LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Bodø

  Fly til Bodø

   

  FLY TIL BODØ FOR OPPLEVELSER I VERDENSKLASSE

  Bodø er en kompakt by omgitt av lett tilgjengelige naturopplevelser og er et fantastisk utgangspunkt for en aktiv ferie eller weekend. Her kan du dykke, gå toppturer, padle kajakk, dra på sykkel-cruise eller kanskje bare ta en rolig golfrunde. Har du lyst på en litt roligere ferie, kan du ta turen på spa, dra på fisketur eller bare nyte vakker natur.

  Fly med SAS, og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: du har 24 timers åpent kjøp, du kan sjekke inn via Internett og du kan velge sete 22 timer innen avgang. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn, og vi forsøker så vidt mulig og la småbarnsfamilier få gå om bord i flyet først.

  Fly med SAS, og la reisen være en del av opplevelsen.

  Praktisk informasjon om flyplassen i Bodø.

   

  Attraksjoner

  Kulturhuset Stormen og Stormen bibliotek

  I hjertet av Bodø sentrum finner du byens nye storstuer. Kulturkvartalet har fått stor internasjonal oppmerksomhet og har et variert kulturtilbud hele året. 

  Biblioteket figurerer på listen over verdens mest spektakulære bibliotek, man må ha vært der for å kunne forstå.

  Saltstraumen

  Saltstraumen, verdens sterkeste malstrøm (33 km sør for Bodø sentrum), oppstår hver 6. time ved at vannmasser (saltvann) på nær 400 mill m3 passerer i en hastighet på opp til 20 knop gjennom det 3 km lange og 150 meter brede sundet mellom Saltenfjorden og Skjerstad-fjorden. Samtidig dannes strømvirvler (kjeler) som kan bli opp til 10 meter i diameter med en dybde på 4-5 meter. Både BBC og National Geographic har kåret Saltstraumen til et av verdens mest spennende reisemål for dykkere. Her er det også rike forekomster av torsk, sein, steinbit og breiflabb. Se Saltstraumen fra havet i RIB eller fra land. Husk fiskestang!

  Fly til Bodø, og se verdens sterkeste malstrøm.

  Bodø Domkirke

  Fly til Bodø, og se vakre Bodø Domkirke. Kirken er en vakker basilika (langskipskirke) i gotisk stil, tegnet av arkitektene Blakstad & Munthe Kaas. Det vakre interiøret består av et 12 meter høyt glassmaleri, 10 Nordlandsryer og Rosevindu i mosaikk.


  Norsk luftfartsmuseum

  Norsk Luftfartsmuseum er nasjonalmuseum for luftfart og Nordens største i sitt slag. Opplev luftfart og luftfartens spennende historie på nært hold gjennom museets flotte utstillinger, fordelt over 10 000 m2! Bli med på en guidet omvisning eller utforsk på egenhånd. Se berømte og beryktede fly som Spitfire, Mosquito, Ju-52, Twin Otter, spionflyet U-2 og mange flere. 

  Fly til Bodø, og opplev Nordens største flymuseum.

  Har du en drøm om å fly selv kan dette bli virkelig i Newton Flight Academy`s fantastiske flysimulatorer der dyktige instruktører hjelper deg til å virkeliggjøre din flydrøm.

  Fly til Bodø og få luft under vingene.


  Andre opplevelser i Bodø

  Midnattsol. På strendene og fjellene rundt Bodø kan du ta postkort-bilder av midnattsola og virkelig kjenne hva 24 timers dagslys gjør med kroppen. 

  Det er midnattssol i Bodø fra 31. mai til 12. juli.

  Nordlys. Bodø ligger i Nordlysbeltet og er et av de beste stedene for å oppleve dette vakre himmelfenomenet. Ses best på kalde, klare kvelder fra oktober til mars.

  Kystkultur. Væran. Støtt Brygge. Kjerringøy. Røst. Opplev autentisk salt kystkultur som er som tatt rett ut av en av Hamsuns romaner. Hva med å padle kajakk rundt i Bodøs skjærgård?

  Golf. Spille golf i midnattssol - et must for alle livsnytere!

  Golf midt på natta – badet i sol? På 67 grader nord er alt mulig, når midnattssolas flomlys kaster lange skygger og forvandler en grønn green til et skimrende eventyrlandskap. 

  Da fremstår det også som helt naturlig at det inne på banen ligger flere vikinggraver.

  Foto. Å reise i nord byr på mange fantastiske fotomuligheter, her er midnattsol, nordlys, havørn, fjell, skjærgård, vide horisonter. Ikke fly til Bodø uten ekstra minnekort!

  Toppturer. I Nordland myldrer det av fjell som ber om å bli besteget. På toppen av Keiservarden skuer du ut over Bodø og det meste av Nordlandskysten, med Lofotveggen som et Soria Moria-slott i den nordvestre delen av horisonten.

  Sykkel. Terrenget rundt Bodø er variert og innbyr til alt fra rolige turer langs kysten til ville offroad-opplevelser ned fjell.

  Festivaler. Bodø og omegn har en rekke spennende festivaler som for eksempel Parkenfestivalen og Nordland Musikkfestuke i august. I tillegg finner du festivaler dedikert til jazz, blues, barnemusikk, kammermusikk, coverband og Folk & Fisk for å nevne noen. Den heftige naturen brukes som kulisse og gir en ekstra dimensjon til festivalopplevelsen.

  Fly til Bodø og bli med på kultur og aktiviteter i vill og rå natur!
   

  Shopping i Bodø

  En behagelig blanding av store kjøpesentre og små spesialbutikker gjør Bodø til et mekka for handleglade. Her finner du alt fra søte kjoler til røft fjellutstyr.

  Utenfor sentrum finner man City Nord med alle mulige butikker, men gå ikke glipp av alle nisjebutikkene rundt om i sentrum selv om vinden blåser, i Bodø har man bygd inn gågaten i glass.

  Hva med en lekker designveske i lakseskinn?  Eller eksklusive smykker fra lokale smykkekunstnere. Håndlaget sjokolade er den perfekte gave, hos Craig Alibone finner du mange lokale smaker som sjokolade med salt fra Saltstraumen eller ost fra Kjerringøy. 

  Fly til Bodø og se et unikt utvalg av varer!


  Mat i Bodø

  Du trenger ikke fly Bodø rundt for å finne god mat. Fisk og skalldyr rett fra havet og deilige råvarer fra vår rene natur sørger for at matopplevelsene står i kø på byens mange gode restauranter. Tørrfisk eller sushi – mulighetene er mange. 

  Restaurant NYT er anbefalt i White Guide og er absolutt verdt et besøk. 

  Er været godt kan du også sitte på kaia og spise deilige reker kjøpt fra båt.

  Fly til Bodø med SAS og smak nyfisket sjømat.

   

  Uteliv i Bodø

  Foruten om de mange festivalene har Bodø mange fine barer og utesteder. Public spiller god rock, og på Dama Di tilbys” kunst, kaos og bar”.  Er været bra kan de ha konsert i bakgården. 

  Lokalt øl og andre forfriskninger kan nytes både på tradisjonelle puber og elegante cocktailbarer med spektakulær utsikt.

  Fly til Bodø for en pub-til-pub runde!

   

  Fly til Bodø med fordeler

  Kjøp en flybillett hos SAS og nyt godt av de mange fordelene vi inkluderer i prisen: innsjekk via internett, fritt setevalg og 1 stykk bagasje på 23 kg. Barnevogn er selvsagt også gratis å ta med om du reiser med spedbarn. Fly til/fra Bodø med SAS, og la reisen være en del av opplevelsen.

  Bodø lufthavn

  Butikker og servering på Bodø Lufthavn

  Bodø Lufthavn finner du restaurant, pub, kiosk m/bokhandel, Travel Value (parfymeri m.m.) og utsalg av lokale produkter i 2. etasje innenfor sikkerhetskontrollen. I tillegg er det en kiosk i 1.etasje, som er lett tilgjengelig for ankommende passasjerer og de som henter/bringer de reisende.

  Mer informasjon og åpningstider her.

  Taxfree på Bodø Lufthavn

  Taxfree butikken på Bodø lufthavn er alltid åpen i forbindelse med utenlandsflygninger.

  Du kan enkelt forhåndsbestill taxfree-varer før utreise til utlandet og hente de ferdigpakkede varene ved ankomsten til Bodø. 
   

  Buss til Bodø og omegn

  Det går busser til og fra Bodø sentrum. Du kan også ta regionbusser til og fra Salten-området direkte til/fra Bodø lufthavn. Holdeplassen finner du rett utenfor hovedinngangen. 

  Reisetid: ca. 5 minutter fra Bodø lufthavn til Bodø sentrum

  Ruteopplysning finner du her.

   

  Drosje

  Drosjer står rett utenfor hovedinngangen på en egen holdeplass. Turen til Bodø sentrum tar bare ca. 5 minutter.

  Taxi kan også bestilles på tlf: 07550. 

  Her finner du mer informasjon om taxi og buss fra Bodø lufthavn.


  Parkering og veikart

  Kjører du til Bodø lufthavn er både kort- og langtidsparkering lett tilgjengelig rett ved terminalbygget. Skal du på en lengre reise tilbyr også Bodø lufthavn billigparkering. Denne må forhåndsbestilles på følgende side.

   

  Leiebil

  Det finnes flere bilutleiefirmaer på Bodø Lufthavn. Les mer om de her.


  Internett på flyplassen

  Det finnes gratis WiFi på Bodø lufthavn.

   

  Visste du forresten at…

  Royal Air Force bygget en alliert feltflyplass i Bodø den 14. mai 1940. Den ble liggende like nordøst for dagens rullebane. Da den ble ferdig ble den umiddelbart tatt i bruk av tre britiske Gladiator-jagere. Men flyplassen ble bombet av Luftwaffe allerede dagen etter åpningen og tyskerne overtok videre utbygging og drift.

  Allerede året etter ble rullebanen utvidet til 1200 meter og dekket besto av treplanker. Det ble bygget 3 store hangarer, befalsmesse, kaserner, brannstasjon og en del mindre bygninger og bunkere. Les mer om historien her.

  SAS piloter har kåret Bodø til en av Norges vakreste innflyvninger

  Se innflygningen i videoen under.

  Priser og plasstilgang oppdateres hver gang en besøkende gjør et søk i kalenderen. Visse prisavvik kan derfor forekomme når du går videre til bestilling.

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies