LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Paris

  Fly til Paris

  SAS har flere daglige flyavganger fra Oslo direkte til Paris. Flyturen fra Gardermoen til Charles de Gaulle lufthavn i Paris tar kun ca. 2 timer, som gjør byen til det perfekte reisemålet for en kort ferietur.

   

  VELG MELLOM MINST 4 DAGLIGE FLYAVGANGER TIL PARIS

  Vi har 4 forskjellige flyavganger til Paris hver dag, og finnes helt sikkert en avgang som passer reiseplanene dine. 

  Flyruten vår går direkte fra Gardermoen til Charles de Gaulle lufthavn, som ligger 22 km nordøst for Paris. Her finnes gode muligheter for transport direkte inn til sentrum av hovedstaden. 

  Sjekk flyavgangene våre

   

  BESTILL FLYBILLETTER TIL PARIS ALLEREDE I DAG OG SPAR PENGER

  Bestiller du flybillettene dine til den populære og romantiske franske hovedstaden i god tid, kan vi garantere at du kan spare penger på billetten. Vil du ha flybillettene til den beste prisen, må du derfor være ute i god tid. 

  Hos SAS tilbyr vi 24-timers angrerett på alle billettene våre. Det gjør det mulig for deg å bestille billetter med det samme. Etterpå kan du sjekke om dato, avreisetidspunkt og pris passer med det medpassasjerene så for seg. 

  Finn billetter i lavpriskalenderen

   

  REIS DIREKTE TIL PARIS PÅ 2 TIMER MED SAS

  Paris er én av Europas største metropoler og tiltrekker seg hvert år mange turister. SAS gir deg muligheten til å fly direkte til byenes by fra Oslo. Det betyr at du på svært kort tid kan stå midt på den berømte gaten Champs-Élysées i hjertet av byen.

  Den korte reiseavstanden gjør Paris til den perfekte byen å reise til på en kort helgetur. Bestill billettene dine på sas.no, så kan du glede deg til storbyferien allerede i dag. 

  Sjekk avgangene våre

   

  SAS GO-FLYBILLETTER INKLUDERER 23 KG BAGASJE OG FRITT SETEVALG

  Med SAS Go-flybilletter er du garantert en behagelig flyreise. Vi tar hånd om passasjerene våre hele veien – både før, under og etter reisen. Med flybilletter fra SAS får du bl.a. 23 kg bagasje og fritt setevalg inkludert i flybilletten din. 

  På flyturen vil det bli servert kalde og varme drikkevarer og litt snacks. Vil du lese dagens avis, kan du laste den ned i appen vår. 

  Når du reiser med SAS, kan vi alltid garantere deg en behagelig reise. 

  Les mer om SAS Go-flybilletter

   

  SPAR PENGER PÅ FLYBILLETTER TIL BARNA

  Med SAS finnes det gode muligheter for å spare penger på flybillettene til barna. 

  Reiser du med barn under to år som du kan dele sete med, kan du spare opptil 100 % på flybilletten til barnet ditt. Bestiller du et sete til barnet ditt, kan du spare 25 % på flybilletten. 

  Barn i alderen 2–11 år får opptil 25 % på billetten, samtidig som de får sitt eget sete om bord på flyet. 

  Rabatt på flybilletter til barn

   

  EUROBONUS – FÅ EKSKLUSIVE FORDELER OG GODE TILBUD

  Med EuroBonus er du garantert en rekke fordeler på flyreisen din, så meld deg på EuroBonus gratis allerede i dag. 

  Du tjener poeng hver gang du reiser med SAS. Du kan også tjene poeng ved bl.a. hotellbestilling, billeie, bensin, drosje og shopping, som du kan løse inn for å få mange forskjellige fordeler og rabatter.  

  EuroBonus gir deg en mer komfortabel, fordelaktig og enkel reise – så bruk kortet allerede fra i dag og tjen poeng.

  Les om alle fordelene ved Eurobonus

   

  CHARLES DE GAULLE LUFTHAVN I PARIS (CDG)

  Charles de Gaulle lufthavn like utenfor Paris er Frankrikes største og viktigste flyplass. Det er også én av verdens mest hektiske flyplasser med opp mot 60 millioner passasjerer årlig, som enten reiser til eller fra flyplassen. 

  Transporten til og fra flyplassen kan foregå via offentlig transport eller leiebil. Begge deler finnes like utenfor inngangen til flyplassen.

   

  Kontakt:

  Charles De Gaulle Airport (Roissy)

  95700 Roissy-en-France, France

  Telefon: +33 1 70 36 39 50

  Nettside: http://www.parisaeroport.fr/ 

   

  TRANSPORT TIL OG FRA CHARLES DE GAULLE LUFTHAVN

  Det finnes flere muligheter for å komme fra flyplassen og inn til Paris. Regionaltoglinjen RER B kan ta deg direkte fra flyplassen til sentrum av byen. 

  På flyplassen finnes det en RER-stasjon ved både Terminal 2 og Terminal 3. Togturen fra Charles de Gaulle til Chätelet les Halles i det sentrale Paris tar omkring 50 min. 

  En annen transportmulighet fra flyplassen og inn til Paris er buss. Det finnes flere forskjellige busslinjer som kjører mellom Charles de Gaulle og sentrum av Paris. Du kan også velge å reise med en skyttelbuss som kjører direkte mellom flyplassen og sentrum av Paris. 

  En busstur tar mellom 45–60 minutter avhengig av tidspunktet på dagen og trafikken. 

  Et siste alternativ er å ta drosje. Det står drosjer ute foran alle terminalene på Charles de Gaulle lufthavn, og prisen er ca. 50 euro for turen. Prisene kan være høyere i rushtiden.

   

  BILUTLEIE VED FLYPLASSEN I PARIS 

  Har du bruk for en bil på ferien din, finner du forskjellige bilutleiefirmaer ved terminal 1. Flyplassen er godt skiltet, så det er enkelt å finne frem.  

  Det er smart å bestille billeie hjemmefra, da det gir deg mulighet til å hente bilen når som helst på døgnet, noe som kan være praktisk i forbindelse med flyreiser. 

  Her får du en komplett oversikt over pris og tilgjengelighet på tvers av utleiefirmaer.

  Billige flybilletter til

  TRANSPORT I PARIS

  I Paris har de en god infrastruktur, som betyr at det offentlige transportsystemet er velutviklet. Det gjør det superenkelt for turister å komme seg rundt i storbyen. Det er mulig å komme seg rundt med metro eller buss i byen. 

  De fleste foretrekker likevel metrosystemet, da det er bygget for å håndtere mange mennesker hver dag og er enkelt å bruke.

   

  METRO

  Metrosystemet i Paris dekker hele byen, som gjør det enkelt for turister å komme fra den ene severdigheten til den neste. Det finnes et utall metrostasjoner i byen, og når du først har blitt kjent med systemet, tar det ikke lang tid å komme seg rundt.

  Billetter kan kjøpes fra automater eller ved billettkiosker som ligger ved alle metrostasjonene. Les mer om metrosystemet i Paris, slik at du har kontroll på det praktiske rundt transport før oppholdet ditt i Paris.  

   

  TOG

  Har du behov for å reise på litt lengre strekninger i og omkring Paris, er regionaltogene den beste løsningen. Dette togsystemet kalles RER. 

  Har du tenkt å reise ut og oppleve områdene rundt Paris, må du bruke RER. De kjører nemlig også til forstedene og området rundt Paris. 

   

  BUSSYSTEMET

  Bussystemet i Paris er forholdsvis komplekst, noe som kan gjøre det både innviklet og tidkrevende for turister å bruke. Vi anbefaler derfor at turister bruker metroen i stedet for buss. Systemet er likevel blitt markant forbedret de siste årene, og det fremgår tydelig på de enkelte stoppestedene hvor bussen kjører. 

  Dersom du likevel må kjøre med buss i byen, finnes det forskjellige busslinjer som du kan benytte deg av – avhengig av hvor du skal. 

  Bussystemet bruker det samme sonesystemet som metroen i Paris, som gjør det enklere å bruke. 

  Busslinjene 20, 38, 42 og 69 er noen av de mest populære linjene, da de kjører rundt i det sentrale Paris. I tillegg kjører de nær de største severdighetene og mest populære områdene i Paris. Det gjør linjene attraktive for både de lokale innbyggerne og turister. 

  Bussbillettene er de samme som de som brukes i metrosystemet. Dermed kan du også kjøpe disse billettene på billettkontorer og i automater, men det er også mulig å kjøpe billett på bussen – men det er både dyrere og vanskeligere. 

   

  DOBBELTDEKKERBUSSER

  Paris er en by hvor turistene har en høy prioritet. Derfor har byen gjort det enkelt for turister å transportere seg rundt mellom de mange forskjellige severdighetene. 

  En opplagt mulighet er derfor å reise med en dobbeltdekkerbuss rundt i byen for å se de forskjellige severdighetene. Det er en god måte å få dannet seg et raskt overblikk over byen og de mest attraktive severdighetene på. 

  Du kan gå av og på slik det passer deg, og turen din kan derfor foregå i eget tempo.

   

  Bli medlem av EuroBonus

  - Ingen gebyrer, ingen forpliktelser
  - Poeng på flygninger, leiebiler og hoteller
  - Bruk dine poeng for nye flygninger

  PARIS ER BYENES BY OG ÉN AV EUROPAS METROPOLER 

  Paris er byenes by, og er uten sammenligning én av de mest populære europeiske storbyene. Derfor er den uten tvil også verdt et besøk. 

  Det er en vakker by som innbyr til alt fra lange gåturer langs Seinen, hyggelige kafébesøk og fasjonable shoppingmuligheter. 

   

  PARIS OG BYENS HISTORIE

  Frankrike har en lang og kompleks historie, og det samme gjelder Paris. Paris er en gammel by, hvis komplekse fortid avspeiles i de forskjellige bygningene og monumentene som finnes overalt i byen. 

  Det er en by som alltid har vært sentrum for Frankrikes historie. Det er tydelig at flere forskjellige historiske faktorer har hatt en avgjørende betydning for det Paris vi kjenner i dag.   

   

  KUNST OG ARKITEKTUR I PARIS

  Den franske hovedstaden oser av kultur, arkitektur, monumenter og museer. En by med en lang historie, som Paris, har naturligvis mange fascinerende historiske bygninger som gir besøkende et fantastisk inntrykk. 

  Turister får på den måten en lynrask innsikt i den sterke franske kulturen som er en stor del av landets varemerke.    TRIUMFBUEN

  Den flotte triumfbuen befinner seg i enden av Champs Élysées. Den er et ikonisk byggverk som har form som en monumental port. Triumfbuen er en historisk severdighet som ble ferdigbygget tilbake i år 1836. 

  Den symboliserer at Frankrike kjempet seg gjennom revolusjonens kaos og senere ble én av Europas dominerende stormakter. 

   

  NOTRE DAME

  Den katolske katedralen har en lang historie som går mer enn 800 år tilbake. Kirken er dermed én av de eldste bygningene i byen. Notre Dame er kjent for sin størrelse, alder og arkitektoniske design. 

  Den har med tiden blitt én av de mest berømte katedralene i verden, og bygningen betegnes av mange mennesker som et mesterverk.

  Notre Dame befinner seg i det sentrale Paris like ved siden av Seinen. Den er derfor også en kulturell severdighet som er enkel å komme seg til med både offentlig transport og til fots. 

   

  LOUVRE

  Louvre er et historisk monument som har status som verdens største museum. Museet er i den grad en viktig del av byens kulturhistorie. Bygningen ble oppført som en festning for å beskytte byen mot angrep nordfra, og er siden den gang blitt utvidet flere ganger. 

  På Louvre kan du se mange forskjellige historiske kunstsamlinger, hvor den mest anerkjente er Leonardo da Vincis maleri av Mona Lisa. Det gjør Louvre til én av de største og mest besøkte kulturelle severdighetene i Paris. 

  Museet byr også på mange andre flotte og unike kunstverker og -samlinger. Louvre er uten tvil en severdighet som bør være på besøkslisten din når du besøker Paris. 

   

  MAT OG NATTELIV I PARIS

  Den franske matkulturen er noe helt eget. Franskmennene elsker å lage mat, og det franske kjøkkenet er en integrert del av fransk kultur. 

  Franskmennenes lidenskap for mat avspeiles også i det høye nivået av kvalitetsrestauranter, som du finner overalt i Frankrike. 

  Det har skjedd en endring i den franske matkulturen gjennom tiden, og i dag skilles det primært mellom det tradisjonelle og det moderne franske kjøkkenet. Det gjelder gastronomi på aller høyeste nivå, men det kan også være lekker mat på det lokale brasseriet. 

   

  DE BESTE RESTAURANTENE OG KAFEENE I PARIS

  Paris har mange lekre spisesteder, og det finnes garantert noe for enhver smak – og noe som passer til forskjellige budsjetter. 

  Det franske kjøkkenet er kjennetegnet av å være inspirert av de mange forskjellige områdene i Frankrike, som har sine helt egne karakteristiske spesialiteter. Kjøkkenet kjennetegnes derfor også av store variasjoner. 

  Byen har en fantastisk matkultur, som også henger sammen med at franskmennene elsker å spise ute. Det finnes både muligheter til å oppleve fransk gastronomi på en eksklusiv restaurant eller mat fra en liten lokal fransk kafé. 

  Det finnes med andre ord et hav av muligheter til å spise kvalitetsmat i Paris. Du bør derfor gjøre deg selv en tjeneste og prøve å lete etter de rette stedene, da det garantert vil gi deg en utsøkt matopplevelse. 

  Oversikt over gode restauranter og kaféer i Paris.

   

  OPPLEV PARIS BY NIGHT

  Hvis du ønsker å oppleve Paris by night, finnes det også mange muligheter. Det er alltid et yrende natteliv i Paris, og det summer over hele byen fra midnatt og frem til de tidlige morgentimene. 

  Nattelivet i byen kjennetegnes av å være pulserende og trendy, og mulighetene er mange, uansett om du foretrekker barer, puber eller diskoteker.  

   

  Om PARIS

  Innbyggere: 2,25 millioner

  Religion: Protestanter, katolikker og muslimer. 

  Valuta: Euro

  Tidsforskjell: Ingen

  Landkode: +33

  Språk: Fransk

  Den norske ambassade: Ambassade Royale de Norvège, 28, rue Bayard, 5e étage, 75008 Paris

  Mer om Paris

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies