LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Trondheim

  Fly til Trondheim

  Fly direkte til Trondheim fra Oslo og mange andre byer i Norge. Vi har gjort det enkelt for deg å finne mange billige flybilletter, og du får mye inkludert i flybilletten din, slik som fritt setevalg og innsjekking på nett.

   

  DAGLIGE AVGANGER TIL TRONDHEIM – MORGEN, MIDDAG OG KVELD 

  Du vil alltid kunne finne et SAS-fly til Trondheim som passer deg. Vi flyr gjennom hele dagen fra flere flyplasser i Norge. Du kan fly direkte fra Oslo til Trondheim på bare 55 minutter. 

  SAS-fly til Trondheim flyr til og fra Trondheim lufthavn. Flyplassen befinner seg 30 km øst for Trondheims bysentrum. Dette gjør det svært lett å komme seg til og fra byen med offentlig transport og bil. 

  Finn din avgang

   

  FINN BILLIGE FLYBILLETTER TIL ALLE FLYREISER

  Vi har gjort det svært lett å finne og bestille billige flybilletter til de mange daglige flyvningene våre til Trondheim. På lavpriskalenderen vår kan du både finne og bestille billige flybilletter med bare noen få klikk. 

  Finn de billigste flybillettene på både daglig og månedlig basis. Vi oppdaterer priser og tilgjengelighet hver gang du utfører et nytt søk. Du får alltid en 24-timers angrerett når du bestiller hos SAS. 

  Bruk lavpriskalendern vår

   

  FLY DIREKTE TIL TRONDHEIM FRA OSLO PÅ OPPTIL 16 DAGLIGE FLYVNINGER

  Når du flyr med SAS, er det enkelt å tilfredsstille både forretnings- og feriebehovene dine på de mange direkteflyene til Trondheim fra Oslo. Du kan velge fra opptil 16 daglige avganger. Vi flyr morgen, ettermiddag og kveld, slik at du kan komme deg til Trondheim når det passer deg.

  Len deg tilbake og slapp av mens vi flyr deg til Trondheim. Vi dekker alle deler av flyreisen din.

  Finn direktefly til Trondheim

   

  FLY TIL TRONDHEIM FRA HELE NORGE

  Du kan fly direkte til Trondheim fra mange flyplasser over hele landet – ikke bare Oslo. Dette gjør det lett å finne en avgang nær deg når du trenger det. Det er raskt og enkelt. 

  Fly til Trondheim (TRD) fra: 

   

  • Andenes (ANX)

  • Bergen (BGO)

  • Bodø (BOO)

  • Båtsfjord (BJF)

  • Molde (MOL)

  • Oslo (OSL)

  • Stavanger (SVG)

  Du kan fly fra mange andre byer enn de som nevnes her. Finn en flyplass nær deg med en flyforbindelse med Trondheim på lavpriskalenderen vår. 

  Finn en avgang nær deg

   

  DU FÅR MYE INKLUDERT I FLYBILLETTEN DIN – UTEN EKSTRA KOSTNAD

  Når du kjøper en SAS-billett, vil du automatisk få en rekke ting inkludert i prisen for at flyreisen din skal bli så komfortabel som mulig. 

  Dette er alltid inkludert:

  Innsjekking på nett

  • Fritt setevalg

  • Te og kaffe

  • Aviser i appen vår

  Barnerabatt på opptil 90 %

  SAS dekker alt før, under og etter flyreisen din. Last ned appen vår og bestill flybilletter og hoteller direkte. 

  Reise med SAS

   

  OPPTIL 90 % BARNERABATT PÅ ALLE FLYREISER

  Hvis barnet er under 2 år (0 til 23 måneder), får du rabatt på opptil 90 % dersom barnet sitter på fanget ditt under reisen. Du får 25 % rabatt hvis barnet trenger eget sete. 

  Barn som ikke enda har fylt 12 år (2 til 11 år) får 25 % rabatt på flybilletten sin på alle flyreiser til Trondheim. De får også eget sete om bord på flyet. 

  Tips og triks når du reiser med barn

   

  EUROBONUS – FÅ FLERE FORDELER JO MER DU FLYR

  Få enda flere fordeler når du flyr med SAS. Registrer deg for lojalitets- og bonusprogrammet vårt, EuroBonus. Det er 100 % gratis, og du får flere fordeler jo mer du flyr.

  Samle poeng på flyreiser og hotellopphold og en rekke andre ting og bruk poengene dine på f.eks. nye flybilletter, oppgraderinger og hotellopphold. 

  EuroBonus gjør det enklere, mer komfortabelt og rimeligere å reise på alle SAS-flyvninger til Trondheim og andre destinasjoner.

  Få fordelene dine nå

   

  TRONDHEIM LUFTHAVN, VÆRNES (TRD)

  Den internasjonale flyplassen befinner seg 30 km øst for Trondheims bysentrum i Værnes. Det er Norges fjerde travleste flyplass med ca. 4,5 millioner passasjerer som går gjennom terminalene hvert år. På flyplassen finner du en integrert togstasjon og et flyplasshotell. 

  Trondheim lufthavn har to terminaler. Terminal A brukes til flyreiser innenlands, og Terminal B brukes til internasjonale flyreiser. SAS er ett av de største flyselskapene på flyplassen. 

  Du får gratis Wi-Fi på flyplassen. Det er enkelt å koble seg til med både smarttelefoner og datamaskiner. Du kan også kjøpe raskere Internett på flyplassen hvis du trenger det. 

  Dersom du reiser med barn, vil du kunne slappe av på flyplassen. Det er et økt fokus på personer som reiser med barn og barn generelt. 

  Du finner restauranter, barer og kafeer på forskjellige steder på flyplassen. Så dersom du vil ta deg noe mat eller drikke, er det rike muligheter for det.

  Du kan også få unnagjort litt shopping før du går om bord på flyet ditt eller fortsetter til den endelige destinasjonen i Trondheim. Vær oppmerksom på at du ikke kan handle i taxfree-butikker på reiser innenlands. 

  Du kan komme deg til Trondheim med flere offentlige transportmidler i tillegg til drosje eller leiebil. 

   

  TRANSPORT TIL OG FRA TRONDHEIM LUFTHAVN

  Når du skal videre til ditt endelige reisemål i Trondheim, kan du bruke buss eller tog. Det er også enkelt å komme seg til og fra flyplassen med bil eller drosje. 

  Trondheim har en integrert togstasjon. Det gjør det svært lett å simpelthen hoppe på toget og la det ta deg til sentrum av Trondheim. Togturen tar ca. 35 minutter. Priser og ruteplaner varierer avhengig av hvor du skal. 

  Det går to forskjellige bussruter til Trondheim fra flyplassen. Hvilken som er best avhenger av hvor du skal. Flybussen (Nettbuss) kjører til de største hotellene i sentrum. Den har også en rekke andre stoppesteder i og rundt sentrum av Trondheim. Værnes-ekspressen – Unibuss kjører til spesifikke steder som Ranheim, Solsiden, Toget og NTNU. 

  Det er lett å finne en drosje utenfor ankomsthallen – der finner du drosjer fra flere ulike drosjeselskaper.

   

  BILUTLEIE VED TRONDHEIM LUFTHAVN

  En leiebil er ideell hvis du ønsker økt fleksibilitet og komfort når du reiser fra A til B under oppholdet. Dersom du skal besøke steder på utkanten av byen, vil du komme deg frem raskere med egen bil. Da slipper du å forholde deg til offentlige transportmidler. 

  SAS har gjort det enkelt for deg å finne den beste og mest passende leiebilen for dine behov. Vi samarbeider med mange av de største bilutleieselskapene i verden slik at du kan finne det beste tilbudet. 

  Søk etter leiebiler på nettsiden vår og få full oversikt over tilgjengelige biler og priser på tvers av alle bilutleieselskapene. Du får ekstra EuroBonus-poeng når du bestiller gjennom SAS.

  La bilen vente på deg når du lander. Dersom du bestiller hjemmefra, er det lett å hente leiebilen din og komme deg av sted kort tid etter at du har landet. Det er også svært enkelt å levere den når du skal hjem. 

   

  Kontakt

  Trondheim lufthavn

  Trondheim Lufthavn Værnes, 

  7502 Stjørdal 

  Telefonnummer: +47 67 03 25 00

  Nettside: https://avinor.no/en/airport/trondheim-airport/

  Billige flybilletter til Trondheim

  TRANSPORT I TRONDHEIM

  Det offentlige transportsystemet er svært bra og enkelt å bruke. AtB håndterer all offentlig transport i Trondheim, og du kan kjøpe billetter for alle offentlige transportmidler på nettsiden deres og appen deres for offentlig transport

  Dersom du vil utforske Trondheim på sykkel, kan du leie sykler på fra Turistinformasjonen i Trondheim. Du trenger et spesielt elektronisk kort for å låse opp syklene som finnes spredt rundt i hele byen. Det er totalt 20 stativer med 125 sykler sammenlagt i Trondheim. Du kan leie en sykkel i opptil 3 timer før du må returnere den til stativet.

  Du kan reise med buss, trikk og lokaltog når du vil komme deg rundt i Trondheim og de omkringliggende områdene. Det er lett å finne rutetabellene  på AtBs nettside, og du kan også finne den nøyaktige prisen for spesifikke reiser på nettsiden og i appen. 

  Det er mange forskjellige bussruter i byen. Avhengig av hvor du skal, kan du alltid finne en bussrute som tar deg til eller i nærheten av destinasjonen din. Du kan komme deg til de fleste steder med buss i Trondheim.

  Trondheim brukte å ha et omfattende trikkesystem i byen. Nå finnes det bare én trikkelinje igjen, og den går fra St. Olavs Gate til Lian langs den vestlige delen av byen. Du kan bruke den hvis du skal til Byåsen eller til utfartsstedet Bymarka, som er svært populært. Du kan bruke alle passene og bussbillettene på trikken også. 

  Lokaltog kan være et godt alternativ til buss. Vanligvis vil det være bedre å ta bussen.  

   

  TRONDHEIM – NORGES OPPRINNELIGE HOVEDSTAD 

  Den trede største byen i landet har en intim atmosfære og følelse til tross for størrelsen. Trondheim befinner seg ved 

  kysten av Trondheimsfjorden ved munningen av Nidelva. 

  Den kalles ofte Norges teknologihovedstad på grunn av Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet. Byen har mer enn 30 000 studenter. Med en befolkning på litt under 200 000 mennesker, utgjør studentene en stor del av befolkningen. 

  Trondheim er én av de eldste av de store byene i Norge. Du kan fortsatt se mange spor etter det gamle Trondheim i byens sentrum i dag. 

  Trondheim er godt tilrettelagt for sykler, og bysentrumet er perfekt for personer som reiser på to hjul. Byen har mange gode sykkelveier, og i tillegg har byen verdens første sykkelheis. 

  Skandinavias største trepalé befinner seg i Trondheim. Kongeboligen, Stiftsgården, er en svært populær attraksjon hos både lokale innbyggere og turister – spesielt når kongefamilien er der.

   

  TRONDHEIMS HISTORIE

  Trondheim ble grunnlagt i 997 av vikingkongen Olav Tryggvason, og det gjør byen til én av de eldste byene i Norge. På den tiden var byen var en handelsplass ved verdens ytterkant. Men det har blitt funnet beviser for at det har bodd mennesker i Trondheims-området lenge før byen ble grunnlagt av Kong Olav. 

  Opprinnelig het byen Kaupangen. Direkte oversatt betyr det markedsplass eller handelssted. Kort tid etter grunnleggelsen endret byen navn til Nidaros. Dette navnet kommer av Nidelva. Trondheim ligger ved munningen av elven. 

   I oldtiden ble Norges konger hyllet ved Øretinget i Trondheim. Dette var et samlingssted for alle frie menn, der de kunne vedta lover og fastsette dommer. I vikingtiden tjente byen som Norges hovedstad, og den forble det helt frem til 1217. 

  Trondheim var setet for erkebispedømmet Nidaros fra 1152. Det var også det religiøse senteret i Nord-Europa under middelalderen. Dette varte til 1537, da den sittende erkebiskopen måtte rømme landet. 

  Under sin lange historie har Trondheim opplevd mange branner – flere store branner har forårsaket alvorlig skade på byen. På grunn av datidens byggemateriale, tre, ble bygningene skadet eller ødelagt hver gang det oppstod en større brann. Fra 1598 til 1842 oppstod totalt 10 store branner i byen. 90 % av byen ble ødelagt i 1651.

   

  SEVERDIGHETER OG ATTRAKSJONER I TRONDHEIM

  Trondheim har mange interessante severdigheter og attraksjoner som du kan utforske og oppdage under oppholdet ditt. Mange kan kombineres til endagsreiser. På denne måten er det enkelt å oppleve de mange spennende mulighetene som Trondheim har å by på, selv om du bare oppholder deg der i en kort periode. 

  • Nidarosdomen – katedralen ble bygget mellom 1066 og 1093 av kong Olav Kyrre. Katedralen anses blant mange som den mest storslåtte kirken i Skandinavia.

  • Erkebiskopens palass og museum – en av de eldste bygningene av sitt slag og også ett av de best bevarte palassene i Europa. Palasset fra 1100-tallet har en rekke historiske utstillinger. 

  • Munkholmen – en liten øy i fjorden utenfor Trondheim. Øya har en interessant historie, og du kan finne både et kloster og en festning her. På et tidspunkt i historien fungerte øya som en fengselsøy. 

  • Stiftsgården – en av de største trebygningene i Europa brukes av kongefamilien som et offisielt bosted når de er i Trondheim. Den ble bygget mellom 1774 og 1778. 

  • Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab – hvis du vil lære mer om Norges rike og komplekse historie, er dette er stedet å besøke. Her oppbevares viktige dokumenter og kulturgjenstander. 

  Du må besøke havnen i Trondheim når du besøker den vakre byen. Det gamle havneområdet ved munningen av Nidelva har mange gamle og fargerike lagerhus i tre. De er bygget på pilarer over vann, og du kan bruke mange timer på å bare vandre rundt i området. Mange av de klassiske lagerhusene huser nå trendy butikker og kostbare hjem.

  Bli medlem av EuroBonus

  - Ingen gebyrer, ingen forpliktelser
  - Poeng på flygninger, leiebiler og hoteller
  - Bruk dine poeng for nye flygninger

  SHOPPING I TRONDHEIM 

  Det er mange muligheter for å shoppe i Trondheim. Du kan shoppe i timevis i sentrum av Trondheim, hvor du kan finne alt fra nisjebutikker og merkevarebutikker til store kjøpesentre. Alle ligger side om side. 

  Du kan få gjort unna mye shopping på kort tid fordi butikkene og kjøpesentrene befinner seg så nær hverandre. Dette gjør det også enkelt å finne det du leter etter. 

  Store handlegater i Trondheim:

  • Nordre Gate – denne sentrale gaten er full av internasjonale butikker og mange interessante lokale butikker. Gaten er kun åpen for fotgjengere, og du kan finne alt fra klær til smykker her. 

  • Thomas Angells Gate – her finner du flere interessante platebutikker og mange andre interessante butikker. 

  • Fjordgata – den lange gaten befinner seg på nordsiden av bysentrumet og er full av spesialbutikker og mange flotte restauranter. 

  Trondheim har også flere store kjøpesentre. Noen av de største og mest populære er Trondheim Torg, Mercursenteret  og Solsiden. 

   

  KUNST OG KULTUR I TRONDHEIM

  Byen har et svært interessant kulturliv. Du kan finne offentlig kunst flere steder i Trondheim, så vær på utkikk under oppholdet ditt. 

  Du finner tradisjonelle kunstverk, som skulpturer, flere steder, og du vil også kunne se lysinstallasjoner og innovativ design og arkitektur i bygatene. 

  Trondheim er et fristed for kunstelskere med mange interessante museer og gallerier. Byen har et levende kunstsamfunn og har lenge vært et stort sentrum for samtidskunst i Norge. 

   

  KUNSTGALLERIER OG MUSEER I TRONDHEIM

  Du kan finne mange museer og kunstgallerier av høy kvalitet i Trondheim takket være det kunstneriske miljøet og den unge atmosfæren i byen. Mange av dem anerkjennes ikke bare i Norge, men også internasjonalt. 

  • Sverresborg Trøndelag Folkemuseum – med mer enn 60 bygninger og fire permanente utstillinger, er det mye å se i dette museet. Det er bygget rundt ruinene til kong Sverres middelalderslott.

  • Ringve Museum – nasjonalmuseet for musikk og musikkinstrumenter har samlinger med kulturgjenstander fra hele verden. 

  • Trondheim Kunstmuseum – det største kunstmuseet i byen har en stor samling med både norske og danske malerier fra tidlig på 1800-tallet og opp til den moderne tidsalder. 

  • Modern Art Gallery – Midt-Norges største kunstgalleri er et populært møtested for kunstelskere. Museene fokuserer mest på samtidskunst og har mange flotte utstillinger. 

   

  INTERESSANTE ÅRLIGE BEGIVENHETER I TRONDHEIM

  Det arrangeres mange begivenheter i Trondheim gjennom hele året. Noen av dem arrangeres bare 1 gang, men det er mange interessante begivenheter som arrangeres hvert år. 

  Hvis du tilfeldigvis er i byen under noen av disse, bør du uten tvil ta deg tid til å delta på en av dem. 

   

  • Mai – Jazzfest Trondheim – jazzfestivalen har både innenlandske og internasjonale artister. Musikkfestivalen avholdes på våren, og det deles også ut priser under festivalen. 

  • Juli/august – Olavsfestdagene – en virkelig magisk opplevelse. Den 10 dager lange festivalen har både et middelaldermarked og mange utendørskonserter i løpet av de 10 dagene, og arrangementet passer for alle aldre. 

  • Juli/august -- Trøndersk Matfestival – en spektakulær matfestival som er en av de største av sitt slag i Norge. Utforsk nye smaker, produkter og krydder under denne helt spesielle begivenheten. 

  • Oktober/november – Transform – Trondheims internasjonale festival er en flott blanding av nye musikalske opplevelser og kunnskap. En annerledes og veldig interessant festival. 

   

  MAT OG NATTELIV I TRONDHEIM

  Det blir ofte sagt at Trondheim er byen med flest spisesteder per innbygger i Norge. Dersom du planlegger å spise ute under oppholdet ditt, har du kommet til rett sted – hvis du klarer å velge ett av de mange alternativene.

  Når du har vært i Trondheim en liten stund, vil du oppleve at det er et sterkt fokus på lokal mat og øl. Dette gjør at du ofte kan finne matretter som du ellers ikke finner i andre deler av Norge. Du kan finne alt fra koselige kafeer til nye og innovative restauranter. Ett sted med mange flotte restauranter er Solsiden. 

  Hvis du liker god øl fra en av byens mange mikrobryggerier, bør du enten stikke innom eller prøve en øl fra Trondhjem Mikrobryggeri. Bryggeriet har sin egen pub, som er svært populær blant de lokale innbyggerne. 

  Du må også prøve sjømaten når du besøker Trondheim. Takket være at byen befinner seg på sørkysten av Trondheimsfjorden ved munningen av Nidelva, er det gode sjanser for at du får prøve velsmakende og lokal sjømat. 

  Det finnes ikke et distrikt spesifikt for natteliv i Trondheim. Det betyr at du kanskje må gå et stykke når du drar fra pub til pub på kvelden. Prøv å spørre trønderne hvor de bruker å være. Du finner mange populære barer og klubber i sentrum av Trondheim.

   

  Om TRONDHEIM 

  Befolkning: 200 000

  Religion: Evangelisk-luthersk

  Valuta: Norske kroner

  Tidsforskjell: Ingen

  Landkode: +47

  Språk: Norsk  

  Mer om Trondheim

  Norge

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies