LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Guide

  Guide til Nice

  Nice – sjarmerende fransk perle

  Nice gatebilde med stemningsfulle fortausrestauranterDet er ikke uten grunn at Nice er et populært reisemål. Nice er byen som har det meste. Her kan storby og shopping kombineres med behagelig strandliv. Nice er en allsidig by hvor både backpackere på lavbudsjett finner seg til rette, og hvor de mer glamorøse har omgivelser som ikke ødelegger imaget. Her kan man ligge på sitt håndkle og skue utover det turkise havet, eller man kan slappe av i luksuriøse strandstoler og nyte leskende drinker.

  Hvis du flyr til Nice med SAS, lander du midt i smørøyet. Den franske rivieraen er en fantastisk del av verden som nesten alle besøkende forelsker seg i på en eller annen måte. For de fleste er det lett å like det deilige klimaet, de vakre strendene, glamouren, den deilige maten, vinkulturen eller alle de fantastiske sjarmerende småbyene i området. Selv om man egentlig har tenkt seg til andre deler av Provence, anbefales det å ta en dag eller to i Nice for å oppleve den spesielle stemningen som den lange strandlinjen og promenaden skaper.

  Nice kan også kombineres med en reise til det fantastiske Korsika.  Fra Nice går det flere ferger som tar deg over til øya, som i tillegg til nydelige strender, kan gi deg storslagne naturopplevelser i høye fjell. Her kan du også se delfiner leke blant fantastiske vulkanske formasjoner som med rette står på UNESCOs verdensarvliste.

  En perfekt dag i Nice

  Nice er en by som gir deg mulighet til å få perfekte dager. Hva med å ta turen innom det nærmeste supermarkedet og kjøpe ferske baguetter, ost, frukt, oliven og begynne dagen med en piknik? Så kan du la deg sjarmere av de smale gatene mens du spasere gjennom gamlebyen og opp steintrappene til det kunstige fossefallet i østre enden av Nice. Her kan man ta en pust i bakken, nyte vannfallet og utsikten med den sterke kontrasten mellom gamlebyens røde takstein og det turkise havet. Et par minutters gange tar deg så til den sydlige delen av høyden. Her kan pikniken starte på mykt gress, og du kan nyte utsikten over Nice mellom trærne, som gir en svalende skygge. Når det blir for varmt å slumre i skyggen, kan du ta trappene ned mot stranden som gir nye muligheter. For eksempel å la kameraet fange vakre Nice fra nye vinkler.

  Kort om Nice

  Innbyggere: 400 000
  Valuta: euro (EUR)
  Tidsforskjell: ingen
  Landskode: 33
  Språk: fransk

  Ambassade:
  Frankrikes ambassade, Drammensveien 69, 0244 Oslo, tlf.: 23 28 46 00

  Norsk konsulat:
  45, rue St. Philippe, "Le Palmeira" 06000 Nice, tlf.: +33 (0)4 92 15 57 57

  Turistinformasjon:
  http://en.nicetourisme.com/

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies