søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise
Frankrike

Fly til Frankrike

Fly med SAS til Frankrike

Priser og plasstilgang oppdateres hver gang en besøkende gjør et søk i kalenderen. Visse prisavvik kan derfor forekomme når du går videre til bestilling.

Dra på en shoppingtur til Paris, besøk Nice eller det moteriktige Cannes på middelhavskysten. Dersom du besøker Frankrike, er én ting sikkert: Du vil få nyte masse deilig mat og vin i et nydelig klima som byr på alt fra sol til snø. SAS flyr til både Paris og Nice – bestill flyreisen din i dag og opplev det franske landskapet og levesettet.

 

FLY TIL FRANKRIKE MED SAS

Med SAS kan du fly til Frankrike på mindre enn to timer. Dersom du flyr til Frankrike, kan du velge mellom hele fire forskjellige daglige avganger til den parisiske flyplassen Charles De Gaulle. Dersom du heller vil reise til den franske rivieraen, kan du fly hele året fra København til Nice og oppleve sol og strender. Flyplassen i Nice befinner seg bare 7 kilometer fra sentrum og har gode transportmuligheter for at du skal kunne komme deg til den endelige destinasjonen.

 

EN NASJON AV LIVSNYTERE

Franskmennene verdsetter de små gledene, noe som betyr at godt brød, pølser og ost utgjør ryggraden i det franske hjemmekjøkkenet, mens den finere gastronomien tilhører landets hovedstad, Paris. Vin er essensielt til både gourmetmat og på landet. Faktisk sies det at hver franskmann drikker 80 liter vin hvert år, en verdensrekord med god margin.

Frankrike produserer store mengder vin av god kvalitet. Hver region sies å ha sin egen hemmelighet når det gjelder druer, lagring og pressing. Champagne er oppkalt etter Champagne-Ardenne, en region hvor den spesielle, musserende vinen produseres.

 

ROMANSE OG SHOPPING I PARIS 

Paris er en vakker og romantisk hovedstad som har blitt udødeliggjort i den klassiske, romantiske filmen Casablanca, der Humphrey Bogart symboliserer de romantiske minnene av han og Ingrid Bergman med de berømte ordene «We'll always have Paris». Paris er en europeisk by der minnene skapes på idylliske fortauskafeer på brede boulevarder og langs Seine. Paris er også et mekka for mote og byr på gigantiske shoppingmuligheter med en blanding av kunst og kultur.

 

FRANKRIKE ER FOR HELE FAMILIEN 

I Frankrike finner du både byer, strender, fjell og koselige landsbyer, og dersom du ønsker å besøke landet om våren eller sommeren, vil du omringes av landlig idyll hvor enn du går. I Nord-Frankrike finner du det sjarmerende vindyrkende området Alsace-Lorraine der vinåkrene strekker seg langs åskammene. I Sør-Frankrike finner du det ettertraktede området Provence, som er fylt av lavendel og billedskjønne landsbyer. Her finner du også byen Nice og elegante Cannes, som hvert år er hjem for filmfestivalen i Cannes der Le Palme d’Or gis til den beste filmen.

På vinteren benytter mange seg av de populære skisentrene i Frankrike. Med moderne fasiliteter og utrolige fjell er Le Deux Alpes og Chamonix er en spesielt fransk skidestinasjon.

 

TYSK KULTUR I DEN FRANSKE REGIONEN ALSACE 

Alsace, en nordøstlig region som grenser til Tyskland, har en spesiell og fascinerende historie. Alsace var en del av det romerske riket, men ble gradvis annektert av Frankrike på 1600-tallet av Ludvig 13. og Ludvig 14. Senere kom Alsace under fransk styre, og på 1800-tallet og 1900-tallet vekslet området mellom fransk og tysk styre. Gjennom 75 år vekslet regionen hender totalt 4 ganger, men endte til slutt som en fransk region. I dag er det offisielle språket fransk, selv om mange fortsatt snakker den spesielle regionale dialekter, og i tillegg er det tydelig at området fortsatt preges av tysk kultur. Dersom du besøker Alsace, vil du kunne utforske mange koselige landsbyer i et vakkert område omringet av fjell og daler.

 

FRANSK GASTRONOMI I RHÔNE-ALPES

Rhône-Alpes er en stor region i sørøstlige Frankrike. Området er omringet av vakker natur med Rhône-elven som bukter seg gjennom landskapet og alpene som reiser seg over den. Hovedbyen i området er den sørfranske byen Lyon, som er spesielt kjent for sine franske matretter og «Trompe I’æil»-veggene som nesten oppleves i 3D.

 

STRENDER OG KULTUR PÅ ØYEN KORSIKA

Korsika er en vakker fransk øy som er verdt et besøk dersom du ferierer i Nice-området. Det tar ca. 3 timer med båt fra Nice til Korsika, og turen byr på en vakker utsikt over den sensasjonelle kysten til Korsika. Seil direkte til Ajaccio, øyens hovedstad, og utforsk byen som også er Napoleons fødested. Selv om Korsika er fransk er øyen tydelig påvirket av italiensk kultur, og øyen er derfor et åpenbart valg dersom du vil oppleve en sørfransk og italiensk atmosfære.

Dersom du besøker Korsika, får du oppleve en øy med fjell og fantastiske strender. Øyen er det perfekte stedet å kombinere en strandferie med en aktiv ferie, da det finnes mange spennende stier og muligheter for vannsport. I tillegg byr flere av Korsikas byer på flere fascinerende attraksjoner, slik som gamle festninger og slottsruiner. Byene Bastia og Ajaccio er vakre og interessante, men også byen Calvi har en interessant festning som helt klart er verdt et besøk.

 

SKITUR I FRANKRIKE

Frankrike er et av verdens mest besøkte land, og det er delvis på grunn av de mange fantastiske skisentrene. Hver skisesong, som vanligvis varer fra november til april, drar millioner av mennesker til de franske alpene for å nyte solen, se de sjarmerende byene og skisentrene i verdensklasse. Dersom skigåing ikke er din foretrukne aktivitet, kan de franske skisentrene også by på spa, basseng, fitness og, for de mer eventyrlystne, snøscooterkjøring, isklatring, helikopterturer og fallskjermhopping.

Skiområdet Val Thorens er ekstra populært og er velkjent for sin gode snøkvalitet og supermoderne og komfortable forhold. Området finnes i Les 3 Valleées og er den høyeste skisenteret i Europa. Området består av 600 kilometer med skiløyper og ca. 200 skiheiser. Et annet populært skisenter i Frankrike er Alpe d’Huez, også kalt «En øy av sol» fordi området alltid har mye sol. Skisenteret består av 250 kilometer med skiløyper og har verdens lengste skiløyper.

 

ANNET

Fly til Paris

Fly til Nice