LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Stockholm

  FLY MED SAS TIL STOCKHOLM

  Alltid inkludert i din flybillett til Stockholm: 24 timers åpent kjøp, setevalg og mye mer…Det tar ca. 1 time å fly til den vakre byen Stockholm fra Oslo, og til tross for kort reisetid, så vil vi at du har det komfortabelt under flyreisen. Derfor serverer vi kaffe og te om bord, og dessuten digitale aviser - alt sammen er selvfølgelig helt uten ekstra betaling.

  Faktisk er alt inkludert i din flybillett når du flyr med oss til Stockholm. Både før, under og etter din reise, har vi tenkt på alt: 

  •    Online sjekk inn
  •    Kaffe, te og aviser i appen
  •    Opptil 90 % barnerabatt

  Finn din flyavgang og pris med det samme, eller last ned vår app – så du kan alltid lettvint finne ditt fly til Stockholm direkte på mobilen.

  Helt opptil 9 daglige flyavganger til Stockholm

  Vi flyr til lufthavnen Arlanda (ARN) i Stockholm både morgen, middag, ettermiddag og kveld, så du alltid kan finne et fly som passer med dine Stockholm-planer.

  Velg mellom opptil hele 9 daglige avganger til Stockholm (ARN), som er Stockholms største lufthavn.


  Billige flybilletter til Stockholm – bestill i god tid og spar penger

  Du kan enkelt reise billig til Sveriges hovedstad med oss. Alt du trenger å gjøre er å bestille dine billetter i god tid – så kan du få fingrene i flybillettene til de beste prisene.

  Husk at du alltid har 24 timers åpent kjøp når du bestiller billetter hos oss. Dette betyr at du rolig kan slå til hvis du finner en god pris. Bestill bare og hør hva din kjæreste, ektefelle eller venner sier om datoen, avgangstider og pris etterpå.


  Få gode tilbud og rabatter – bli medlem av vårt fordelsprogram EuroBonus

  Påmeld deg vårt fordelsprogram EuroBonus (det er gratis!) og opptjen poeng hver gang du flyr med oss. På toppen av det hele får du masse fordeler - bl.a. eksklusive medlemstilbud via mail og sms-tjenester med praktisk informasjon under din flyreise.

  Dine poeng kan du bruke på alt fra flyreiser, shopping til dagligvarer.

  Opptjen poeng på din tur til Stockholm – påmeld deg EuroBonus gratis

  design og kunst

  Vil du oppleve design og kunst i Stockholm bør du starte reisen med T-banen. Undergrunnsbanen i Stockholm er nemlig et eneste stort kunstgalleri – med bidrag fra 150 forskjellige kunstnere, fordelt på over 90 stasjoner. Og det for prisen av en T-banebillett!
   

  Dropp taxi når du er i Stockholm og sats på T-banen.

  I 1950 bestemte makten i Stockholm seg for at folket trengte kunst. Og valget av galleri – det falt på hovedstadens 110 kilometer lange undergrunnsbane, som trolig er verdens lengste kunstutstilling. I Stockholms undergrunn kan du titte på skulpturer, mosaikk, malerier, installasjonskunst, inskripsjoner og relieffer fra 1950-tallet og frem til 2000-tallet.

   

  Moderne design og kunst i Stockholm

  Men det er mer design og kunst å oppleve enn undergrunnen i Stockholm. Moderna Museet er Sveriges største museum for moderne kunst – med en stor samling internasjonal kunst av bl.a. Pablo Picasso, Andy Warhol, Robert Rauschenberg og Marcel Duchamp. Du finner også design og kunst av kjente nålevende kunstnere. Museet ligger på Skeppsholmen i Stockhom og er tegnet av den spanske arkitekten Rafael Moneo.

   

  Fotokunst

  Har du interesse for foto må du legge turen innom Fotografiska – et av verdens fremste samlingsplasser for fotokunst, med utstillinger av både store, kjente fotografer og nye spennende navn innen fotokunst. Ta lunchen i bistroen på toppen av museet – og nyt utsikten av Stockholm - med utsyn til Gamla Stan, Djurgården og Skeppsholmen. Her finnes det mat og drikke for hele familien.

   

  Ta med design og kunst hjem fra Stockholm

  På designtorget på Sergels Torg selges designartikler innen husholdning og funksjonelle produkter som er signert fremadstormende nordiske designere du neppe finner noe annet sted. I Drottninggatan finner du alt fra små spesialbutikker til kjedebutikker som H&M og Zara, motebutikker med svenske merker, og forhandlere av nær sagt alt du kan drømme om.

   

  Iskald kunst i Gamla Stan

  Du har ikke opplevd Stockholm før du har opplevd Gama Stam, sies det. Og her finner du også verdens største permanente isgalleri. I Stockholms kjøligste galleri er verdt et besøk, og mens du lar deg forføre av iskunst i minus 6 grader kan du jo nyte en Whisky in the rocks – servert i  i et kubeglass av is.

  guide til stockholm

  Helt siden 1200-tallet har byen vært det politiske og økonomiske sentrum i landet. Byen fordeler seg ut over 14 øyer der Mälarens utløp treffer Østersjøen. Med alle sine parker, vann og bebyggelse er Stockholm et fantastisk sted å komme til – spesielt om sommeren. En båttur i den flotte skjærgården er derfor et must! Fly til Arlanda, så kommer du rask fram!

  Byen er et synlig bevis på Sveriges rikdom og adel. Vakre bygninger og slott, broer, parker og gater gjør byen unik. Det er alltid hyggelig å komme til denne byen. Du kan velge blant et utall sjarmerende hoteller og restauranter i alle prisklasser, og skal du på shopping finner du et bredt utvalg av internasjonale spesialforretninger! Stockholm – den vakre byen med utallige muligheter.

   

  Stockholm med fly

  Flyr du til Stockholm kan du nyte godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: du kan sjekke inn via Internett, forhåndsvelge ditt sete og ta med 20 kg bagasje uten ekstra kostnader. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn, og vi forsøker så vidt mulig og la småbarnsfamilier få gå først om bord i flyet. Stockholm - la flyreisen være en del av opplevelsen.

   

  Attraksjoner

  Djurgården er en øy som i hovedsak består av parker, og her finner du opplevelser nok for flere dager. Friluftsmuseet Skansen viser det historiske Sverige og på Vasamuseet kan du oppleve krigsskipet Vasa som sank utenfor Stockholm på jomfruturen i 1628. Barna foretrekker Junibacken hvor de kan møte Astrid Lindgrens verden.

  I vakre slott finner du Thielska Galleriet og Prins Eugens Waldermarsudde, to unike kunstmuseer som viser skandinaviske malerier og skulpturer. Djurgården er også adressen for mange andre museer og historiske bygninger.

  I Gamla Stan ligger slottet og museer som Livrustkammaren (våpenlager) og Skattkammaren (kronjuvelene). Er du interessert i historie? Bli med på sightseeing i byen med guide! I Gamla Stan finner du Nobelmuseet og Ridderhuset, og du kan gå en flott tur fra Gamla Stan til Fjällgatan og videre til Södermalm for å nyte utsikten over byen.

  Stockholm har tre steder på UNESCOs verdensarvliste: den vakre Skogskyrkogården med sin modernistiske og romantiske landskapsarkitektur, Drottningholm-slottet (Nordens Versailles), der den svenske kongefamilien bor og til slutt restene av vikingbosettingen, Birka, på øya Björkö i innsjøen Mälaren. Ellers bør du unne deg en båttur i skjærgården – alt fra korte ferge- og sightseeing-turer til heldags ekskursjoner på Mälaren og i den stockholmske skjærgården.

  Byen har parker og lekeplasser, svømme- og sportstilbud for barn i alle aldre. Du vil oppleve at offentlig transport er tilrettelagt for å frakte barn og barnevogner, og i helgene kan barn under 12 år reise gratis på busser og T-bane.

  Stockholm har flotte opplevelser å tilby alle.

  natteliv

  Vi flyr deg direkte til Stockholm og yrende natteliv!

  Skandinavias kuleste uteliv finnes utvilsomt i Stockholm, og er du en partyløve kan du holde det gående hele natten i Sveriges hovedstad. Foretrekker du litt roligere steder finnes selvsagt også det. Nattelivet i Stockholm er noe for enhver smak!

   

  Stureplan – Nordens hippeste utelivsområde

  Blonde jenter med brunkrem og blonde gutter med brunkrem – ja, du finner garantert begge deler en lørdagskveld på Stureplan. Dette er området for de forfengelige som setter pris på dyre drinker, lange køer og fancy utesteder. Stureplan er Sveriges finanssenter på dagtid, men når helgen kommer og kvelden faller på, forvandler torget mellom Kungsgatan, Birger Jarlsgatan, Biblioteksgatan og Sturegatan seg til selve symbolet på stedet ”for å se og bli sett ” blant champagnedrikkende ungdom som dufter av dyr parfyme.

  Ta turen innom Spy Bar, Sturekompaniet, Whiter Room, Hells’ Kitchen eller Ambassadeur – for du har ikke vært på byen i Stockholm uten en tur innom Stureplan. Husk pen skjorte og ordentlige sko – om du er mann. Her kommer du ikke inn med sandaler og hawaiiskjorte! Er du jente med høy blondinefaktor og nok sminke, kommer du nok inn uansett – men en kjole er å foretrekke. Regn med covercharge.

   

  Barer i Stockholm

  Er du typen som foretrekker å sitte mens du fester, finnes det mange alternativer til de stappfulle diskotekene i Stockholm. Grensen mellom bar og restaurant er flytende mange steder, så det er fint mulig å starte med en matbit og fortsette med fest uten å måtte bevege seg, fra eksempelvis Cafe Opera, Underbara Bar eller Södra Teatern. I retrobydelen Södermalm finner du en fortryllende sosial bar – med kro, mathall og økologisk grønnsaksbutikk på samme sted. Urban Deli er trendy, med god atmosfære og avslappet klientell. Vel verdt et besøk.

   

  I vannkanten litt tidligere på kvelden

  Stockholm er omgitt av vann, og det åpner muligheten for fine utesteder langs vannkanten – og det finnes noen perler du bør få med deg. Mälapaviljongen på sørsiden av Kungsholmen har både bord på land og en lang flytebrygge ut på vannet. Her får du følelsen av ferie ved Middelhavet når du nyter utsikten en varm sommerkveld. De holder åpent til klokken ett om natten.

  Inspirert av både Sverige og Karibien finner du Restaurang Loopen – en klassiker fra 1975. Mat, drikke og miljø i en herlig blanding av eksotisk karibisk og tradisjonelt svensk. Start gjerne kvelden her, for de stenger alt klokken 22.

  I enden av Östgötagatan, på sørsiden av Södermalm ligger Thaiboat ankret opp. Et solrikt skip med flytebrygge, thaimat og en liten sandstrand. Er du glad i Thailand må du legge turen hit! På regnfulle dager kan du dessuten trekke inn i båten – så dette er en sikker vinner i Stockholm. I helgen holder de åpent til midnatt, resten av uken til klokken 23.

   

  Besøk Gøteborg i Stockholm

  Slå to fluer i ett smekk, og besøk like godt Gøteborg når du er i Stockholm. Restaurant Göteborg ligger i Stockholms ”nye” bydel, Hammarby Sjöstad - et stykke utenfor sentrum, men det er absolutt verdt turen. Stedet er en bar/restaurant med stor trebrygge ned mot kanalen og sol hele ettermiddagen og kvelden.

   

  Opplev nattelivet i Stockholm med SAS

  Overrask en du er glad i med en flybillett til Stockholm. Flyreisen tar under en time fra Oslo. Skulle det ikke passe, kan du avbestille innen et døgn uten kostnad. Du har alltid åpent kjøp i 24 timer når du reiser med oss. Men hvem sier vel nei til natteliv i Stockholm?

  Stockholm arlanda lufthavn

  Stockholm Arlanda lufthavn er Sveriges største flyplass og et viktig knutepunkt for Skandinavia. Fra Arlanda flyplass kan du reise til mer enn 160 destinasjoner rundt i verden. Flyplassen ligger omtrent 40 km nord for Stockholm og 30 km sør for Uppsala. Hvert år har lufthavnen mer enn 19 millioner passasjerer. 

   

  Transport til Stockholm fra Arlanda

  Lufthavnen har gode transporttilbud og du kan velge blant kollektivtransport eller billeie. Hvis du vil komme deg raskt til sentrum går det hurtigtog til og fra Stockholm med Arlanda Express. Hurtigtoget kjører uten stopp mellom Stockholm og flyplassen på 20 minutter. Billetter kan du kjøpe på Stockholm sentralstasjon eller i flyplassens informasjonsskranker. Du kan også raskt og enkelt kjøpe billetter fra automater både i flyplassen og sentralstasjonen. Hvis du foretrekker buss går det flybusser og Swebuss mellom Stockholm og flyplassen som stanser utenfor alle terminaler. I rushtrafikken går flybussene minst hvert tiende minutt. Du kan også leie bil og finner flere bilutleie selskaper på flyplassen billeie-området.  Det er også mulighet for taxi, som forøvrig er bare miljøvennlige typer. Du finner taxiene ved taxistasjonen hvor det er folk som er behjelpelig med å finne den drosjen du ønsker å kjøre med.

   

  Shopping, mat og service i flypassen

  Hvis du er sulten har Arlanda flyplass flere spisesteder med et variert utvalg. Her finner du alt fra italiensk mat til amerikansk gatemat og svenske skjærgårds klassikere. Hvis du skal i et viktig møte og trenger et passende antrekk finner du også flere klesbutikker i flyplassen med den seneste stilen og klassiske favoritter. Parfyme og kosmetikk kan du også kjøpe til tax free priser. Til de minste finnes det også flere butikker som selger godteri og sjokolade. Dersom du glemte å veksle valuta trenger du ikke bekymre deg siden flyplassen har flere banker tilgjengelig. Ankommer du sent eller skal reise tidlig, er det gode overnattingstilbud nær flyplassen. Det finnes fem hoteller tilknyttet flyplassen som du kan velge i mellom, slik at du kan føle deg uthvilt og klar for neste destinasjon.

  transport

  T-banen i Stockholm er blant de beste i verden, og tar deg gjennom hele hovedstaden med sine 100 stasjoner. Som i Oslo er stasjonene godt merket med ”T” – så det er lett å finne holdeplasser, som mange er prydet med skulpturer og annen kunst. Billettsystemet tilbyr mange rimelige alternativer, fra enkeltbillett og kupongkort til 24- og 72-timers billetter.

   

  Buss i Stockholm

  Bussene i Stockholm er et godt komplement til tunnelbanen og billettsystemene er det samme. Transport i Stockholm med buss er smidig, ettersom bussene går ofte og sent på kvelden.

   

  Taxi i Stockholm

  Det finnes en rekke taxiselskaper i Stockholm så det er stort sett enkelt å få ta i drosje. Prisene kan variere mellom de ulike selskapene, men de er uansett ikke så aller verst sammenliknet med taxiprisen i Norge. Skal du reise mellom Arlanda og sentrum kan det imidlertid være lurt å sjekke eller avtale pris på forhånd, da enkelte selskap har gode tilbud og andre ikke.

   

  Ferger i Stockholm

  Stockholm består av en rekke øyer, og det gjør fergene til et naturlig transportmiddel. På dager med fint vær kan du nyte den vakre skjærgården og ta båten til Skeppsholmen eller Djurgården som er vel verdt et besøk.

   

  Enkel transport i Stockholm med The Stockholm Card

  Skal du oppleve mye i Stockholm bør du skaffe deg Stockholmskortet, som gir deg ubegrenset reise med all kollektivtrafikk og inngang til over 80 museer og attraksjoner. Inkludert i kortet er også guidet båtsightseeing med fergene.

  Kort om Stockholm

  Innbyggere: 1,4 millioner
  Valuta: svenske kroner
  Tidsforskjell: ingen
  Landskode: 46
  Språk: svensk

  Ambassade:
  Sveriges Ambassade, Nobels gate 14, 0244 Oslo,
  tlf.: 24 11 42 00

  Norsk ambassad:
  Norges Ambassade, Skarpögatan 4, 115 27 Stockholm, tlf.: +46 8 587 236 00

  Turistinformasjon:
  www.visitstockholm.com

  Mer om Stockholm

  Kjøp reiseforsikring

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies