LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Venezia

  Fly til Venezia

  Det tar omtrent 4 timer å fly til Venezia fra Oslo, og under hele reisen gjør vi vårt beste for at reisen blir behagelig. Derfor servere vi både kaffe og te om bord, og du kan dessuten lese digitale aviser – helt uten ekstra kostnader.

  Du får alt inkludert i din flybillett når du flyr med oss. Både før, under og etter din reise, har vi tenkt på alt:

  • 24 timers åpent kjøp 
  • Valg av sete 22 timer innen avgang
  • Online sjekk inn 
  • Kaffe, te, og aviser i appen
  • Opptil 90 % barnerabatt


  Finn din flyavgang og pris med det samme eller last ned vår app – med appen kan du finne et fly til Venezia raskt og direkte på mobilen.


  Venezia – den labyrintiske byen

  Venezias historie går langt tilbake og er temmelig spesiell. Byen er bygget på 118 øyer, som er omgitt av 150 kanaler forbundet med ca 400 broer. Venezia ble, på grunn av sin beliggenhet ut mot Adriaterhavet, tidlig i sin historie et viktig handelssenter og knutepunkt mellom vesten og den byzantinske- og muslimske verden.

  I Venezias storhetstid, på slutten av 1200-tallet, var byen den rikeste i Europa, og byens mest velhavende familier kjempet om å bygge de største palasser og støtte de dyktigste kunstnere.

  Venezia er verdens eneste ”fotgjengerby”. Det fins ingen motorkjøretøyer i byen, så den eneste måte å komme seg rundt på er til fots. Kanalene utgjør ”hovedveiene”, og det fins vanntaxier og busser som raskt og enkelt transporterer folk fra sted til sted. En mer romantisk måte å ta seg rundt på, er å leie en gondol og bli rodd rundt i de vakre kanalene.

  I Venezias bykjerne foregår all form for transport til fots. Byen er fylt med små kronglete middelaldergater og pittoreske smug, hvor det blant annet selges tradisjonelle karnevalsmasker. Byens gater kan lett føles som en labyrint, men det fins små skilt overalt i gatebildet. Et skilt med ”Per Rialto” fører deg på vei til den vakre broen Rialto, som forbinder øyene på hver side av hovedkanalen Canal Grande.
  Markuskirken og Sukkenes bro – historiske severdigheter i Venezia

  Venezia er den dag i dag sterkt preget av sin glansperiode for mange hundre år siden. Byens vakreste bygninger ble oppført i denne perioden og omfatter blant annet Markuskirken og Dogepalasset. Markuskirken er byens mest kjente og vakreste kirke, og er et glimrende eksempel på bysantinsk arkitektur. Markuskirken ligger på Markusplassen, en vakker, stor plass som grenser til Canal Grande, her ligger også Dogepalasset.

  Dogepalasset var dogens, byens offisielle overhode, tjenestebolig og ble i begynnelsen av 1600-tallet forbundet med byens fengsel ved hjelp av broen, ”Sukkenes bro”. Her ble fangene ført, sukkende, fra avhørsrommene i palasset til sin nye tilværelse i de kummerlige cellene i fengslet.

  Kunst og karneval

  Venezia har en lang tradisjon med å holde legendariske karneval, der deltagerne bærer fantasifulle utkledninger og masker. Tradisjonen oppsto på slutten av 1200-tallet, og gjennom middelalderen og renessansen var byen kjent for de overdådige og dekadente karnevalene.

  Det arrangeres fremdeles karneval i Venezia, vanligvis i februar eller i begynnelsen av mars måned. Karnevalet er en stor og festlig kulturbegivenhet. En nyere kulturtradisjon er Venezias kunstbiennale og filmfestival. Venezia-biennalen holdes hvert annet år på et stort utstillingsområde, hvor hvert deltagende land har sin egen paviljong.

  I paviljongene vises det ypperste av landets moderne kunst, som kan være både provoserende og nyskapende. Filmfestivalen som holdes hvert år i Lido litt utenfor Venezia, fokuserer hovedsaklig på europeisk film, og alle kjemper om den prestisjefylte førstepremien; Gulløven.

  Flere daglige flyavganger til Venezia

  Vi har flere daglige flyavganger til Venezia, slik at du kan enkelt og lett reise til en av verdens vakreste byer hele året rundt. Vi tar deg med til Marco Polo lufhavn (VCE) som ligger rett utenfor byen.
   

  Billige flybilletter til Venezia – bestill i god tid

  Du kan enkelt reise billig til Venezia. Men husk å bestille billettene i god tid, da kan du nemlig sikre deg de billigste billettene.

  Vi gir deg alltid 24 timers åpent kjøp når du bestiller flybilletter. Derfor kan du kjøpe billige billetter med en gang, og deretter høre med familie og venner.  Opptil 90 % barnerabatt

  Når du reiser med oss til deilige Venezia får du alltid gode rabatter på dine barns flybilletter. Alle barn under 2 år får opptil 90 % rabatt på billettprisen og du kan ta med barnevogn/klappvogn til de minste helt gratis.

  For barn fra 2 til 11 år får du 25 % rabatt på ditt barns flybillett. Hvis du skal reise med barn for første gang, så ta gjerne kontakt med vårt mannskap i lufthavnen – de er nemlig topptrent i å ta ekstra godt vare på deg som er ny i luften.

  Få mer info om barnerabatt og flyreiser med barn

   

  Bli medlem av EuroBonus

  Bruk gjerne vårt fordelsprogram EuroBonus (det er gratis!) og få poeng hver gang du flyr med oss. I tillegg får du masse unike fordeler - bl.a. ekslusive medlemstilbud via mail og sms-tjenester med praktisk informasjon under din flyreise. Dine poeng kan du bruke på alt fra flyreiser, hotellopphold, leiebil til shopping hos våre mange EuroBonus butikker.

  Opptjen poeng på din tur til Venezia – påmeld deg EuroBonus gratis

  SEVERDIGHETER

  Venezia er en av Europas vakreste og mest romantiske byer, og er full av spennende severdigheter.

  Venezia er verdens eneste ”fotgjengerby” – byen består av smågater og kanaler, og det er ingen biler. Venezia hadde sin storhetstid på slutten 1200-tallet da byen var en av Europas rikeste, og var et kulturelt sentrum for kunst og arkitektur.

  Venezia er fremdeles sterkt preget av denne storhetsperioden, og selv om byen er i evig forfall og risikerer å synke i kanalene, har byen bevart mye av sin middelalder-sjarm.

  Markuskirken, Basilica di San Marco a Venezia er byens katedral, og den vakreste og mest kjente kirken. Den er et eksempel på bysantinsk arkitektur og ble bygget over mange hundre år. I dag er kirken et av Venezias landemerker på linje med byens mest kjente kanal; Kanal Grande.

  Kanal Grande er byens hovedåre, og flere forskjellige broer fungerer som bindeledd over kanalen. Den eldste og mest berømte av broene; Rialtobroen, var opprinnelig en trebro, som i 1591 ble ombygget til steinbro etter at branner hadde herjet den gamle broen.

  Å ta en tur med de venezianske gondolene på Kanal Grande er en romantisk måte å se byen på. Gondolene er selve symbolene på Venezia og udødeliggjort gjennom mange filmer.

  MER OM VENEZIA

  Italia

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies