Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies

ÉN VEI FRA
Stavanger

Fly til Stavanger

Alltid inkludert i din flybillett til Stavanger

Det tar omtrent en time å fly til Stavanger fra Oslo. Men selv om reisen er kort, så gjør vi vårt beste for at du skal ha det godt. Derfor serverer vi kaffe og te om bord*, og dessuten digitale aviser – alt sammen er selvfølgelig helt uten ekstra betaling. 

Faktisk er alt inkludert i din flybillett når du flyr med oss til Stavanger. Vi har tenkt på alt: 

  • 24 timers åpent kjøp
  • Setevalg er med i prisen fra 22 timer før avgang (mulighet for å kjøpe favorittsete allerede ved bestilling)
  • Online sjekk-inn
  • Kaffe og te. Dagens avis i app – gratis*
  • Opptil 90 % barnerabatt
     

* På grunn av kort serveringstid er det ingen servering i Go på strekningen Stavanger - Bergen.

Finn flyavgang til Stavanger og pris nå i bestillingsfeltet eller bruk vår app – med den kan du enkelt finne et fly til Stavanger direkte på mobilen. SAS flyr direkte til Stavanger fra Oslo, Bergen, Kristiansand, Trondheim og Bodø.

 

Fly til Stavanger med SAS

Fly til Stavanger og opplev en blanding av idylliske smug med hvite trehus og mer moderne bebyggelse med kafeer, restauranter og fine butikker. Det er kort vei ut i havgapet med båt, og tar du båten innover i Lysefjorden kan du vandre opp til den kjente fjellformasjonen Prekestolen.

Fly til Stavanger med SAS, og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: 24 timers åpent kjøp, du kan sjekke inn via Internett og forhåndsvelge ditt sete uten ekstra kostnader. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn dersom du reiser med spedbarn, og vi forsøker så vidt mulig og la småbarnsfamilier få gå om bord i flyet først. Fly til Stavanger med SAS, og la reisen være en del av opplevelsen.

 

Attraksjoner

Lysefjorden og Prekestolen

Prekestolen er Rogalands og Ryfylkes mest kjente attraksjon og naturopplevelse som ruver storslått 604 meter over Lysefjorden. Det er ikke mange kilometerne å gå til Prekestolen, men med den relativt kraftige stigningen, tar turen rundt 1,5 time. Man kan også velge en enklere utvei – nemlig båttur på Lysefjorden. En behagelig guidet tur på fjorden hvor man også opplever Prekestolen, dog ikke fra toppen, men allikevel storslått!
 

Kjerag 

Kjerag ligger 1.000 meter stupbratt rett ned i Lysefjorden. Er du tøff nok, kan du klatre ut på Kjeragbolten, en stein som ble kilt mellom to fjellsider under siste istid.
 

Norsk Hermetikkmuseum

Norsk Hermetikkmuseum er et levende museum i en gammel hermetikkfabrikk. Museet ligger i den koselige bydelen Gamle Stavanger omkranset av 173 små og hvitmalte trehus. På museet får man innblikk i hvordan miljøet og arbeidsforholdene på hermetikkfabrikkene artet seg. I detalj kan man følge prosessen fra den ferske fisken kommer inn til fabrikken, til de ferdige hermetikkboksene forlater huset. Maskinene på museet er fremdeles i produksjonsteknisk stand. Røykeovnene fyres opp og gjestene får smake varm nyrøykt brisling rett fra ovnene. I hermetikkmuseets utstillingslokaler vises utstillingen "Iddisar", en utstilling om hermetikketikettenes mangfoldige kulturhistorie.
 

Stavanger Domkirke

Stavanger Domkirke ble i følge tradisjonen bygget i 1125 da Sigurd Jorsalfar gjorde Stavanger til bispesete. Biskop Reinald fra Winchester var ansvarlig for byggingen. Kirken ble bygget i anglonormannisk stil, trolig av engelske håndverkere. Kirkens skytshelgen er St. Svithun, og hans arm skal ha vært en av kirkens originale relikvier. I 1272 ble katedralen rammet av brann og deretter fikk den et nytt kor bygget i gotisk stil. Stavanger Domkirke er den eneste norske katedral fra middelalderen som har beholdt sitt opprinnelige utseende og vært i kontinuerlig bruk.
 

Norsk Oljemuseum

Fly til Norges "Oljehovedstad". Her finner du et moderne og interaktivt museum hvor du kan oppleve hvordan olje og gass ble dannet for millioner av år siden og hvordan den utvinnes utenfor norskekysten. Få et innblikk i teknologien, dimensjonene, utfordringene, slitet og spenningen. Norsk Oljemuseum tar deg også med "offshore" for å vise hvordan det er å leve og arbeide i Nordsjøen. I kinoen vises museets splitter nye 3D film.
 

Arkeologisk museum

Arkeologisk museum arbeider med historien til Rogaland, fra de første menneskene kom hit og frem til slutten av mellomalderen. Gjennom utstillinger, publikasjoner, foredrag, ekskursjoner og ulike aktiviteter formidles kunnskaper om fortiden og om samspillet mellom menneske og natur.
Fly til Stavanger med barna og besøk Norsk Barnemuseum. Det ligger i kulturhuset på Sølvberget i Stavanger. Dette er et museum om barn og barndom for alle som har vært eller er barn! Her er det er lov å skli, sykle, klatre og krype!
 

Flor & Fjære

Visste du at det vokser palmer i Stavanger? Flor & Fjære ligger på øya Sør-Hidle 20 minutter med båt fra Stavanger, og er Norges eneste palmeøy. Fra mai 2006 står Flor & Fjære nok en gang i full blomst. Her finner du verdens nordligste beplantning med palmer, bananer, citrus, bambus og over 20 000 sommerblomster. Flor & Fjære tar imot både grupper og enkeltreisende for helhetsopplevelser med besøk i hagen og restauranter.
 

Sverd i fjell

Historien forteller at her samlet Kong Harald Hårfagre Norge til ett kongerike. Det siste slaget sto i Hafrsfjord i 872. Sverd i fjell er et kunstverk satt opp i Hafrsfjord i Stavanger. Tre store sverd på 9,2 m står opp fra svaberget i Møllebukta. De er satt opp som minne om Slaget i Hafrsfjord som samlet Norge til ett rike. Monumentet er kopier av sverd funnet forskjellige steder i Norge. Bronsemonumentet er laget av Fritz Røed fra Bryne, og ble avduket av Kong Olav i 1983.
 

Jærstrendene

Få steder i Norge finner du så lange og vidstrakte strender som i Stavanger-regionen. Vi kan friste med hele 7 mil strender som innbyr til surfing, kiting, beach-volleyball, drageflyging, turgåing og badeliv.

Fly til Stavanger, og opplev oljebyen og dens storslåtte natur!

Daglige flyavganger til Stavanger

Vi flyr til Stavanger lufthavn, Sola som ligger kun 15 km sørvest for Stavanger. Avgangene går hele dagen, og det er enkelt å finne et fly som passer med dine planer.

Billige flybilletter til Stavanger – bestill i god tid 

Du kan enkeltreise billig til Stavanger med sine mange naturperler. Bestill i god tid og du kan glede deg lenger.

Du har alltid 24 timers åpent kjøp når du kjøper reisen fra oss. Slik at du kan kjøpe billetter når du finner en god pris. Deretter kan du høre hva venner og familie sier om pris, dato, og avgangstider.

Få gode tilbud og rabatter 

Ikke glem å melde deg inn i EuroBonus. Det er nemlig helt gratis! Fordelene er mange og inkluderer poengrabatter på flere av våre varer og tjenester, blant annet hotellopphold, leiebil, reiser og mye mer.

Dessuten får du spesielle medlemstilbud sendt via e-post. Du får også nyttig reiseinformasjon sendt på SMS og poengene kan du også bruke på shopping.

Opptjen poeng på din tur til Stavanger – meld deg inn i EuroBonus gratis

KORT OM STAVANGER

Valuta: NOK
Tidsforskjell: ingen
Landskode: 47
Språk: norsk

Turistinformasjon: 
Stavanger turistinformasjon, Domkirkeplassen 3, 4006 Stavanger, 
tlf.: +47 51 85 92 00
www.regionstavanger.com

Annet

Norge
Kjøp reiseforsikring