søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise
Alta

Fly til Alta

Alta er Finnmarks største by som ligger nær både kyst, innland, fjell og daler. Dette gir muligheten til mange ulike aktiviteter både sommer og vinter.

Om vinteren er det aktiviteter som hundekjøring, ski, snøscooterkjøring, og muligheten til å se det fantastiske nordlyset som skaper et spill av farger på den mørke vinterhimmelen. Om sommeren anbefaler vi vandring, fiske og andre naturopplevelser, for dyre- og plantelivet er rikt her.

 

Fly til Alta med SAS

Fly til Alta med SAS, og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: 24 timers åpent kjøp, du kan sjekke inn via Internett og velge sete 22 timer innen avgang. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn dersom du reiser med spedbarn, og vi forsøker så vidt mulig og la småbarnsfamilier få gå om bord i flyet først.

Fly til Alta med SAS, og la reisen være en del av opplevelsen.

 

Attraksjoner

Alta Museum

Alta Museums faste utstillinger spenner over et vidt spekter av tema og en lang tidsperiode, fra Finnmarks første bosetning for 11.000 år siden til kampen om Alta-Kautokeino- vassdraget på 1980-tallet. Tema i utstillingen er Forhistorie og bergkunst i Finnmark (fra den første innvandring til Kr.f.), Tro og religion, Handel og marked, Ressurser og næringer, Kåfjord Kopperverk, Nordlysobservatoriet på Haldde og Finnmarks militære historie.

 

Nordlysigloen

Nordlysigloen er Norges eneste ishotell, med en isbar som serverer drinken i glass laget av is! På hotellrommet sover du på en sneseng med reinskinn og sovepose.

Fly til Alta, og bo på Norges eneste ishotell.

 

Nordlysobservatoriet på Haldde

Her ble det drevet nordlysforskning og værobservasjoner fra 1899 til 1926. Det er i dag muligheter for å overnatte på Haldde.

 

Alta Canyon (Sautso)

Alta Canyon er Nord-Europas største canyon. På tur dit, kjører man gjennom Tverrelvdalen og passerer ”Nullpunktet”, kjent fra de store demonstrasjonene mot utbygging av Alta-Kautokeino vassdraget. Ved Sautso ligger det kjente Alta kraftverk som er bygget inn i selve fjellet, demningen og visningsrom med multidivisjonsprogram.

Fly til Alta, og gå i Nord-Europas største canyon.

 

Aktiviteter/opplevelser

Alta Tours & Guideservice

Parksenteret, Postboks 1114, 9510 Alta

Telefon +47 78 44 95 55

KORT OM ALTA

Valuta: NOK

Tidsforskjell: ingen

Landskode: 47

Språk: norsk

Turistinformasjon

Annet

Norge

 

Kjøp reiseforsikring

 

Flere SAS-destinasjoner