søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise
Venezia

Fly til Venezia

Det tar omtrent 4 timer å fly til Venezia fra Oslo, og under hele reisen gjør vi vårt beste for at reisen blir behagelig. Derfor servere vi både kaffe og te om bord, og du kan dessuten lese digitale aviser – helt uten ekstra kostnader.

Inkludert i din flybillett når du flyr med oss:

 

Billige flybilletter til Venezia – bestill i god tid

Du kan enkelt reise billig til Venezia. Men husk å bestille billettene i god tid, da kan du nemlig sikre deg de billigste billettene.

Vi gir deg alltid 24 timers åpent kjøp når du bestiller flybilletter. Derfor kan du kjøpe billige billetter med en gang, og deretter høre med familie og venner.

 

Opptil 90% barnerabatt

Når du reiser med oss til deilige Venezia får du alltid gode rabatter på dine barns flybilletter. Alle barn under 2 år får opptil 90% rabatt på billettprisen og du kan ta med barnevogn/klappvogn til de minste helt gratis.

For barn fra 2 til 11 år får du 25% rabatt på ditt barns flybillett. Hvis du skal reise med barn for første gang, så ta gjerne kontakt med vårt mannskap i lufthavnen – de er nemlig topptrent i å ta ekstra godt vare på deg som er ny i luften.

Mer info om barnerabatt og flyreiser med barn

 

Bli medlem av EuroBonus

Bruk gjerne vårt fordelsprogram EuroBonus (det er gratis!) og få poeng hver gang du flyr med oss. I tillegg får du masse unike fordeler - bl.a. ekslusive medlemstilbud via mail og sms-tjenester med praktisk informasjon under din flyreise. Dine poeng kan du bruke på alt fra flyreiser, hotellopphold, leiebil til shopping hos våre mange EuroBonus butikker.

Opptjen poeng på din tur til Venezia – påmeld deg EuroBonus gratis

Venezia – den labyrintiske byen

Venezias historie går langt tilbake og er temmelig spesiell. Byen er bygget på 118 øyer, som er omgitt av 150 kanaler forbundet med ca 400 broer. Venezia ble, på grunn av sin beliggenhet ut mot Adriaterhavet, tidlig i sin historie et viktig handelssenter og knutepunkt mellom vesten og den byzantinske- og muslimske verden.

I Venezias storhetstid, på slutten av 1200-tallet, var byen den rikeste i Europa, og byens mest velhavende familier kjempet om å bygge de største palasser og støtte de dyktigste kunstnere.

Venezia er verdens eneste ”fotgjengerby”. Det fins ingen motorkjøretøyer i byen, så den eneste måte å komme seg rundt på er til fots. Kanalene utgjør ”hovedveiene”, og det fins vanntaxier og busser som raskt og enkelt transporterer folk fra sted til sted. En mer romantisk måte å ta seg rundt på, er å leie en gondol og bli rodd rundt i de vakre kanalene.

I Venezias bykjerne foregår all form for transport til fots. Byen er fylt med små kronglete middelaldergater og pittoreske smug, hvor det blant annet selges tradisjonelle karnevalsmasker. Byens gater kan lett føles som en labyrint, men det fins små skilt overalt i gatebildet. Et skilt med ”Per Rialto” fører deg på vei til den vakre broen Rialto, som forbinder øyene på hver side av hovedkanalen Canal Grande.

Markuskirken og Sukkenes bro – historiske severdigheter i Venezia

Venezia er den dag i dag sterkt preget av sin glansperiode for mange hundre år siden. Byens vakreste bygninger ble oppført i denne perioden og omfatter blant annet Markuskirken og Dogepalasset. Markuskirken er byens mest kjente og vakreste kirke, og er et glimrende eksempel på bysantinsk arkitektur. Markuskirken ligger på Markusplassen, en vakker, stor plass som grenser til Canal Grande, her ligger også Dogepalasset.

Dogepalasset var dogens, byens offisielle overhode, tjenestebolig og ble i begynnelsen av 1600-tallet forbundet med byens fengsel ved hjelp av broen, ”Sukkenes bro”. Her ble fangene ført, sukkende, fra avhørsrommene i palasset til sin nye tilværelse i de kummerlige cellene i fengslet.

 

Kunst og karneval

Venezia har en lang tradisjon med å holde legendariske karneval, der deltagerne bærer fantasifulle utkledninger og masker. Tradisjonen oppsto på slutten av 1200-tallet, og gjennom middelalderen og renessansen var byen kjent for de overdådige og dekadente karnevalene.

Det arrangeres fremdeles karneval i Venezia, vanligvis i februar eller i begynnelsen av mars måned. Karnevalet er en stor og festlig kulturbegivenhet. En nyere kulturtradisjon er Venezias kunstbiennale og filmfestival. Venezia-biennalen holdes hvert annet år på et stort utstillingsområde, hvor hvert deltagende land har sin egen paviljong.

I paviljongene vises det ypperste av landets moderne kunst, som kan være både provoserende og nyskapende. Filmfestivalen som holdes hvert år i Lido litt utenfor Venezia, fokuserer hovedsaklig på europeisk film, og alle kjemper om den prestisjefylte førstepremien; Gulløven.

 

Flere daglige flyavganger til Venezia

Vi har flere daglige flyavganger til Venezia, slik at du kan enkelt og lett reise til en av verdens vakreste byer hele året rundt. Vi tar deg med til Marco Polo lufhavn (VCE) som ligger rett utenfor byen.

Annet

Italia

 

Flere SAS-destinasjoner