LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Guide

  Guide til Dublin

  Dublin – pubens hjemby

  Hvis Dublin skulle mangle noe, er det i hvert fall ikke puber. Såkalte ”Irske Puber” finner man i de fleste verdenshjørner, men du får ikke mer irske puber enn de du finner i Dublin. Du kan oppleve både de superlokale pubene som fungerer som røykerom og et annet hjem for befolkningen i nabolaget, til mer fancy og sofistikerte steder med mer variert utvalg bak disken.
   

  Naturopplevelser i og ved Dublin

  Det er gode muligheter for å oppleve ”Den grønne øya”, som Irland kalles. Navnet kommer ikke av den irske regjeringens miljøpolitikk, men fra det karakteristiske landskapet rundt bykjernen. I dette forfriskende og beroligende landskapet finner du vakre strender, grønne sletter og åser. Her er det lett å la stresset slippe taket og finne ro i kropp og sjel.

  Hvis barna skulle bli rastløse, finnes det gårder hvor man kan hilse på dyr og ri på hester og ponnier.

  Det finnes også en grønn opplevelse for de som velger å bli i selve Dublin. Byen har nemlig Phoenix Park som er Europas største bypark og som måler over 11 km i omkrets. Her kan du spasere på vakre stier og kanskje se en hjort blant trærne i småskogen. Utvalget av dyr kan økes betraktelig om du tar turen innom Dublin Zoo som ligger i parken. Her finnes en egen Afrika-avdeling for de som vil se de løver og andre majestetiske afrikanske dyr. Husk å sette av litt tid til dyrebesøket siden du må regne med noen trivelige spaserturer mellom de forskjellige leveområdene.
   

  Grønn, grønnere, green

  At den grønne øya egner seg til golf sier seg nesten selv. Irland har over 400 golfbaner, og mange av dem finner du i nærheten av Dublin. Nordmenn passer som oftest bra inn i den mindre snobbete og mer avslappede atmosfæren som preger de fleste av golfbanene nær Dublin. Her kan du nyte landskapet samtidig som du prøver å få til den perfekte golfsving.
   

  St. Patricks katedralen

  Hvis du har vært utenlands den 17. mars, er sjansene gode for at du har deltatt i feiringen av Irlands nasjonaldag. Denne kan du oppleve også på helt andre steder enn Dublin. Feiringen av Irlands skytsengel, St. Patrick, har spredt seg til mange land hvor folk kler seg i grønt og spiser irsk mat denne dagen. St. Patricks sentrale stilling i Irsk historie og religion gjør at Dublin selvfølgelig har et imponerende kirkebygg til hans ære.  Inngang til katedralen er inkludert hvis du har Dublin Pass, et kort som gir adgang til nesten 30 attraksjoner i Dublin. I tillegg blir kortholdere fordelsbehandlet, og kan slippe forbi køer ved mange attraksjoner.

  Kom deg til Dublin, og start opplevelsen med en behagelig tur med SAS.

  Kort om Dublin

  Innbyggere: 1 million (2004)
  Valuta: euro (EUR)
  Tidsforskjell: - 1 time
  Landskode: 353
  Språk: engelsk, irsk

  Ambassade:
  Irske ambassade, Haakon Vll`s gate 1, 0244 Oslo, tlf.: 22 01 72 00

  Norsk konsulat:
  Royal Norwegian Embassy, 34 Molesworth Street Dublin 1, Ireland. tlf.: + 353 1 662 1800

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies