LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Guide

  Guide til Venezia

  Venezias historie går langt tilbake og er temmelig spesiell. Byen er bygget på 118 øyer, som er omgitt av 150 kanaler forbundet med ca 400 broer.

  Venezia ble, på grunn av sin beliggenhet ut mot Adriaterhavet, tidlig i sin historie et viktig handelssenter og knutepunkt mellom vesten og den byzantinske- og muslimske verden.

  I Venezias storhetstid, på slutten av 1200-tallet, var byen den rikeste i Europa, og byens mest velhavende familier kjempet om å bygge de største palasser og støtte de dyktigste kunstnere.
   

  Venezia - den labyrintiske byen

  Venezia er verdens eneste ”fotgjengerby”. Det fins ingen motorkjøretøyer i byen, så den eneste måte å komme seg rundt på er til fots. Kanalene utgjør ”hovedveiene”, og det fins vanntaxier og busser som raskt og enkelt transporterer folk fra sted til sted. En mer romantisk måte å ta seg rundt på, er å leie en gondol og bli rodd rundt i de vakre kanalene.

  I Venezias bykjerne foregår all form for transport til fots. Byen er fylt med små kronglete middelaldergater og pittoreske smug, hvor det blant annet selges tradisjonelle karnevalsmasker. Byens gater kan lett føles som en labyrint, men det fins små skilt overalt i gatebildet. Et skilt med ”Per Rialto” fører deg på vei til den vakre broen Rialto, som forbinder øyene på hver side av hovedkanalen Canal Grande.
   

  Markuskirken og Sukkenes bro – historiske severdigheter i Venezia

  Venezia er den dag i dag sterkt preget av sin glansperiode for mange hundre år siden. Byens vakreste bygninger ble oppført i denne perioden og omfatter blant annet Markuskirken og Dogepalasset. Markuskirken er byens mest kjente og vakreste kirke, og er et glimrende eksempel på bysantinsk arkitektur. Markuskirken ligger på Markusplassen, en vakker, stor plass som grenser til Canal Grande, her ligger også Dogepalasset.

  Dogepalasset var dogens, byens offisielle overhode, tjenestebolig og ble i begynnelsen av 1600-tallet forbundet med byens fengsel ved hjelp av broen, ”Sukkenes bro”. Her ble fangene ført, sukkende, fra avhørsrommene i palasset til sin nye tilværelse i de kummerlige cellene i fengslet.
   

  Kunst og karneval

  Venezia har en lang tradisjon med å holde legendariske karneval, der deltagerne bærer fantasifulle utkledninger og masker. Tradisjonen oppsto på slutten av 1200-tallet, og gjennom middelalderen og renessansen var byen kjent for de overdådige og dekadente karnevalene.

  Det arrangeres fremdeles karneval i Venezia, vanligvis i februar eller i begynnelsen av mars måned. Karnevalet er en stor og festlig kulturbegivenhet. En nyere kulturtradisjon er Venezias kunstbiennale og filmfestival. Venezia-biennalen holdes hvert annet år på et stort utstillingsområde, hvor hvert deltagende land har sin egen paviljong.

  I paviljongene vises det ypperste av landets moderne kunst, som kan være både provoserende og nyskapende. Filmfestivalen som holdes hvert år i Lido litt utenfor Venezia, fokuserer hovedsaklig på europeisk film, og alle kjemper om den prestisjefylte førstepremien; Gulløven.

  Bestill fly til Venezia

  Kort om Venezia

  Innbyggere: 270 843 (2010)
  Valuta: euro
  Tidsforskjell: ingen
  Landskode: 39
  Språk: italiensk

  Ambassade:
  Italienske ambassade, Uranienborg, 0258 Oslo, tlf.: 23 08 49 00

  Norske ambassade:
  Via delle Terme Deciane 7, Rome, tlf.: +39 0657 17031.

  Turistinformasjon:
  www.venice-tourism.com/en

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies