søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise
Aalborg

Fly til Aalborg

Fly direkte til Aalborg fra Oslo

Vi har opptil fem ukentlige avganger. Fly til Aalborg, kontrastenes by, med gamle smug og bindingsverkshus fra 1700-tallet blandet med moderne bebyggelse. Byen kalles gjerne Nordens Lille Paris på grunn av sitt yrende liv både på dag og kveldstid. Aalborg er også barnas by, med mange opplevelser og aktiviteter for barna året rundt. Aalborg er den fjerde største byen i Danmark, og har tradisjoner tilbake til vikingtiden. Fly til Aalborg og bli bedre kjent med det kulturelle og økonomiske knutepunktet på Nord-Jylland.

 

Sjarm og strender

Den grønne by ved Limfjorden syder av liv og sjarm, og et besøk til Aalborg kan gi mer enn en byopplevelse. Det er kort vei til Vesterhavets hvite strender, de barnevennlige rolige bølgene på østkysten eller den store Rold Skov. Det er heller ikke langt til den sjarmerende havnebyen Skagen - Danmarks nordligste. På nordsiden av fjorden ligger Lindholm Høje, Skandinavias største vikinggravplass, som er en enestående attraksjon med spennende fortellinger for hele familien. Ta med barna og fly til Aalborg.

 

Fly til Aalborg med SAS

Fly til Aalborg med SAS, og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: 24 timers åpent kjøp, du kan sjekke inn via internett og forhåndsvelge ditt sete uten ekstra kostnader. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn, og vi forsøker så vidt mulig og la småbarnsfamilier få gå om bord i flyet først. Fly til Aalborg med SAS, og la reisen være en del av opplevelsen.

 

Karneval og kultur i Ålborg

I mai hvert år arrangeres Nord-Europas største karneval i Ålborg. Da markerer mer enn 30.000 utkledde mennesker seg med sang og dans gjennom gatene. I august kan man få med seg det årlige musikalske arrangement: Blå Festival. Er du jazz- eller bluesentusiast må du få med deg denne festligheten. Ellers er Ålborg kjent for sine mange teatre, som for eksempel Jomfru Ane Teatret, Ålborg Teater, Jako-Bole Teatret.

Det Hem’lige Teater, som er byens eksperimentelle scene, er også blitt populært. Ålborg byr også på en operafestival, flere større musikkarrangementer og konserter under åpen himmel. Nord-Jyllands Kunstmuseum og Ålborg Historiske Museum er også vel verdt et besøk. Reis med SAS til kulturbyen Ålborg.

 

Barnas by

Ålborg har et godt rykte når det gjelder aktiviteter for de yngre. Først og størst er vel Ålborg Zoo, som med sine 150 dyrearter fra hele verden er et spennende sted å besøke. En tur til Tivoliland er også spennende. Ålborgs marinemuseum er spesielt populært hos de litt eldre barna, som kan gå om bord i en ekte ubåt og betjene periskopet selv.

 

Ålborg – en by med sjel

Så snart du kommer til Ålborg, vet du at du har kommet til en by med sjel. Legg turen til shoppingsentrum og gågatene. Her finner du de typisk danske bindingsverkshus med danske flagg vaiende over inngangen. Bakerier og små koselige kaféer finner du overalt, og på hvert gatehjørne kan du stille sulten med en rød pølse. Du må også få med deg Jomfru Ane Gade, Danmarks lengste sammenhengende restaurant-, kafé- og vertshusgate.

Det er lett å komme seg til Ålborg med SAS ettersom byen har egen flyplass 6,5 kilometer fra sentrum, og det er enkelt å farte rundt i byen med buss, til fots eller på sykkel.

Opplevelser i og utenfor byen

For familier med barn er Nord-Jyllands hovedstad den rette plassen å reise. Aalborg Zoo er den mest populære dyrehagen i Danmark utenfor København. Det nye anlegget for tigere og løver gir et fascinerende innblikk i en verden av rovdyr. Og akkurat nå er isbjørnungene populære. Leos Lekeland er et stort leke-mekka, og i kort kjøreavstand ligger blant annet Fårup Sommerland som igjen er kåret til Europas nest beste fornøyelsespark.

Aalborg er en sjarmerende by og rundt omkring i byen finnes det små gater og gårdsrom med verksteder hvor man kan besøke et av byens mange og spennende gallerier eller oppleve aktive kunsthåndverkere. Mange steder byen kan man se flott gatekunst og det legges ned mye arbeid for å gjøre byen enda flottere.

 

Underholdning, mat og uteliv i Aalborg

Ingen skal behøve å gå sulten i Aalborg. Velger du å fly til Aalborg kan du velge mellom mer enn 300 spisesteder som frister med alt fra enkel dansk bevertning til restauranter med internasjonal standard, er det noe for enhver smak og lommebok. Rundt om i byen ligger det mange teatre, kinoer og konserthaller, så det er ingen heksekunst å finne et underholdningstilbud for kvelden. Du kan også fly til Aalborg om du liker deg i festlig lag. Tar du turen til byens utelivsgate, Jomfru Ane Gade, treffer du gjerne andre nordmenn som morer seg i Aalborgs yrende natteliv. Her finnes barer, nattklubber, diskoteker og restauranter side om side.

 

Fly til Aalborg på shopping

Byene i Danmark har nesten alltid mye å by på for shoppelystne, og Aalborg er ikke noe unntak. Her er det stort utvalg av trendy butikker, mange  inspirert av spennende dansk design. I sentrum er det to gågater (Bispensgade og Algade) med spesialbutikker og to shoppingsentre. Sør i Aalborg ligger tre store varehus, blant annet Aalborg Storcenter med 65 butikker. Noe for alle altså.

Kort om Ålborg

Valuta: danske kroner

Tidsforskjell: ingen

Språk: dansk

 

Ambassade:

Danmarks ambassade, Olav Kyrres gate 7, 0273 Oslo, tlf.: 22 54 08 00

 

Norsk konsulat:

Kgl. norsk konsulat, Prinsensgade 11, DK-9000 Aalborg, tlf.: + 45 51 61 10 00

Turistinformasjon

Annet

Kjøp reiseforsikring

 

Flere SAS-destinasjoner