søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise
Bologna

Fly til Bologna

Fly til Bologna hvis du er glad i mat. Her er finner du et fantastisk utvalg av ost, pasta, pølser og skinker.  Den stolte italienske mattradisjonen står sterkere her enn i de fleste andre byer.  Et av Bolognas kallenavn er La grassa som betyr den fete. Det henspeiler ikke på selve maten, men snarere på at Bolognas innbyggere liker å ”ha det fett” og nyte livet. Livsnytelse er sentralt i Bolognas mentalitet og har vært med på å foredle og videreutvikle de kulinariske gleder i generasjoner. Som turist får du ta del i matkulturen som bygger på kjærlighet til maten og maksimal nytelse. På restaurantmenyene finner du Tagliatelle al Ragù, eller pasta bolognese som vi gjerne kjenner den som.

 

Fly til Bologna med SAS

Fly med oss till Bologna via København, og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: du har 24 timers åpent kjøp, du kan sjekke inn via internett og du kan velge sete 22 timer innen avgang. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn om du reiser med spedbarn, og vi forsøker så vidt mulig og la småbarnsfamilier få gå først om bord i flyet. Fly til Bologna med SAS, og la reisen være en del av opplevelsen.

 

Vakker og forbigått

Bologna er kjent for mat og for sin politikk, og er nå ansett å være en av de mest attraktive byene i Italia. Likevel har de største turiststrømmene gått til de mer glamorøse og berømte naboene som Firenze, Venezia og Milano. Dette gjør at du får en enda mer autentisk italiensk opplevelse ved å fly til Bologna. Byens politikere har også vært flinke til å ta vare på byens særpreg, og Bolognas vakre sentrum er godt bevart og vedlikeholdt. Det betyr at du kan fly til Bologna og ta livet med ro, for du kommer til å oppleve vakker arkitektur og flotte severdigheter uten å måtte stresse rundt etter enkeltattraksjoner midt i en strøm av turister. Du kan enkelt og greit fly til Bologna og nyte livet i vakre omgivelser.

guide til bologna

Bologna er en av Italias historiske byer. Byen syder av autentisk italiensk livsstil og er blant annet kjent for sitt kjøkken (la cucina Bolognese).

Mange regner byen for å være landets kulinariske hovedstad. Bologna er en vakker by med en karakteristisk arkitektonisk stil – mange av bygningene er malt i røde og oransje toner, det har gitt byen tilnavnet Bologna la Rossa (Røde Bologna). Bologna er kjent og elsket av italienerne, men er ikke det store turistmålet, noe som gjør at byen har klart å beholde sin opprinnelige sjarm.

Fly til Bologna med SAS

 

Bologna byr på shopping og kultur

Bologna ikke er så stor, men det finnes utallige muligheter for shopping og kultur. Besøk f.eks. Europas eldste universitet (fra det 11. århundre) hvor det går mange utenlandske studenter. I området rundt universitetet er det flere små, men interessante museer og adskillige barer og kaféer. Dette bidrar til å gi universitetsområdet en levende atmosfære. I Bologna finner du et museum for enhver interesse; historie, moderne kunst og motorsykler.

 

Pauseplasser i Bologna

Bologna er full av hyggelige steder og parker hvor man kan hvile seg mellom shopping og sightseeing. Piazza Maggiore er en stor plass i den gamle bykjernen, omkranset av blant annet Rådhuset og Basilica di San Petronio – en vakker kirke med eget museum.  Giardini Margherita er en flott park som opprinnelig var privat og kun for Bolognas adelige.

Kort om Bologna

Valuta: euro

Tidsforskjell: ingen

Landskode: +39

Språk: italiensk

Turistinformasjon

 

Annet

Italia

Kjøp reiseforsikring

 

Flere SAS-destinasjoner