LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Bergen

  FLY TIL BERGEN

  Finn et direktefly til Bergen fra Oslo og en rekke andre flyplasser i Norge. Vi har gjort det enkelt å finne de mange billige flybillettene våre, og du får også mye inkludert i billetten din – helt kostnadsfritt. 

   

  FLERE DIREKTEFLY TIL BERGEN HVER DAG

  Dersom du vil reise til Bergen, kan du velge mellom mange direktefly hver dag. Vi flyr når det passer deg, og du kan fly direkte fra Oslo og mange andre byer til Bergen. Det tar ca. 50 minutter å fly fra Oslo.

  SAS flyr til og fra Bergen lufthavn, som befinner seg ca. 17 km fra Bergens bysentrum. Det er lett å komme seg fra flyplassen til Bergen med buss, drosje og leiebil. 

  Finn din flyreise

   

  DET ER ALLTID LETT Å FINNE BILLIGE FLYBILLETTER

  Vi har gjort det enkelt å finne billige flybilletter. Med lavpriskalenderen vår kan du finne de billigste flybillettene på både daglig og månedlig basis. Vi oppdaterer priser og tilgjengelighet hver gang du utfører et søk. 

  Hver gang du kjøper flybilletter på én av de mange daglige flyreisene våre, du får 24-timers angrerett. Dette lar deg bestille først og spørre reisefellene dine etterpå – enkelt og fleksibelt. 

  Finn din billige flybillet

   

  VELG MELLOM OPPTIL 15 DIREKTE DAGLIGE AVGANGER FRA OSLO TIL BERGEN

  Når du flyr fra Oslo til Bergen, kan du velge mellom opptil 15 daglige avganger. Reisetiden ligger rett under 50 minutter, så du er fremme i god tid til å nyte den vakre byen. Det er raskt og enkelt å fly med SAS.

  Den korte flytiden gjør det enkelt å tilfredsstille både forretnings- og feriebehovene dine.  Slapp av, len deg tilbake i setet ditt og la oss ta deg med til Bergen på en komfortabel måte. 

  Finn ditt direktefly
   

  Vi inkluderer mye i flybilletten din uten ekstra kostnad. Vi dekker alt før, under og etter flyreisen din. Vi sikrer også at du har det bra om bord på flyene våre.

  Dette får du alltid inkludert i flybilletten din:

  • Innsjekking på nett
  • Valg av sete 22 timer innen avgang
  • Te og kaffe
  • Aviser i appen vår
  • Barnerabatt på opptil 90 %
  • Last ned appen vår – du kan bestille flybilletter, hoteller og mye mer direkte i appen vår 

  Vi dekker alt hele veien

   

  FÅ OPPTIL 90 % BARNERABATT PÅ ALLE FLYREISER

  Når du reiser med barn, får de generøse rabatter på flybillettene sine. 

  Barn under 2 år (0 til 23 måneder) får 90 % rabatt dersom de sitter på fanget til en forelder. Dersom barnet trenger eget sete, får det 25 % rabatt. 

  Barn mellom 2 og 11 år (som ikke enda har blitt 12) får sitt eget sete om bord, og de får 25 % rabatt på flybilletten sin. 

  Når du flyr med barn

   

  OPPLEV OG HANDLE I HELE VERDEN MED EUROBONUS

  Få flere fordeler jo mer du flyr. Du kan gjøre det med EuroBonus – lojalitets- og bonusprogrammet vårt – og det er helt kostnadsfritt. Tjen poeng på ting som flybilletter og hotellopphold og løs dem inn for å få nye. 

  Du kan løse inn poengene dine hos enten SAS eller våre mange internasjonale partnere rundt om i verden. Partnerne våre inkluderer bilutleieselskaper, feriesteder, restauranter og hoteller.

  Gjør det enda enklere og mer komfortabelt å reise med EuroBonus. 

  Få fordelene dine - i dag 

   

  BERGEN LUFTHAVN, FLESLAND

  Den internasjonale flyplassen befinner seg på den sørlige delen av Bergen kommune, Flesland. Det er den nest største flyplassen i Norge med mer enn 6 millioner passasjerer som går gjennom terminalene hvert år. Det er også den største flyplassen i Norden som ikke befinner seg nær en hovedstad. Bergen lufthavn befinner seg bare 17 km fra Bergens sentrum. 

  Én av de travleste flyrutene i Europa går mellom Oslo og Bergen.

  Bergen lufthavn har mange forskjellige restauranter og kafeer dersom du trenger noe å spise eller drikke før eller etter flyreisen din. Du kan også ta med noe å lese mens du nyter en god, varm kopp kaffe. 

  Reiser du med barn? Bergen lufthavn tilbyr mange tjenester for personer som reiser med barn til og fra flyplassen. 

  Du vil ikke kunne kjøpe noe i taxfree-butikkene på denne flyreisen. Da må du ha en internasjonal billett. 

  Du får gratis Wi-Fi på flyplassen. Du kan oppleve tregere Internetthastigheter enn normalt når flyplassen er på det travleste. Du kan kjøpe raskere hastigheter på flyplassen hvis du trenger det. 

  Du kan bruke offentlig transport fra flyplassen til Bergen og tilbake på en rask og enkel måte. Du kan også finne drosjer på flyplassen og mange bilutleieselskaper. 

   

  TRANSPORT TIL OG FRA BERGEN LUFTHAVN

  Når du vil komme deg til og fra flyplassen, kan du gjøre det på tre måter – buss, drosje og leiebil. Du vil kunne ta Bybanen en gang i 2017 når den nye Terminal 3 har åpnet. 

  Det går to forskjellige busser til Bergen. Det tar mellom 25 og 28 minutter å reise med buss direkte til og fra Bergen.  

  Busser ved Bergen lufthavn: 

  Flybussen.no (stopp A) – flere avganger fra flyplassen til Bryggen i sentrum av Bergen – går hvert 10. minutt. 

  • Bybanen (stopp C) – du kan bytte til Bybanen ved Birkelandsskiftet med buss 1F gratis.

  Det står drosjer utenfor hovedinngangen til terminalene. Drosjeholdeplassen er markert med en «B». Du vil kunne finne drosjer fra mange forskjellige drosjeselskaper ved flyplassen. 

   

  BILUTLEIE VED BERGEN LUFTHAVN

  Dersom du ønsker større fleksibilitet når du besøker Bergen, bør du leie en bil. Da trenger du ikke å forholde deg til offentlige transportmidler når du skal utforske Bergen og de omkringliggende områdene. 

  SAS samarbeider med mange av de største bilutleieselskapene i verden. Søk etter leiebiler på nettsiden vår og få full oversikt over tilgjengelige biler og priser på tvers av alle bilutleieselskapene. Som EuroBonus-medlem, tjener du ekstra poeng. 

  Bestill hjemmefra og la leiebilen vente på deg når du lander. Det er også enkelt å levere leiebilen når du reiser hjem. 

   

  Kontakt

  Bergen lufthavn

  Postboks 34, Flesland, 

  5869 Bergen

  Telefonnummer: +47 67 03 15 55

  Nettside: https://avinor.no/flyplass/bergen/

  Billige flybilletter til Bergen

  TRANSPORT I BERGEN

  Det offentlige transportsystemet i Bergen gjør det lett å komme seg rundt i byen. Du kan velge mellom forskjellige transportmidler, som Bybanen, trikk, buss og båt. 

  Du kan kjøpe billetter fra billettautomater, dagligvarebutikker, kiosker (Narvesen, 7-Eleven osv.) og hos Turistinformasjonen i Bergen ved siden av Fisketorget. All offentlig transport i Bergen styres av Skyss.

  Vær oppmerksom på at du må betale en liten avgift hvis du kjøper billetten din om bord på bussen. Forhåndsbestill billetten din hos de forskjellige billettselgerne og -automatene eller bruk Skyss-appen.

  Den mest effektive måten å reise rundt i Bergen på er vanligvis Bybanen. Den brukes av både turister og lokale innbyggere og stopper på alle de store turistattraksjonene i byen. Det er også lett å bytte til bybussene på flere av de mange stoppene. 

  Lokale busser i Bergen kjører langs et godt utviklet rutenettverk. Dette gjør det lett å komme seg rundt i byen raskt og enkelt. Du kan også ta bussene til de ytre delene av Bergen. 

  Dersom du trenger å komme deg rundt i Bergensområdet raskt og enkelt, kan du ta båt. Det er et svært populært reisemiddel. Én av de største fordelene når du reiser med båt er den utrolige utsikten. 

   

  SPAR PENGER MED BERGENSKORTET

  Dersom du besøker Bergen og planlegger å bruke det fantastiske offentlige transportsystemet, kan du spare penger med et Bergenskort. 

  Det lar deg reise gratis på busser og Bybanen. I tillegg får du avslag på mange inngangsbilletter til populære attraksjoner og severdigheter i byen. Jo mer du bruker offentlig transport og besøker attraksjoner, jo mer sparer du. 

  Du kan kjøpe et Bergenskort som er gyldig i 24, 48 eller 72 timer. Se priser og fordeler

   

  BERGEN – EN VERDENSARVBY

  Byen er omringet av vakker natur og kalles ofte innfallsporten til Norges fjorder på grunn av sin unike beliggenhet. Den nest største byen i Norge har en veldig spesiell og koselig atmosfære med mange vakre trehus. 

  Byen er berømt for sin beliggenhet mellom flere fjell og syv fjorder, fiskemarkedet og mange andre ting. Bergen har mye å by på, og til tross for størrelsen har byen en sjarmerende småbyfølelse som du vil elske. 

  Det er mange studenter i Bergen. Ca. 10 % av innbyggerne i Bergen er studenter, og det gjør byen enda livligere og mer levende. 

  Deler av byen har blitt ført opp på UNESCOs verdensarvliste. Byen ble utnevnt til Europas kulturhovedstad i år 2000 og har en togreise som har blitt kåret til verdens vakreste togreise flere ganger. Bergensbanen er en spektakulær togreise som når høyder på opptil 1220 meter over havet. Dette gjør den til én av Europas høyeste togruter. 

   

  BERGENS HISTORIE

  Bergens historie starter tradisjonelt i 1070. Dette var året da Olav Kyrre grunnla Bergen – eller Bjørgvin som byen het da. Det opprinnelige navnet betyr «Den grønne engen blant fjellene». Et passende navn med tanke på byens beliggenhet. Det finnes beviser for tidlige bosetninger fra ca. 1020 eller 1030 i området rundt Bergen. 

  Byen tjente som Norges hovedstad på 1200-tallet, og ble en viktig by for Hanseatene mot slutten av århundret. 

  Det var lenge den største byen i Norge. Det var ikke før på 1830-tallet at Oslo gikk forbi som landets største by. 

  Mye av byen ble brent ned i 1429 – inkludert kongeslottet – av Vitaliebrødrene. Piratene angrep byen flere ganger i løpet av 1400-tallet. 

  Bergen var én av de første byene som ble okkupert under den tyske invasjonen av Norge under andre verdenskrig. Det skjedde en tragedie ved byhavnen den 20. april 1944 da et nederlandsk lasteskip, Voorboode, eksploderte og drepte 150 mennesker og skadet historiske bygninger. 

   

  SEVERDIGHETER OG ATTRAKSJONER I BERGEN

  På grunn av byens status som verdensarvby kan du finne mange interessante severdigheter og attraksjoner. Vestlandets hovedstad kan besøkes hele året. Bergen er full av tradisjon og historie, og har holdt på småbyatmosfæren og sjarmen til tross for å være Norges nest største by.

  Bergen byr på den perfekte blandingen av natur, kultur og interessante urbane opplevelser. Det finnes noe for alle. 

  Interessante og populære severdigheter og attraksjoner i Bergen:

   

  • Akvariet – det offentlige akvariet er én av Bergens mest besøkte attraksjoner. Mennesker i alle aldre kan ta et dypdykk i historien til kysten av Norden. 

  • Troldhaugen – hjemmet til Edvard Grieg. Den berømte komponisten og pianisten bodde i denne vakre delen av Norge. Han arbeidet og bodde her hver sommer til sin død i 1907. 

  • Fløibanen – få den beste utsikten over den sjarmerende byen og det dramatiske landskapet som omringer den fra toppen av Fløyfjellet. Restauranten på Fløyen er åpen på sommeren. 

  • Mariakirken – den eldste bygningen i Bergen og én av den vakreste normanniske kirkene i Norge. Den er enn 800 år gamle bygningen er kjent for å ha det flotteste verket fra barokken i landet. 

  • Håkonshallen – bygget av Håkon Håkonsson mellom 1247 og 1261. På den tiden var det den største og vakreste bygningen i Bergens Kongsgården. 

  Det finnes mange andre attraksjoner i Bergen og det omkringliggende området som du kan utforske. Dersom du har Bergenskortet, kan du besøke mange av attraksjonene gratis eller med nedsatt pris.

  Bli medlem av EuroBonus

  - Ingen gebyrer, ingen forpliktelser
  - Poeng på flygninger, leiebiler og hoteller
  - Bruk dine poeng for nye flygninger

  SHOPPING I BERGEN 

  Gjennom historien har Bergen vært en handelsby. Det finnes mange muligheter for den som ønsker å shoppe under oppholdet i byen. Byen har alt fra små butikker til store varehus. 

  Bergen kan by på gode og varierte shoppingmuligheter. Byens sentrum er fullt av alt du måtte ønske å kjøpe. 

  Er været dårlig? Ikke noe problem. Bergen byr på innendørsshopping, slik at du kan shoppe så mye du vil selv om været er dårlig. 

  Det største shoppingområdet i Bergen ligger rundt Olav Kyrres Gate, Festplassen og Torget. Her kan du finne alt du kan drømme om i gangavstand. Du kan enten gjøre unna shoppingen din i løpet av noen få timer eller bruke dagen på å vandre og titte på alt som byen har å tilby. 

  Noen av de største og mest moteriktige kjøpesentrene, som Kløverhuset, Galleriet og Bergen Storsenter, befinner seg i det store shoppingområdet. Her finner du mange forskjellige butikker og steder hvor du kan få deg noe å spise og drikke.

  Du kan også stikke innom Bryggen. Stedet står på UNESCOs verdensarvliste. Der kan du handle i historiske og vakre omgivelser. Du kan finne alt fra berømte lokale designere til typiske suvenirbutikker. 

   

  KUNST OG KULTUR I BERGEN

  Dersom du har interesse for kunst og kultur, bør du besøke Bergen. Byen har mange internasjonale musikk- og kulturbegivenheter, kongelige besøk og mye, mye mer bare i mai. 

  Byen er også fylt av musikk og har en rekke kulturelle opplevelser resten av året. Bergen har én av de eldste symfoniorkestrene i verden og blant annet eksperimentelle og tradisjonelle teatre og revyer. 

   

  MUSEER I BERGEN

  Det er mange interessante museer i byen. Den tidligere hovedstaden har et rikt kulturliv som mange større byer misunner. 

  Populære museer i Bergen:

  • Bergen Museum – du kan utforske mer enn syv millioner kulturgjenstander. Museet var fundamentet bak Bergen Universitet og fokuserer på mange forskjellige tidsperioder. 

  • Bergen Kunstmuseum – museet byr på tre utstillinger. De forskjellige utstillingene viser norsk kunst og verker fra den berømte maleren Edvard Munch. 

  • Vestlandske Kunstindustrimuseum – museet har én av de viktigste kinesiske kunstutstillingene i Europa. Noen av de andre utstillingene endrer seg gjennom året. 

  • Bryggens Museum – et kulturhistorisk museum med utgangspunkt i mange av de arkeologiske utgravningene i gamlebyen Bryggen. 

  • Norges Fiskerimuseum – museet ble grunnlagt i 1880, og museets hovedformål er å dokumentere og informere om utviklingen av fiskerinæringen. 

   

  ÅRLIGE BEGIVENHETER I BERGEN

  Mange av begivenhetene og festivalene i Bergen er årlige begivenheter. Dersom du kan, bør du prøve å planlegge oppholdet ditt slik at du kan oppleve én av de mange interessante begivenhetene i byen. 

   

  • Februar – Bergen International Whisky & Beer Festival – masterclasses og prøvesmaking av nye produkter.  

  • Mars – Borealis – Bergen Internasjonale Musikkfestival er full av interessant og eksperimentell musikk.

  • Mai – Nordiske Mediedager – den største mediekonferansen i Norden.

  • Mai/juni – Festspillene i Bergen – to uker med mer enn 200 unike begivenheter. 

  • Juni – Mini-Midi-Maxi teaterfestival – spennende og innovativt teater for barn i alle aldre.

  • August/september – Bergen Matfestival – Norges største matfestival.

  • Oktober – Oktoberdans – Norges eneste internasjonale dansefestival arrangeres annethvert år.

  Det arrangeres mange andre interessante årlige begivenheter i byen. Du kan også finne mange spennende begivenheter i byen gjennom hele året som ikke er årlige eller tilbakevendende. 

   

  MAT OG NATTELIV I BERGEN

  Du kan finne mange steder i Bergen som serverer god mat. Takket være at Bergen ligger så nær fjordene, kan du få den ferskeste og mest smakfulle sjømaten i Norge. 

  Flere av bygningene i Bergen er på mange måter historiske, og du kan nyte et godt måltid i historiske omgivelser, da mange restauranter befinner seg i vakre, gamle bygninger. Du kan også spise ute i Bergen når været tillater det. Mange restauranter har private terrasser eller uteområder.

  Dersom du vil oppleve et nesten magisk måltid, bør du besøke Cornelius Sjømatrestaurant. For å komme deg dit må du ta en 20-minutters båttur fra sentrum til Holmen. Restauranten er én av de vakreste i Norge, og de serverer utsøkt sjømat og tilbehør. Dagens meny inspireres av været på den gitte dagen.

  På grunn av byens beskjedne størrelse, har Bergen ikke et eget nattelivsdistrikt. Men noen av de mest populære områdene blant både lokalbefolkningen og turistene er Bryggen og Ole Bulls Plass. Barene stenger vanligvis rundt kl. 2. Du kan fortsette festen i en av de mange klubbene, men de stenger rundt kl. 3. 

  Mange av de lokale barene serverer også god mat, så det er lett å hygge seg på kvelden. Du kan lytte til levende musikk på mange av kafeene og pubene i byen. 

   

  Om BERGEN

  Valuta: Norske kroner
  Tidsforskjell: Ingen
  Landkode: +47
  Språk: Norsk  

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies