 og 05:00. De kalles N-busser, og busstoppene er grå. 

   

  METRO I KØBENHAVN

  Du kan bruke Københavns metro hver dag hele året. Det er en svært rask og enkel måte å komme seg rundt i byen på, og den er tilknyttet både busstopp og togstasjoner langs de to linjene. 

  De går vanligvis hver 2.–4. minutt i rushtiden og hvert 3.–6. minutt utenfor rushtiden og i helgene. 

  Vedlikeholdet utføres ofte om natten. Dette kan gi litt lengre reisetid. Vedlikeholdet utføres vanligvis fra 01:00 til 01:25 og 04:15 til 04:45.  

   

  TOG I KØBENHAVN

  Togene i København kalles S-tog. De går fra 05:00 til 00:30. Linje F går hvert 4.–5 minutt og Linje A, B, C og E går hvert 10. minutt. Linje H og Linje Bx går hvert 20. minutt. 

  Alle S-tog går mellom 01:00 og 05:00 på fredag og lørdag. F-linjen går hvert 30. minutt i denne perioden. 

   

  KJØP ET CITY PASS ELLER ET COPENHAGEN CARD

  Det kan være vanskelig å finne ut akkurat hvor mange soner du skal reise gjennom på reisen din. Dersom du bytter mellom tog, metro og busser, som de fleste gjør, kan det være vanskelig å holde oversikten over alle billettene dine. 

  Da kan det være nyttig å kjøpe et Copenhagen Card eller City Pass. De gir deg ubegrenset tilgang til offentlig transport for en begrenset tidsperiode.  Bruk S-togene, metroen og busser i hele København-området. 

   

  • City Pass – velg et 24- eller 72-timerskort

  • Copenhagen Card – velg et 24-, 48-, 72- eller 120-timerskort 

  Du får den samme ubegrensede bruken av offentlig transport med begge kortene. Dersom d kjøper Copenhagen Card, vil du også få gratis adgang til mer enn 70 museer og attraksjoner.  

   

  KØBENHAVN – VERDENS BESTE BY Å BO I

  Byen har lenge vært berømt for sykkelkulturen sin. Den har blitt stemt frem som den «beste byen for syklister» og er utnevnt til verdens første «sykkelby». Dansker elsker å sykle, både når de pendler og på fritiden. 

  Det er mer enn 390 km med sykkelvei i København alene, som gjør det til en himmel for dem som liker å komme seg rundt på to hjul. 

  For å gjøre det enda enklere å komme seg rundt i København på sykkel, har byen introdusert en supersykkelsti. Det er en kombinasjon av sykkelfiler som begynner i Albertslund, 22 km utenfor Københavns bysentrum. Byen har også en forhøyet sykkelbro som snor seg gjennom deler av byen. 

  København har blitt utpekt som verdens beste by å bo i av magasinet Monocle flere ganger. Magasinet rangerer byer basert på kultur, toleranse, rask offentlig transport, grønne områder, smart arkitektur og mye mer. 

   

  KØBENHAVNS HISTORIE

  Hovedstaden i Danmark har en rik og variert historie. Det har vært bosetninger i København-området i mer enn 1000 år, og byen ble Danmarks hovedstad i 1443. 

  Mange av de tidlige bygningene i København står fortsatt. Flere av de gamle nabolagene, som Nyhavn, er populære reisemål for turister fordi de byr på historiske og kulturelle omgivelser med moderne opplevelser. 

   

  VERDENS ELDSTE FORNØYELSESPARK

  København har én av verdens eldste fornøyelsesparker. Ca. 10 km nord for byen ligger Bakken, som anses å være verdens eldste fornøyelsespark. 

  Bakken ble åpnet for mer enn 400 år siden. Den tiltrekker seg fortsatt et stort antall besøkende hvert år med sine attraksjoner og forestillinger. Den er fylt av moderne attraksjoner og fasiliteter, og har en berg-og-dalbane i tre fra 1932. 

  En annen gammel fornøyelsespark i København er Tivoli fornøyelsespark. Den store fornøyelsesparken ligger på motsatt side av sentralstasjonen midt i byen og har en rik historie som går helt tilbake til 1843.

   

  ET EVENTYRLIG STED

  Ikke mange vet at Hamlets hjem, den oppdiktede karakteren fra Shakespeares skuespill, finnes ved Kronborg slott.

  Slottet befinner seg utenfor København og er på UNESCOs verdensarvliste. 

  Ingen vet egentlig om Shakespeare noen gang besøkte Kronborg. Hamlets slott kalles Elsinore, som har blitt det engelske navnet for området hvor det ligger – Helsingør. 

  Du kan også finne mange av de berømte eventyrene fra H.C. Andersen i København, hvor han bodde i flere år. Det mest åpenbare og velkjente er selvsagt Den lille havfrue, som er kjent over hele verden. 

   

  SEVERDIGHETER OG ATTRAKSJONER I KØBENHAVN

  København er en by som har vunnet mange priser opp gjennom årene. Den har blitt kåret til verdens beste by å bo i og den beste designbyen. Det er en fantastisk by å besøke og utforske, og det mangler ikke på ting å gjøre og steder å se. 

  Det finnes flere sightseeing-muligheter i København. Byen strekker seg tilbake til det 11. århundre og har en rekke vakre, gamle bygninger. Men det er også en levende og moderne hovedstad. Utforsk Middelalderbyen eller beundre de geniale og mer moderne byggene, som Københavns konserthus.

   

  AMALIENBORG – BESØK KONGEFAMILIEN

  Du hilse på den danske kongefamilien som bor i Amalienborg palass i sentrum av København. Det ble bygget i 1748 og huser nå dronningen av Danmark og familien hennes. 

  Bygningene er vakre å se på, og plassen i midten fylles av mennesker når den kongelige livgarden har vaktskifte kl. 12 hver dag. Den kongelige livgarden marsjerer fra Rosenborg slott til Amalienborg palass i forbindelse med vaktskiftet. Det er populært for både de lokale innbyggerne og turister. Den beste utsikten får du fra Bredgade. 

   

  SJARMERENDE NYHAVN

  Nyhavn ligger bare en kort gåavstand fra Amalienborg. I gamle dager ville du ikke ha besøkt Nyhavn, da den var et beryktet kvartal i København. 

  Nå er det motsatt. Husene er malte i lyse farger og står som de gjorde for mange år siden, og gaten er fylt av mange restauranter og kafeer. Det er et virkelig idyllisk sted i København rett ved siden av kanalene. 

  På sommeren vil du kunne finne mange treskip i kanalen. Ett av de permanente museumsskipene ved Nyhavn er et fyrskip ved navn Fyrskib, som ble bygget helt tilbake i 1885. 

   

  DEN LILLE HAVFRUE

  Hun er én av de mest gjenkjennelige tingene i København for mange besøkende. Du kan virkelig ikke besøke København uten å besøke Den lille havfrue. Gå langs sjøsiden fra Nyhavn til Kastellet – en kort gåtur – så vil du lett finne henne. 

  Den lille havfrue er det offisielle symbolet på København og ble laget av Edvard Erikson i 1913. Den vakre bronseskulpturen er basert på et tema fra ett av H.C. Andersens eventyr.

  Bli medlem av EuroBonus

  - Ingen gebyrer, ingen forpliktelser
  - Poeng på flygninger, leiebiler og hoteller
  - Bruk dine poeng for nye flygninger

  SHOPPING I KØBENHAVN 

  Skandinavia er berømt for sin rike designkultur. Derfor er det ikke overraskende at København er én av Europas ledende 

  byer for kunst- og designelskere. Du vil finne mange butikker i byen som appellerer til beundrere av moderne design. 

  Det er mange gater og distrikter i København hvor du kan finne interessante butikker. Det finnes noe for alle og for alle budsjetter. 

   

  SHOPPINGDISTRIKTENE

  Du kan finne nesten alt i de mange butikkene i København. De er spredt rundt omkring i byen, så du må kanskje bruke beina hvis du vil besøke alle sammen – eller metroen. 

   

  • Kongens Nytorv – butikker med nytenkende danske motemerker og interiørdesign.

  • Latinerkvarteret – et senter for fremadstormende merker

  • Fiolstræde – mange antikke bokforhandlere og et avslappende miljø

  • Frederiksberg – mange små butikker og Royal Copenhagens lagersalg

  • Vesterbro – et av de mest spennende stedene i København med mange spesielle butikker

  • Bredgade – fylt med butikker som stiller ut den fineste antikke kunsten og danske møbelklassikere

  Strøget er det travleste handelsdistriktet i København. Den lange gaten starter ved Rådhusplassen og ender ved Kongens Nytorv. Her finner du alt fra de største internasjonale varemerkene, fra Prada og Louis Vuitton til Zara og H&M. Det finnes også flere kafeer og restauranter i shoppingområdet. 

   

  KUNST OG KULTUR I KØBENHAVN

  København er en stor kulturell by i Skandinavia og Europa. Byen er full av noen av de beste museene og parkene i verden. 

  Det finnes mye som må oppleves i byen, så det mangler ikke på ting å gjøre under besøket ditt i den danske hovedstaden. Sent i januar og tidlig februar kan du nyte jazz i verdensklasse på den 10 dager lange VinterjazzfestivalenKøbenhavns motefestival i august er et mekka for moteinteressert som elsker å følge de siste trendene.

   

  VIKTIGE MUSEER I KØBENHAVN

  Mange av museene i København oppfyller internasjonale standarder, og de dekker en stor del av både Danmarks og verdens historie. 

   

  • Nasjonalmuseet – det største museet for kulturhistorie og arkeologi

  • Nasjonalgalleriet (Statens Museum for Kunst) – det nasjonale kunstmuseet i Danmark

  • Det danske motstandsmuseet – gjenstander fra motstanden mot nazi-okkupasjonen fra 1940–1945

  • Louisiana kunstmuseum – en fascinerende samling av skulpturer, videoer og malerier

  • Det danske museet for kunst og design – samlinger av møbler, glass, tekstiler og andre håndverksprodukter

  • Ny Carlsberg Glyptotek – mange malerier fra de danske kunstmalernes gullalder på 1800-tallet

  • Experimentarium – et praktisk vitenskapsmuseum med mange demonstrasjoner og aktiviteter

   

  SCENEKUNST I KØBENHAVN

  Københavns konserthus er hjem for Det danske nasjonale symfoniorkesteret og rommer fire forskjellige konsertsaler. Den største har plass til opptil 1800 mennesker til enhver tid. 

  En annen berømt konsertsal i byen er Tivoli konsertsal som befinner seg i fornøyelsesparken Tivoli. Her kan du for det meste nyte klassisk musikk. 

  Københavns operahus – «Operaen» på folkemunne – er Danmarks nasjonale operahus og har en vakker arkitektur. Det er ett av verdens mest moderne operahus.

  Dersom du vil oppleve scenekunst i verdensklasse, bør du definitivt kjøpe billetter til ett av disse flotte kunstsentrene. 

   

  MAT OG NATTELIV I KØBENHAVN

  Når du er ferdig med å utforske den vakre byen København, er det på tide å finne noe godt å spise og drikke. København har faktisk like mange eller flere Michelin-stjerner enn byer som Berlin, Madrid og Roma. 

  Det finnes mange koselige bodegaer i København hvor du smake på mange forskjellige fatøl. Det finnes også mange barer over hele byen. Dersom du ser etter et sted å danse, er Rust og Penthouse favorittstedet for både de lokale innbyggerne og besøkende. 

   

  om KØBENHAVN  

  Befolkning: 560 000

  Religion: Kristendom

  Valuta: Danske kroner

  Landkode: +45

  Språk: Dansk, engelsk 

  Norges ambassade: Den Norske Ambassade, Dampfærgevej 10, 2100 København Ø

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies