søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise
Italia

Fly til Italia

Fly med SAS til Italia

Priser og plasstilgang oppdateres hver gang en besøkende gjør et søk i kalenderen. Visse prisavvik kan derfor forekomme når du går videre til bestilling.

Italia oser av kultur, natur og gastronomi og har et fantastisk klima. I Italia finner du noen av verdens mest attraktive turistbyer, der Roma og Venezia er de mest populære. Med SAS kan du fly til både Roma og Venezia – bestill i dag!

 

OPPLEV ITALIA MED HELE FAMILIEN

Italia er essensen av søreuropeisk lidenskap og sensualitet, der lukten av spagetti marinara fyller luften mens unge menn på Vespa-sykler kjører forbi italienske mødre som handler dagligvarer. Italia består av romantiske byer, både små og store, og idylliske bygder ved kystlinjer ved Middelhavet og høye alper i nord.

 

ITALIAS HISTORIE

Italias historie er lang og komplisert, og strekker seg helt tilbake til grunnleggelsen av Roma. Ifølge myten ble Roma grunnlagt av tvillingene Romulus og Remus, som ble oppdratt av en ulvemor. Rundt 500 år f.Kr. ble Roma en republikk, og i løpet av 200 år vokste Roma seg utover mer og mer av det italienske fastlandet. Deretter begynte Roma med oversjøiske erobringer, og når det romerske riket var ved høydepunktet sitt, dekket det mesteparten av Europa og store deler av Nord-Afrika. Det romerske riket og det offisielle språket, latin, fikk en betydelig påvirkning på europeisk kultur, og i dag finner du kunst og monumenter fra denne tidsperioden over hele Italia.

 

VATIKANET – EN UAVHENGIG BY I ROMA

Vatikanet er en uavhengig stat i Italia som befinner seg i Roma, og det er verdens minste stat med ca. 800 innbyggere. Vatikanet er nå hjem for paven og den fantastiske St. Peterskirken. Du kan ikke besøke Roma uten å besøke Vatikanstaten, som byr på fantastisk arkitektur og kunst.

 

PETERSPLASSEN OG KIRKEN

Peterskirken er én av verdens mest imponerende kirker. Kirken er enorm – toppen av kuppelen er 120 meter over bakken, og kirken får plass til mer enn 60 000 mennesker. Peterskirken er dekorert med marmor og freskomalerier, og på grunn av kirkens størrelse kan det føles overveldende å se så mye kunst på ett sted. Petersplassen, området utenfor kirken, er imponerende stort. Plassen er ellipsoidisk, og overalt finner du marmorstatuer av helgener. Dersom stiller deg opp på rett plass, ser det ut som om statuene smelter sammen. Ved siden av Peterskirken finner du Vatikanmuseet – et av verdens mest kjente museer, som er spesielt berømt for spiraltrappene og det sixtinske kapell, der taket er vakkert dekorert med Michelangelo – som det ikoniske maleriet hvor Guds hånd gir liv til Adam.

 

MOTE OG ROMANTIKK I NORD-ITALIA

Du kan finne flere vakre innsjøer i Nord-Italia, for eksempel Comosjøen og Maggioresjøen. Byen Verona er berømt for kjærlighetsdramaet om Romeo og Julie, og kan by på et vakkert amfiteater hvor du kan se opera under åpen himmel. I tillegg er Nord-Italia det stolte hjemmet til Venezia, den særegne og romantiske, flytende byen som er bygget på 118 øyer og er den eneste «fotgjengerbyen» i verden. Motebyen Milano, som SAS også flyr til, er Italias motesenter og et absolutt must for motebevisste. Bologna er enda en by som er verdt å besøke. Den er hjem for verdens eldste universitet som strekker seg tilbake til det 11. århundre. I dag er byen en sjarmerende og relativt urørt italiensk perle som lokker med autentisk italiensk kultur og deilig mat.

 

KOMBINER KULTUR- OG SOLFERIE

Den sørlige delen av Italia byr ikke bare på vakre byer og landsbyer, men også fantastiske muligheter for å slappe av ved vannet. Den italienske rivieraen, Adriaterhavet, Middelhavet, Amalfikysten, badesjøene eller øyene ved Napolibukten byr alle på gode muligheter for å kombinere fantastiske kultureventyr med en avslappende solferie. Napoli er hjem for utallige museer og gallerier, men byen er mest berømt for sine fantastiske pizzaer. I samme område finner du vulkanen Vesuv og den gamle byen Pompeii, som ble begravet under flere meter tykk vulkanaske for nesten 2000 år siden.

 

DET BERØMTE ITALIENSKE KJØKKENET

Italia har lenge vært essensen av søreuropeisk lidenskap, og landet er et sted hvor ekte hedonister føler seg hjemme. Det italienske kjøkkenet er berømt, og det er også Italias kaffekultur, som begge bare må oppleves i selve Italia.

 

Kafé med patina i Roma

I den gamle hovedstaden Roma vil du finne flere kafeer som serverer autentisk italiensk espresso med akkurat rett mengde krem, som gjør kaffen til en veldig spesiell opplevelse. Drikk den med en sprø biscotti og et lite glass søt vin, vino santo, og få en autentisk opplevelse. Besøk Antico Caffé Greco, den eldste kafeen i Roma og et beskyttet landemerke siden 1953. Tidligere var kafeen et yndet møtested for kunstnere som Goethe, Keats, Casanova og H.C. Andersen. I dag er den gamle sofaen til H.C. Andersen tatt med ut fra hans daværende leilighet over gaten og dekorerer nå bakværelset til Antico Caffé Greco.

 

Harry’s Bar i Venezia

Venezia er hjem for enda et berømt sted – legendariske Harry's Bar. Tidligere har baren vært et møtested for kunstnere, som den berømte amerikanske forfatteren og storviltjegeren Ernest Hemingway. Stedet er berømt for sin bellinis – en forfriskende cocktail laget av musserende vin og ferskenpuré. Baren er ekstra livlig rundt byens årlige filmfestival, når Hollywood-skuespillere, -direktører og håpefulle kommende stjerner drar dit for å mingle over cocktailer.

 

FERIE I ITALIA: STEDER DU MÅ BESØKE

 

Nord-Italia – De italienske alpene og vakre byer

Nord-Italia er det tettest befolkede området i Italia og er hjem for noen av landets vakreste og mest dynamiske byer. Bologna og Venezia er romantiske, klassiske byer, mens Milano og Torino er moderne og dynamiske byer. Comosjøen befinner seg også i dette området – en vakker innsjø på bunnen av de italienske alpene. Alpene byr også på fantastiske naturopplevelser og gode italienske skisentre

 

Sentrale Italia – Roma, Firenze og Toscana 

I det sentrale Italia finner du blant annet vakre Toscana og hovedstaden Roma, som én gang var sentrum for hele det romerske riket. Firenze anses som én av de vakreste byene i verden, og er et absolutt skattekammer av kunst og arkitektur. Byen var hovedsenteret for den europeiske renessansen, og kjennetegnes fortsatt av den kunstneriske ånden fra den tiden. Besøk den vakre katedralen Duomo di Firenze og den gamle broen som krysser elven Arno, Ponte Vecchio.

 

Sør-Italia – Pompeii og Napoli

Sør-Italia byr på både solrike, vakre Napoli og Pompeii, en gammel romersk by som ble begravd av aske i år 79. Pompeii var en rik romersk by med ca. 20 000 innbyggere, men i 79 fikk den nærliggende vulkanen, Vesuv, et utbrudd og begravde byen i aske og lava, og drepte rundt 2000 mennesker. Blandingen av lava og aske bevarte byen, og i dag fremstår den slik den gjorde for nesten 2000 år siden.  I dag er Pompeii en populær attraksjon, både som et arkeologisk område og et utendørs museum som gir liv til historien om det romerske riket.

 

ANNET

Fly til Bologna

Fly til Cagliari

Fly til Milano

Fly til Palermo

Fly til Roma

Fly til Venezia