Reisemål


Norsk
Change

Guide til London


 London er kjent for sine mange underholdningstilbud. Omkring Leicester Square ligger et hav av teatre, hvor alle de mest populære musikalene og teaterstykkene kan oppleves. Londons musikkscene er også uten sidestykke. Fra små klubber med elektronisk undergrunnsmusikk i Notting Hill-området til klassiske praktstykker i Royal Albert Hall.

Byen byr på det "ekte" Madame Tussauds voksmuseum, British Museum er et orakel for kulturhistorie og et godt gys får du i The London Dungeon. Skulle man få en time til overs kan den tilbringes i The London Eye, med utsyn over hele byen, eller i verdens eldste zoo ved Regent's park.

London - en by med stolte tradisjoner

Karakteristiske uniformer på vaktene i LondonLondon er en by med en lang og stolt historie. Det gjelder Wimbledon, som er verdens mest kjente tennisturnering, og det gjelder forfattere som Charles Dickens og William Shakespeare. I form av bygninger som Tower of London, Tower Brigde, Houses of Parliament (Big Ben) og no. 10 Downing Street.

Du har mulighet for å ytre deg på Speaker's Corner i Hyde Park. St. Paul's Cathedral eller Westminster Abbey har i århundrer vært varemerker for byen. Med et travelcard i hånden kommer du lett rundt med London Underground (også kalt: the Tube); fra de funklende neonreklamene på Piccadilly Circus til stjerneobservatoriet i Greenwich.

… og en moderne metropol

Elven Themsen renner gjennom LondonSelv om London er en gammel og tradisjonsrik storby, er den også et mekka for moderne kunst og kultur, samt forretningsdrivende. Omkring Themsen, i det østlige London, ligger Docklands, som er et område preget av maritim historie i samklang med nye luksusleiligheter og en klynge imponerende skyskrapere ved Canary Wharf. I forbindelse med Docklands ligger også Tate Modern, som er et museum for samtidskunst, men også et imponerende byggverk.

Kort om London

Innbyggere: 7,9 millioner
Valuta: pund
Tidsforskjell: - 1 time
Landskode: 44
Språk: engelsk

Ambassade:
Britiske ambassade, Thomas Heftyes gate 8, 0244 Oslo, tlf.: 23 13 27 00

Norsk konsulat:
25 Belgrave Square, London SW1X 8QD, tlf.: + 44 (0) 20 7591 5500

Turistinformasjon:
City of London Information Centre, St. Paul`s Churchhyard, London EC4M 8BX, tlf.:+44 20 7606 3030
 
 

Scandinavian Airlines © 2016

| Vilkår | Kontakt | Site Map | Presse | For reiseagenter | Bruk av cookies | Nyhetsbrev | SAS Group