LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Guide

  Guide til Zürich

  Zürich – idyllisk by i vakker natur

  Zürich har vært heldig med utseendet. Byen ligger idyllisk der elven Limmat møter Zürichsjøen. Grønne åser rundt byen gir en deilig følelse av å ha naturen i nærheten selv om man befinner seg midt i byen. Men Zürich har også noe enda mer spektakulært å by på. Siden den ligger ved foten av de sveitsiske alpene, er utsikten upåklagelig når man retter blikket mot de fantastiske fjellrekkene et stykke unna. Skulle du være uheldig med været og sikten, kan du trekke innendørs og likevel få en flott naturopplevelse. Tar du turen til Höllgrotten får du en under-jordisk opplevelse i de flotte dryppsteinshulene som i tillegg til de fantastiske formasjonene og fargene også rommer små innsjøer. Når Zürich setter sin ære i å ha det rent og ryddig overalt i byen, er kanskje det visuelle med på å sende byen til topps på listen over byer med god livskvalitet for innbyggerne. Når de fastboende er lykkelige i de vakre omgivelsene, er sjansene gode for at tilreisende også kan ha det trivelig i denne sveitsiske perlen.
   

  Kunnskapsbyen Zürich

  Til tross for at Zürich har under 400 000 innbyggere, finnes det mange museer og andre tilbud som gir deg fascinerende kunnskap på en underholdende måte. Kulturama Museum of Man gir deg et forklarende bilde av de siste 600 millioner år med evolusjon, biologi og menneskets kulturelle historie. Hvis barna er med til Zürich, er det kanskje spennende for både store og små å ta turen innom Aathal Dinosaurmuseum. Her finner du en unik samling av skjeletter fra gamle dager da disse imponerende kjempene regjerte på jorden. Hvis barna er klar for enda mer kunnskap, kan de leke seg til dette i Kindercity. Her kan barna delta i aktiviteter og leker som pirrer nysgjerrigheten for vitenskap og logikk.


  Bading og velvære

  Hvis solen skinner, eller du bare føler for å slappe litt av, har Zürich flotte bademuligheter og deilige spa. Flere av strendene har et allsidig tilbud med stupebrett, grillmuligheter, massasje, restauranter og lekeplasser. Hvis skyene har gjemt solen, kan Zurich friste med Europas største innendørs badeland. Her kan fart og spenning kombineres med avslapning og velvære. Fly til Zurich med SAS!

  Kort om Zürich

  Innbyggere: 346 200 (2005)
  Valuta: sveitsiske francs
  Tidsforskjell: ingen
  Landskode: 41
  Språk: tysk, fransk, italiensk og retoromansk

  Ambassade:
  Sveitsiske ambassade, Bygdøynesveien 13 0244 Oslo 8, tlf.: 22 54 23 90

  Norsk konsulat:
  Bahnhofstrasse 70, CH-8021 Zürich, tlf.: + 41 (0) 58 258 12 60

  Turistinformasjon:
  www.zuerich.com

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies