LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Oslo

  FLY MED SAS TIL OSLO

  Fly på ett av flere direktefly til Oslo fra Trondheim og mange andre byer i Norge. Du får mye inkludert i billetten din, og du får opptil 90 % barnerabatt på alle fly til Oslo. 

   

  MANGE DAGLIGE AVGANGER TIL OSLO

  Det er enkelt å reise til Oslo med de mange daglige avgangene våre. Vi flyr når det passer deg. Du finner avganger til Oslo gjennom hele dagen. Du kan fly med SAS til Oslo fra mange flyplasser i Norge – fly direkte fra Trondheim.

  Vi flyr til og fra Oslo lufthavn (OSL), som befinner seg 47 km nord for Oslos bysentrum.  Det er enkelt å komme deg til og fra flyplassen med offentlig transport eller bil. 

  Finn din avgang

   

  BESTILL EN BILLIG FLYBILLETT NÅ – DET ER RASKT OG ENKELT

  Bruk vår lavpriskalender for å finne de de billigste flybillettene på datoene som passer deg. Den er enkel å bruke og viser deg de billigste flybillettene på en daglig og månedlig basis. Prisene og tilgjengeligheten oppdateres hver gang du gjør et nytt søk.

  Du får alltid 24-timers angrerett når du kjøper billetter hos SAS. Dette gjør det enkelt for deg å benytte deg av gode tilbud og sjekke med reisefølget ditt etterpå. 

  Finn din billige flybillet

   

  OPPTIL 18 DIREKTEFLY FRA TRONDHEIM TIL OSLO HVER DAG

  Bestill sete på ett av de mange daglige direkteflyene våre fra Trondheim til Oslo. Vi flyr gjennom hele dagen med opptil 18 daglige avganger hver dag. De mange direkteflyene lar deg reise på en behagelig måte. 

  Vi dekker alle deler av flyreisen, så bare len deg tilbake og slapp av mens du flyr til Oslo. Det er enkelt å tilfredsstille både forretnings- og feriebehovene dine når du flyr med SAS. 

  Avganger fra Trondheim

   

  VI FLYR TIL OSLO FRA HELE NORGE

  Vi har mange avganger til Oslo fra flyplasser over hele Norge hver dag. Du kan fly direkte fra mange deler av landet – ikke bare Trondheim. 

  Fly til Oslo (OSL) fra:

   

  • Bergen (BGO)

  • Bodø (BOO)

  • Haugesund (HAU)

  • Kristiansand (KRS)

  • Molde (MOL)

  • Sogndal (SOG)

  • Stavanger (SVG)

  • Tromsø (TOS)

  • Trondheim (TRD)

  • Ålesund (AES)

  Vi flyr til Oslo fra mange flere flyplasser i Norge som ikke nevnes i denne listen. Bruk lavpriskalenderen vår for å finne din nærmeste flyplass. 

  Finn  en avgang nær deg

   

  FRITT SETEVALG OG INNSJEKKING PÅ NETT ER ALLTID INKLUDERT

  Du får mye inkludert i flybilletten din for å sikre at flyreisen din blir så komfortabel og behagelig som mulig. Vi dekker alt før, under og etter reisen din. 

  Dette får du alltid inkludert i flybilletten din:

   

  Innsjekking på nett

  • Fritt setevalg

  • Te og kaffe

  • Aviser i appen vår

  Barnerabatt på opptil 90 %

  Last ned appen vår og bestill flybilletter og hoteller. Du kan også ha boardingkortet i appen. 

  Reise med SAS

   

  FÅ OPPTIL 90 % BARNERABATT

  Du vil få ekstra barnerabatter på alle SAS-flyvninger. Barn på opptil 11 år får rabatt på flybilletten sin.

  Barn under 2 år får 90 % rabatt når de reiser på fanget til en forelder. Rabatten er på 25 % dersom barnet trenger eget sete.

  Barn på opptil 11 år får 25 % rabatt på flybilletten og får sitt eget sete om bord på flyet. 

  Når du flyr med barn

   

  EUROBONUS GJØR REISEN ENDA MER KOMFORTABEL

  Begynn å samle poeng på flyreiser, hotellopphold og mye mer i dag. Med EuroBonus, vårt lojalitets- og bonusprogram, kan du reise enklere, mer komfortabelt og rimeligere. 

  Bruk poengene dine på nye flybilletter, å oppgradere allerede kjøpte flybilletter og mye mer. Du kan løse inn poengene dine hos både SAS og de mange partnerne våre. 

  Gjør reiseopplevelsen din enda mer komfortabel med EuroBonus. Du får flere fordeler jo mer du flyr.  

  Eurobonus - mer å se frem til

   

  OSLO LUFTHAVN (OSL)

  Flyplassen er Norge største og befinner seg på Gardermoen, 47 km nord for Oslo. AEA (Association of European Airlines) har kåret flyplassen til Europas punktligste fire ganger. 

  Du kan fly direkte til mer enn 140 innenlandske og internasjonale destinasjoner fra Oslo lufthavn. 

  Du får gratis Wi-Fi i to timer. Dersom du trenger en PC med Internettilgang, kan du låne datamaskiner flere steder på flyplassen. Du finner passasjertjenester og turistinformasjon ved informasjonsskranken i ankomsthallen. 

  Du finner mange butikker, restauranter, kafeer og reiserelaterte tjenester på flyplassen. Merk at du ikke kan handle på taxfree-butikker på reiser innenlands. 

  Oslo lufthavn er tilknyttet Oslo via tog og busser. Du kan også ta drosje direkte fra flyplassen. Eller du kan leie en bil og kjøre selv. 

   

  TRANSPORT TIL OG FRA OSLO LUFTHAVN

  Den raskeste måten å komme seg fra flyplassen til Oslo og tilbake på med offentlig transport er Flytoget. Du kan også ta Flybussen og Flybussekspressen. 

  Flytoget tar deg fra Oslo lufthavn til Oslo sentralstasjon på bare 19 til 22 minutter, og går hvert 10. minutt – hvert 20. minutt på lørdager, tidlig morgen og sent på kvelden. 

  Du kan også reise med Flybussen mellom flyplassen og Oslos bysentrum. Reisen tar 40 minutter. 

  OSL-ekspressen har flere stopp enn Flybussen, men den er også billigere. 

  Du kan finne drosjer ved flyplassen, og Oslo Taxi gir deg faste priser fra flyplassen til destinasjonen din – prisene kan variere avhengig av avstanden fra flyplassen. 

   

  BILUTLEIE VED OSLO LUFTHAVN

  Med leiebil får du ubegrenset fleksibilitet og komfort under oppholder ditt i Oslo. Du kan også besøke områdene rundt Oslo på en rask og enkel måte. 

  SAS samarbeider med mange av de største bilutleieselskapene og verden. Søk etter leiebiler på nettsiden vår og få en fullstendig oversikt over priser og tilgjengelig biler på tvers av alle bilutleieselskapene. Dersom du bestiller gjennom SAS, kan du tjene ekstra EuroBonus-poeng. 

  Bestill hjemmefra og la leiebilen vente på deg når du lander. Det tar bare noen få minutter å levere leiebilen når du skal hjem. 

   

  Kontakt

  Oslo lufthavn

  Edvard Munchs vei

  2060 Gardermoen

  Telefonnummer: +47 64 81 20 00

  Nettside: https://avinor.no/flyplass/oslo/

  Billige flybilletter til Oslo

  TRANSPORT I OSLO

  Det er lett å komme seg rundt i Oslo med byens store og beleilige transportsystem. Da byen ikke er så stor, er det også mulig å komme seg til severdighetene og attraksjonene til fots. 

  Offentlig transport i Oslo og det omkringliggende fylket, Akershus, bruker det samme billett- og prissystemet. Det gjør det svært lett å besøke steder utenfor Oslos bysentrum også. Billettene er gyldige for busser, trikker, T-baner, lokale tog og ferger. Se rutekartene for informasjon om alle transporttjenestene.

  Dersom du kjøper billetter om bord på de forskjellige transportmidlene, må du betale et ekstra gebyr. Derfor bør du forhåndsbestille alle billettene dine. Du kan bruke same billett på alle offentlige transportmidler i byen, og de kan kjøpes på Narvesen, 7-Eleven, billettautomater ved T-banen m.m. 

  Operatøren for det offentlige transportsystemet i Oslo og Akershus heter Ruter. De har en billett som er enkel å bruke og lar deg kjøpe billetter overalt når som helst. 

  Oslo og det omkringliggende området består av flere soner. Det er enkelt å beregne antall soner og dermed prisen på reisen din. Hele metrosystemet er Sone 1. Planlegg reisen din på Ruters nettside eller på appen deres. 

   

  GRATIS OFFENTLIG TRANSPORT MED OSLO PASS

  Dersom du planlegger å bruke offentlig transport for å reise rundt i Oslo under oppholdet ditt, bør du kjøpe et Oslo Pass. 

  Passet gir deg gratis adgang til flere museer og attraksjoner i og rundt Oslo. Du kan også fritt bruke offentlig transport i Oslo, Lillestrøm, Nittedal, Asker, Ski og Nesodden. 

  Du kan kjøpet et Oslo Pass som er gyldig i 24, 48 og 72 timer. Forhåndsbestill på nettet og hent passet ditt hos Oslo Visitor Centre. 

   

  OSLO – EN METROPOL MED TILGANG TIL NATUROPPLEVELSER

  Oslo ble grunnlagt rundt 1040 og ble bispedømme i 1070. Men det tok noen tiår før Oslo ble Norges hovedstad. Haakon V gjorde Oslo til hovedstad i 1300, og den svenske kong Karl Johan utpekte Oslo til Norges hovedstad igjen i 1814, da Danmark måtte avstå Norge etter Napoleonskrigene. 

  Oslo befinner seg ved Oslofjorden, og byen er derfor omringet av vann og skog. Dette skaper en unik kombinasjon av naturopplevelser og byliv. 

  Byen er svært viktig i Norge, Skandinavia og Europa. Oslo er spesielt viktig for maritim industri og maritim handel på kontinentet. 

  Den anses for å være en global by, og havner stadig øverst i rangeringer som måler livskvalitet sammenlignet med andre store byer i Europa. 

  Etter en ødeleggende brann i 1624 ble byen flyttet nærmere Akershus festning. Dette skjedde under kong Christian IV, og Oslo ble omdøpt til Christiania. Senere ble skrivemåten endret til Kristiania. Den beholdt sitt nye navn til 1925, da den igjen ble omdøpt til Oslo. 

   

  OSLOS HISTORIE

  Det bodde folk i området rundt Oslo i flere år før den første bosetningen ble bygget rundt 1000 e.Kr. Den vokste sakte og nådde 3000 innbyggere i år 1300 e.Kr. Det er også i denne perioden at kong Haakon slo seg ned i byen og begynte å bygge det som nå er kjent som Akershus festning. 

  Man kan fortsatt finne etterlevninger fra middelalderen i det som heter Gamlebyen. Men du må vite hvor du skal se for å finne ruinene. 

  Etter at byen ble flyttet i 1624 ble byen bygget med et rektangulært gatenett – dette gatenettet er fortsatt synlig i Oslo i dag. Området mellom Akershus festning, Skippergata, Øvre Vollgate og Oslo domkirke kalles Kvadraturen. Mange av bygningene i denne perioden er godt bevarte, og du kan også se byens første rådhus i dette området. 

  Senere, da Oslo ble Norges hovedstad igjen, ble kongepalasset og parlamentsbygningen bygget – henholdsvis i 1825 og 1866. 

  Befolkningen i Oslo eksploderte mellom 1850 og 1900. I løpet av denne perioden økte befolkningen fra 30 000 til 230 000. 

   

  SEVERDIGHETER OG ATTRAKSJONER I OSLO

  Det er mange interessante severdigheter og attraksjoner som du kan utforske i Oslo. Byen kan også by på mange naturopplevelser takket være sin unike beliggenhet mellom Oslofjorden og omkringliggende skog. 

   

  Oslo kan by på mye kultur, fra høykultur til utendørsopplevelser. Mange av de mest besøkte turistattraksjonene i Norge befinner seg i Oslo. 

  De mest populære attraksjonene i Oslo:

   

  • Holmenkollen – Norges mest besøkte attraksjon med et skimuseum og simulatorer, hoppbakke, suvenirbutikk og kafé.

  • Operahuset i Oslo – du kan gå på toppen av operahuset takket være den unike designen. Det ble bygget i 2007 og vant World Architecture Festival Cultural Award i 2008. Hjem for nasjonaloperaen og ballett.

  • Vigelandsparken – mer enn 1 million besøkende hvert år kan ikke ta feil. Verdens største skulpturpark med verker fra Gustav Vigeland. Du kan se mer enn 200 av kunstnerens skulpturer her.

  • Munch-museet – se verkene til den verdensberømte maleren. Edvard Munch fokuserte intenst på psykologiske temaer, og dette er svært synlig i hans mest berømte kunstverk, Skrik, fra 1892.

  • Nobels fredssenter – senteret viser frem Nobels fredspris og idealene den representerer. Senteret er utstyrt med de nyeste interaktive teknologiene som gir liv til utstillingen. 

  • Tusenfryd – den eneste klassiske fornøyelsesparken i Norge. En vakker park med mye natur og mange attraksjoner, spill, underholdning, butikker og spisesteder. 

  Det finnes flere andre attraksjoner og severdigheter i Oslo som er verdt å utforske. Dersom du liker vakker natur og vakre omgivelser, må du ta en tur på Oslofjorden. Det er også mye å gjøre i naturområdene rundt Oslo.

  Bli medlem av EuroBonus

  - Ingen gebyrer, ingen forpliktelser
  - Poeng på flygninger, leiebiler og hoteller
  - Bruk dine poeng for nye flygninger

  SHOPPING I OSLO 

  Det er mange steder å besøke i Oslo hvis du er interessert i å shoppe. Byen har mange butikker og varehus hvor du kan finne alt du ser etter. 

  Bogstadveien er mest kjent av lokalbefolkningen, men det er en populær handlegate. Her finner du både luksuriøse og små, unike butikker. Den går hele veien fra Majorstuen til sentrum. Du finner H&M, BIK BOK, Helly Hansen og mange andre velkjente butikker på Majorstuen. 

  Dersom du er interessert i skandinaviske designere og Moods of Norway, finner du butikkene deres ved Hegdehaugsveien – Bogstadveien blir Hegdehaugsveien når du nærmer deg sentrum. 

  Oslos beste utendørsmarkeder befinner seg i Grünerløkka. Om sommeren kan du lett bruke hele dagen ved markedene, og du vil også finne mange av Oslos beste kafeer og barer her. Området er fullt av små spesialbutikker som selger unike gaver og vintage-klær- Og dersom du besøker Oslo på en søndag, må du bare besøke Søndagsmarkedet på Blå.  

  På Grønland finner du hele verden i Oslo. Butikkene og restaurantene her er veldig multikulturelle, og særlig Grønland Torg og Grønland Basar har mat, klær og mange andre varer fra hele verden. Opplev hele verden og nyt atmosfæren. Prisene er lave, men vær oppmerksom på kvaliteten på det du kjøper.

  Oslo City har flere butikker. Men du vil ikke finne mange gode tilbud eller unike varer her. Oslo City og Byporten er de to største kjøpesentrene. Kjøpesenteret Oslo City er Norges mest besøkte kjøpesenter med mer enn 90 butikker og restauranter fordelt på fem etasjer.  

   

  KUNST OG KULTUR I OSLO

  Oslo har alt – arkitektur i verdensklasse, et rikt kulturliv, fantastisk natur rett utenfor og mye mer. Her kan du se og utforske Norges og Oslos lange og komplekse historie. Opplev interessante museer, vikingkultur, unik design og arkitektur i tillegg til mange andre interessante ting under oppholdet ditt. 

  Noen av de mest populære museene er Munch-museet, Norsk Folkemuseum, Vikingskipshuset og Nasjonalgalleriet. De byr på mange forskjellige opplevelser og utstillinger, men de vil garantert vekke interessen din. 

  Kon-Tiki-museet er absolutt verdt et besøk. Museet er dedikert til Norges berømte utforsker, Thor Heyerdahl, som seilte fra Peru til Polynesia i 1947 på en flåte kalt Kon-Tiki. Museet viser frem de faktiske flåtene og båtene han seilte med og mange andre interessante gjenstander fra de mange reisene hans. 

  Interessante årlige begivenheter i Oslo:

  • Mai – St. Hallvards dag – det arrangeres flere seremonier og guidede turer til ære for Oslos skytshelgen i Middelalderbyen. 

  • Mai – Nasjonaldagen – det er absolutt verdt å oppleve nasjonaldagen i Oslo på 17. mai.

  • August – Oslo Jazzfestival – én av Europas eldste jazzfestivaler med artister i verdensklasse. 

  • September – Oslo Maraton – mer enn 10 000 mennesker tar del i hovedstadens største sportsarrangement. 

  • Desember – Nobels fredspriskonsert – mange innenlandske og internasjonale stjerner opptrer på konserten.

   

  MAT OG NATTELIV I OSLO

  Det er mange steder å besøke i Oslo dersom du ønsker å spise ute. Noe av det beste med Oslo er at du ikke må sprenge budsjettet for å spise deilig mat. Byen har alt fra restauranter med Michelin-stjerner til små, budsjettvennlige spisesteder. Dersom du ser etter tradisjonell og sunn norsk mat, vil du elske Oslo. 

  Mange osloborgere liker å spise ute når temperaturen og været tillater det. Dette gjelder både de mange restaurantene, barene og kafeene i byen og den virkelig unike spiseopplevelsen som du får av å spise i naturen rundt Oslo. 

  Når du besøker Oslo, kan det ofte føles som om det er en bar eller en pub på hvert et hjørne. En fellesnevner er at alle byr på deilig mat og drikke i en avslappet atmosfære. Det er det perfekte stedet å finne deg noe å spise og kose deg med en god og kald øl. 

  Dersom du simpelthen vil danse hele natten på en klubb, finnes det mange muligheter for det i Oslo. Noen av de mest populære klubbene er Oslo Soul Experience, Gudruns og Aku Aku Tiki Bar. Både lokalbefolkningen og turister elsker å feste i Oslo med god musikk og drikke. 

   

  Om OSLO 

  Befolkning: 660 000

  Religion: Evangelisk-luthersk

  Valuta: Norske kroner

  Tidsforskjell: Ingen

  Landkode: +47

  Språk: Norsk  

  annet

  Norge

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies