LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Longyearbyen

  Fly til Longyearbyen

  Fly til Longyearbyen fra Oslo året rundt og opplev den spektakulære naturen på Svalbard. 

   

  Fly til Longyearbyen – en av de nordligste byene i verden 

  Fly fra Oslo til Longyearbyen og opplev livet i en av de nordligste byene i verden. Hos SAS binder vi Skandinavia sammen, og vi har derfor mange ukentlige avganger til Longyearbyen året rundt. Om vinteren kan du blant annet se nordlyset danse på himmelen, og om sommeren skinner solen natten lang. 

  Finn flybillettene dine i vår lavpriskalender 

   

  Få billige flybilletter med SAS Go 

  Med SAS Go får du billige flybilletter med en rekke inkluderte fordeler, slik at du kan lene deg tilbake og nyte reisen fra start til slutt.

  I flybilletten har vi blant annet inkludert ett kolli innsjekket bagasje på opptil 23kg, ett kolli håndbagasje på opptil 8kg, dagens avis i appen vår og gratis kaffe og te om bord på flyet. 

  Les Mer om fordelene ved SAS Go

  Få opptil 90% barnerabatt på flybilletter

  Vil du vise barna dine verden? Vi gjør det mulig med rabatter helt opptil 90% på flybilletter til barn under to år som sitter på fanget til en voksen. Barn på 2–11 år får 25% barnerabatt på flybilletter. Hvis du gjerne vil at barnet ditt under 2 år skal få sitt eget sete, er prisen den samme som for barn mellom 2 og 11 år. 

  Les mer om barnerabatt på flybilletter

   

  EuroBonus – en verden av fordeler

  Som medlem av SAS EuroBonus ligger verden for dine føtter. Jo mer du reiser, desto flere fordeler får du. Med poengsystemet vårt kan du spare til drømmeferien. Du kan tjene poeng på alt fra flybilletter til dagligvarer – poeng du kan bruke på flybilletter, leiebil og hotellopphold. 

  Opplev verden med EuroBonus  Oppdag Longyearbyens unike natur

  Naturen i Longyearbyen er storslått og vakker året rundt, men også vill og rå. Du bør derfor alltid bli med på organiserte turer hvis du ikke har erfaring med det ekstreme klimaet og den ville naturen. Hvis du drar ut på egen hånd, er det viktig å ta med riktig utstyr, inkludert isbjørnbeskyttelse, slik at du kan oppleve den spektakulære naturen på en trygg måte.

  Bestill billetter til storslåtte Longyearbyen

   

   

  Svalbard lufthavn, Longyear – LYR 

  Svalbard lufthavn er den nordligste flyplassen i verden med regelmessig flytrafikk. Den ligger på øya Spitsbergen, ca. 3km fra Longyearbyen. Flyplassen ble bygget under andre verdenskrig, og den er senere utvidet kraftig. Mer enn 125 000 passasjerer passerer lufthavnen hvert år. 

   

  Kontakt:

  Svalbard lufthavn 

  9170 Longyearbyen

  Tlf.: +47 67 03 54 00

  Hjemmeside: https://avinor.no/flyplass/svalbard/

   

  Transport til og fra Svalbard lufthavn

  Fordi Svalbard lufthavn ligger så nær Longyearbyen, er transporten til og fra flyplassen enkel og rask. Det går flybuss ved hver ankomst og før hver avgang, og bussen stopper ved alle hoteller i området. En bussbillett koster 75 kroner, og det tar ca. et kvarter å kjøre fra flyplassen til byen.

  Hvis du heller vil kjøre i taxi, er det også mulig. Det koster mellom 150 og 200 kroner å ta en taxi fra flyplassen til sentrum av byen.  

  Det er også mulighet for å leie bil på flyplassen via Arctic Autorent

   

  Transport i Longyearbyen

  Svalbard Buss og Taxi AS står for transporten i Longyearbyen, og de tilbyr blant annet faste avganger til en populær sightseeingtur to ganger daglig. Du kan kjøpe billetter til turen på nettet eller i resepsjonen på hotellet du bor på. Turen, som kalles ”Longyearbyen i et nøtteskall”, tar to timer og gir et innblikk i områdets natur og historie.

  Hvis en større gruppe reiser sammen, er det mulig å bestille en privat tur. Firmaet tilbyr dessuten godkjent transport av rullestolbrukere. Det finnes også taxier i området som kan bestilles per telefon. 

  Les mer om transport i Longyearbyen

   

  Longyearbyen – på ferie i det høye nord

  Uansett hvilken årstid du velger å dra til Longyearbyen på, vil turen by på unike opplevelser. Om sommeren kan den ville naturen blant annet oppleves til fots, på hesteryggen eller i kajakk, mens vinteren blant annet byr på ballongturer, skiturer og båtturer. Både sommer og vinter har du muligheten til å nyte en middag i villmarken, der du enten kan se midnattssolen eller nordlyset.

  Husk pass, siden Svalbard ligger i Schengen-samarbeidets ytre område, noe som betyr at det blir foretatt passkontroller. Nordmenn kan nøye seg med å vise gyldig ID utstedt i Norge med navn, bilde og fødselsdato, f.eks. førerkort utstedt etter 1998, frem til det innføres nasjonalt ID-kort. 


  Finn dine billetter til fantastiske Longyearbyen

  billige flybilletter til Longyearbyen

  I lavpriskalenderen finner du våre billigste flybilletter akkurat nå. Priser og plasstilgang oppdateres hver gang en besøkende gjør et søk i kalenderen. Visse prisavvik kan derfor forekomme når du går videre til bestilling.  Annet

  Norge  FLERE SAS-DESTINASJONER

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies