LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Fly

  Fly med SAS til Ålborg

  Fly til Ålborg, kontrastenes by, med gamle smug og bindingsverkshus fra 1700-tallet blandet med moderne bebyggelse. Byen kalles gjerne Nordens Lille Paris på grunn av sitt yrende liv både på dag og kveldstid. Ålborg er også barnas by, med mange opplevelser og aktiviteter for barna året rundt. Ålborg er den fjerde største byen i Danmark, og har tradisjoner tilbake til vikingtiden. Fly til Ålborg og bli bedre kjent med det kulturelle og økonomiske knutepunktet på Nord-Jylland.

   

  Sjarm og strender

  Den grønne by ved Limfjorden syder av liv og sjarm, og et besøk til Ålborg kan gi mer enn en byopplevelse. Det er kort vei til Vesterhavets hvite strender og den store Rold Skov. Og på nordsiden av fjorden ligger Lindholm Høje, Skandinavias største vikinggravplass, som er en enestående attraksjon med et stort lekeområde for barna. Ta med barna og fly til Ålborg.

  Fly til Ålborg med SAS

  Fly til Ålborg med SAS, og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: 24 timers åpent kjøp, du kan sjekke inn via Internett og forhåndsvelge ditt sete uten ekstra kostnader. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn, og vi forsøker så vidt mulig og la småbarnsfamilier få gå om bord i flyet først. Fly til Ålborg med SAS, og la reisen være en del av opplevelsen.

  Opplevelser i og utenfor byen

  I tillegg til den store og flotte dyrehaven, Aalborg Zoo, vil dyreelskere også like seg i Vildtfarm Nord som ligger rett utenfor Aalborg. Her fins over 400 dyr og fugler fra hele verden. Og for de som ikke får nok fart og spenning i Jumboland og i Tivoli Karolinelund, så kan det kanskje friste med en tur på en av Europas lengste rulleskøytebaner, midt i byen. Det mest sjarmerende med Aalborg er den delen av byen man må lete litt mer for å finne. Rundt i byen fins nemlig små gater og gårdsrom med verksteder hvor man kan besøke et av byens mange og spennende gallerier eller oppleve aktive kunsthåndverkere.

  Underholdning, mat og uteliv i Ålborg

  Ingen skal behøve å gå sulten i Ålborg. Velger du å fly til Aalborg kan du velge mellom mer enn 300 spisesteder som frister med alt fra enkel dansk bevertning til restauranter med internasjonal standard, er det noe for enhver smak og lommebok. Rundt om i byen ligger det mange teatre, kinoer og konserthaller, så det er ingen heksekunst å finne et underholdningstilbud for kvelden. Du kan også fly til Aalborg om du liker deg i festlig lag. Tar du turen til byens utelivsgate, Jomfru Ane Gade, treffer du gjerne andre nordmenn som morer seg i Aalborgs yrende natteliv. Her finnes barer, nattklubber, diskoteker og restauranter side om side.

  Fly til Ålborg på shopping

  Byene i Danmark har nesten alltid mye å by på for shoppelystne, og Aalborg er ikke noe unntak. Her er det stort utvalg av trendy butikker, mange  inspirert av spennende dansk design. I sentrum er det to gågater (Bispensgade og Algade) med spesialbutikker og to shoppingsentre. Sør i Aalborg ligger tre store varehus, blant annet Aalborg Storcenter med 65 butikker. Noe for alle altså.

  Kort om Ålborg

  Innbyggere: 107 000
  Valuta: DKK
  Tidsforskjell: ingen
  Landskode: 45
  Språk: dansk

  Ambassade:
  Danmarks ambassade, Olav Kyrres gate 7, 0273 Oslo, tlf.: 22 54 08 00

  Norsk konsulat:
  Kgl. norsk konsulat, Prinsensgade 11, DK-9000 Aalborg, tlf.: + 45 51 61 10 00

  Turistinformasjon:
  www.visitaalborg.dk

  Mer om Ålborg

  Guide til Ålborg

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies