LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Guide

  Guide til Århus

  Århus - verdens minste storby.

  Århus er en pulserende by med dansk sjarm, lave priser og gode pølser. Vikingene gjorde i hvert fall en god gjerning da de grunnla byen.

  Århus er også en ny og moderne by hvor det kryr av butikker, kaféer, restauranter og andre gleder som gjør Århus til en by man blir glad for å være i.

  Når du er i Århus bør du også benytte sjansen til å shoppe i en av de lokale designerbutikkene. Det er store sjanser for at du kommer hjem med noe spesielt i bagasjen.

  Fly til Århus med SAS!

   

  Den gamle by i Århus

  Den gamle by i Århus er et levende folkemuseum med bygninger og hus fra ca 20 andre byer. De ansatte vandrer rundt i klær fra gamle dager, og man kan finne skjulte kafé-gleder i bygg innredet som private hjem. Det gir en god følelse å vandre rundt i Den gamle by, og man får innblikk i dansk historie og levemåte. Spesielt vakkert er det i julen når det er pyntet med glitrende julepynt og brosteinsgatene er opplyst.

   

  Kunstbyen Århus

  Århus er elsket av kunstnere, og har en bohemisk rytme samtidig som den er pulserende. Når du er i Århus bør du besøke et av byens mange museer. Blant dem finner du ARoS, som er kunstmuseet, og det spesielle Kvinnemuseet som tar for seg kvinners kultur og historie.

   

  ARoS i Århus

  ARoS Aarhus Kunstmuseum er et spektakulært opplevelseshus for barn og voksne; en mental servicestasjon hvor det nysgjerrige menneske kan bli både behaget og utfordret, står det på ARoS hjemmesider. Museet er et av de største i sitt slag i Nord-Europa og har en fantastisk samling av både nyere og eldre kunst. Utover de skatter museet rommer, fins også en flott bokhandel, en hyggelig kafé og en lekker takterrasse med restaurant.

   

  ”Kvindemuseet i Danmark”

  Det spesielle Kvinnemuseet oppsto som en konsekvens av en grasrotbevegelse i forlenging av den nye kvinnebevegelsen. Kvinnemuseet er et statlig støttet landsdekkende spesialmuseum. Museets mål er å utforske, bygge opp samlinger og spre kunnskap om kvinners liv og virksomhet i den danske kulturhistorien.

   

  Moesgård Museum

  Moesgård Museum, tidligere Forhistorisk Museum, ligger på herregården Moesgård utenfor Århus. Museet er både et lokalmuseum og et spesialmuseum for arkeologi og etnografi. Her finner du den over 2000 år gamle Grauballemannen, som er så godt bevart at forskerne kunne se at han hadde spist grøt til frokost den dagen han ble ofret.

   

  Sommer i Århus

  Også Århus har sitt tivoli, Tivoli Friheden. Tivoliparken er grønn og vakker, og attraksjonene er mange og utfordrende. Vil du kombinere et parkbesøk med en piknik tar du med din egen mat, du kan også grille. Parken er bare åpen om sommeren.

  Et annet tilbud er strendene i Århus. Det er særlig tre som er populære; Bellevue, Den permanente og Moesgård strand. De er selvfølgelig flotte om sommeren, men en frisk tur langs havet en høstdag er også en herlig opplevelse.  

  Kort om Århus

  Innbyggere: 310 801 (2011)
  Valuta: dkk
  Tidsforskjell: ingen
  Landskode: +45
  Språk: danske

  Ambassade:
  Danmarks ambassade, Olav Kyrres gate 7, 0273 Oslo, tlf.: 22 54 08 00

  Norske ambassade:
  Kgl. norsk konsulat, Store Torv 1, 1. sal, Aarhus C, tlf.: +45 55 46 87 33

  Turistinformasjon:
  www.visitdenmark.no

  annet

  Danmark

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies