Milano – fra industriby til kulturby - SAS

Reisemål


Norsk
Change

Milano

 

Milano er motenes by, så her er alt lagt til rette for shopping. Se om du kan få med deg et moteshow i løpet av oppholdet.

Kos deg på en av byens utallige restauranter. Her får du god mat og vin! Kunst og kultur eller kanskje en fotballkamp med hjemmelaget Milan? Her ligger mange muligheter.

Milano er senter for moter, næringsliv og finans og har et travelt, forretningsmessig preg. Byen er mer elegant enn attraktiv, og den er senter for Italias økonomi. I dag er det den byen man opplever som den mest elegante i Italia. Byen er et designsentrum, og dette kan merkes på alt fra sjokolade til parkbenker. Mote, fotball, La Scala og eleganse. Milano er en hektisk og internasjonal metropol med mange severdigheter. Her går haute couture side om side med renessansekirker og gotiske katedraler.

Fly til Milano for storbyferie i særklasse

Fly til Milano med SAS, og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: 24 timers åpent kjøp, du kan sjekke inn via Internett og velge sete 22 timer før avgang. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn, og vi forsøker så vidt mulig og la småbarnsfamilier få gå om bord i flyet først. Fly til Milano med SAS, og la reisen være en del av opplevelsen.

Severdigheter i Milano

Milano er en hektisk og internasjonal metropol med mange severdigheter. Her går haute couture side om side med renessansekirker og gotiske katedraler.
Midt i Milano ligger byens enorme katedral, som er en av verdens største gotiske kirker. Den er 157 meter lang, og på det bredeste er den 92 meter. Den ble påbegynt på 1300-tallet, men ble fullført først 500 år senere. Det mest fremtredende med bygningen er det bemerkelsesverdige taket, med sine 135 spir og de utallige statuene og dragehodene. På en klar dag har man utsikt helt til Alpene.

Castello Sforzesco er et renessansepalass som kombinerer et fryktinngytende ytre med et herlig indre. Borgen er bygget rundt en rekke gårdsrom, der det nydeligste, Cortile della Rocchetta, er en elegant firkant med bueganger tegnet av Bramante og Filarete. Palasset inneholder nå, i tillegg til avdelinger med brukskunst, arkeologi og mynter, Civiche Raccolte d'Arte Antica - en samling møbler, antikviteter og malerier.

I tillegg til de store monumentene i Milano, finnes det også en rekke forskjellige og interessante museer, kirker og offentlige bygninger som danner en betagende blanding av nytt og gammelt. Denne elegante og travle metropolen kan by på mange kulturelle opplevelser, gastronomiske eventyr og butikkbesøk eller bare en rusletur i byen.
Fly med SAS til Milano, byen der haute couture er kultur.

Mat og drikke i Milano

Mat er noe man tar på alvor i Italia. Italienerne er stolte av sin gode mat og utsøkte vin, og de tilbringer mange hyggelige timer rundt bordet. Italienske restauranter serverer sjelden annet enn italienske spesialiteter. Du trenger ikke å gå til de dyreste stedene for å få god mat. Et enkelt trattoria har ofte mye bedre mat enn den nærmeste internasjonale restauranten.

 

Italienske måltider består av minst tre eller fire retter, og på restauranter forventer de at du spiser minst to. Antipasto (forrett) etterfølges av primo, med pasta, ris eller suppe. Secondo er hovedretten med fisk eller kjøtt og grønnsaker eller salat. Deretter følger frukt, ost eller dessert, med kaffe og en digestivo som grappa eller en bitter amaro som avslutning.

Både det tradisjonelle kjøkken og Cucina Nuova, det nye kjøkken, er populært. Velg selv!
Fly til Milano med SAS for gastronomiske opplevelser uten sidestykke.

Kort om Milano

Innbyggere: 1,4 millioner
Valuta: euro (EUR)
Tidsforskjell: ingen
Landskode: 39
Språk: italiensk

Ambassade:
Italienske ambassade, Uranienborg, 0258 Oslo, tlf.: 23 08 49 00

Norsk konsulat:
Piazza Castello 20, Milano, tlf.: +39 02 80113

Turistinformasjon:
www.turismo.milano.it
 
Annonse:
 

Scandinavian Airlines © 2016

| Vilkår | Kontakt | Site Map | Presse | For reiseagenter | Bruk av cookies | Nyhetsbrev | SAS Group