søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise
Palermo

Fly til Palermo

Palermo er en glemt perle i Europa. Byen fremstår som magisk, med moskeer, minareter og markeder, og Palermo er en herlig blanding av gammelt og nytt.

Fly til Palermo med SAS, og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: 24 timers åpent kjøp, du kan sjekke inn via internett og velge sete 22 timer før avgang. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn dersom du reiser med spedbarn, og vi forsøker så vidt mulig og la småbarnsfamilier få gå om bord i flyet først. Last ned dagens aviser i appen og vel oppe i luften byr vi på kaffe/te. Fly til Palermo med SAS, og la reisen være en del av opplevelsen.

 

Severdigheter i Palermo

Palermo er rik på historie og rik arkitektur. Fly til Palermo, og opplev godt bevarte kunst- og kulturskatter på Sicilia.

 

Katakombene i Cappucciniklosteret

Katakombene har fascinert besøkende i århundrer. Her finner du 8000 mumier av tidligere sicilianere.

 

Santa Caterina-kirken

Kirken er bygget i Siciliansk barokk, veggene er dekket av ornamenter, malerier og statuer.

 

Teatro Massimo

Et av Europas største teatre på 7730 m2. Bygget i 1130, med en av de beste utsiktene i Palermo. Kirken er dekket av mosaikk.

 

Mondello

Tidligere en liten fiskelandsby like ved Palermo, nå et turistsentrum og med en av de mest populære strendene for lokalbefolkningen.

 

Monreale

En liten by med 30 000 innbyggere. Byen ligger sydvest for Palermo og ligner et postkort.

 

Mat og drikke på Sicilia

Det sicilianske kjøkken er spennende. Araberne introduserte couscous og druer, spanjolene tok med pølser og frityr, og fra fastlandet har man pasta og pizza. Sicilianere er lidenskapelig opptatt av mat, og det skorter ikke på restauranter med mat av god kvalitet, selv i de mindre landsbyene. Det er mye landbruk på Sicilia, noe som gir god tilgang på råvarer - både grønsaker, kjøtt, frukt og vin, og selvsagt sjømat; Sicilia er jo en øy!

 

Kafeer

Sicilianerene veldig opptatt av kaffen de drikker og de bryr seg ikke om de må kjøre et stykke for å få den kaffen de ønsker. De vet hvor du finner den beste granita al caffè (iskaffe med krem), eller en kopp med gran caffè (cappuccino uten melk).

Fly til Palermo og nyt maten som er inspirert av historie og havet.

 

Shopping i Palermo

Rundt Viale della Libertà finner du tradisjonell italiensk mote, alt fra Armani til Versace. I Via Villareale 52 finner du tradisjonelle håndverksprodukter. Antikviteter finner du langs Corso Alberto Amedeo. Det er også et daglig marked ved katedralen.

For de som ser etter spesielle ting til gode priser anbefaler vi noen av de mange markedene. Det største av markedene er La Vucciria. De har spesialisert seg på mat. Handle gjerne i butikker merket "Addio Pizzo" - de vegrer å betale penger til mafiaen.

Fly til Palermo for å jakte på antikviteter.

annet

Italia

 

FLERE SAS-DESTINASJONER