søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise
England

Fly til England

Fly med SAS til England

Priser og plasstilgang oppdateres hver gang en besøkende gjør et søk i kalenderen. Visse prisavvik kan derfor forekomme når du går videre til bestilling.

Storbritannia byr på en rekke forskjellige opplevelser for hele familien. Les guiden vår og se noen av tingene Storbritannia kan by på!

 

SHOPPING, FOTBALL OG ARKITEKTUR 

Storbritannia er et utrolig mangfoldig land å utforske, og her finner du noe for alle, fra shopoholikere til fotballfrelste og alle med en lidenskap for arkitektur. London er den ultimate motehovedstaden med et ubegrenset antall butikker og inspirasjon til alle som elsker shopping. Fotballfrelste kan besøke den selvutnevnte fotballhovedstaden – Manchester. Dersom du bryr deg mer om arkitektur, bør du vurdere å besøke til Birmingham og se på det nye biblioteket, som har gjennomgått en totalforvandling.

 

BESØK DEN DYNAMISKE STORBYEN I ENGLAND

Storbritannia har flere storbyer som er verdt å utforske. London er Europas største by, der 8 millioner mennesker bor side om side. Det er en etnisk smeltedigel med over 300 språk og utallige nasjonaliteter.

Manchester har en ungdommelig atmosfære på grunn av alle de unge menneskene som studerer der. Dersom du leter etter et fantastisk natteliv, ordentlig kaffe og utrolig musikk, er Manchester stedet du bør besøke.

Birmingham har gått gjennom en stor forvandling de siste 5 årene. New Street Station, Birmingham-biblioteket og varehuset John Lewis er verdt et besøk.

Du kan ikke besøke en storby i Storbritannia uten å ta en øl på en lokal pub.

 

Englands vakre natur

Storbritannia har en makeløs natur som har inspirert forfattere til å skrive klassikere, slik som Stormfulle høyder, Stolthet og fordom og Alice i eventyrland. Den engelske landsbygden har stor variasjon fra nord til sør. I Sør-England kan du finne idylliske områder med flotte landskap og sjarmerende landsbyer, gods, katedraler og universiteter. I nord vil du finne barsk natur med bratte åser og heilandskaper.

 

SEIL NED KANALENE

En unik måte å oppleve Storbritannia på er å seile på kanalene som bukter seg gjennom landet. Vær din egen kaptein og seil på din egen båt eller bli med på en av de guidede turene. Det makeløse sjødistriktet, Lake Windermere og Ullswater, i det nordvestlige Storbritannia er verdt et besøk.

 

Fotturer i Storbritannia

Storbritannias vakre natur er skapt for å oppleves til fots. Gå på tur og opplev den barske kystlinjen, se snødekte fjell og føl den friske luften i ansiktet. Gå langs Hadrians mur i det nordvestlige Storbritannia og se én av de best bevarte historiske levningene i England som kom på UNESCOs verdensarvliste i 1987. Hadrians mur var en festning i år 122, da Storbritannia var en del av det romerske riket.

 

ET LAND MED HISTORIE OG MYSTERIER 

Storbritannia er et land med mange tradisjoner og historiske monumenter. Det eldste landemerket er Stonehenge, som er et prehistorisk monument som strekker seg helt tilbake til mellom 3000 og 2000 f.Kr. Stonehenge er brukt i mange mystiske fortellinger og noen konspirasjonsteorier, da det alltid har vært uklart hva monumentet faktisk ble brukt til. Teoriene går fra astronomiske observasjoner, et sted for religiøse bønner og et gravsted.

Et annet historisk sted som er verdt å besøke er The Tower of London, som er et fort fra middelalderen som oppbevarer Englands kronjuveler. Universitetsbyen Oxford er det perfekte stedet å besøke hvis du vil gå langs gamle gater og virkelig føle det gamle Storbritannia.

 

NORD-ENGLAND – VIKINGER OG MODERNE KULTUR

Nord-England har mye å by på og tiltrekker seg tusenvis av turister hvert år. Den gamle vikingbyen York er den byen som, bortsett fra London, tiltrekker seg flest turister hvert år. York er hjem for Nord-Europas største gotiske katedral, York Minster. Jorvik Viking Centre tar deg 1000 år tilbake til en tid da vikingene seilte langs kysten.

Når du besøker det nordøstlige Storbritannia, kan du besøke den dynamiske byen Newcastle som byr på fantastiske shoppingmuligheter og fargerik kultur. Besøk det nye kunstmuseet Baltic Centre for Contemporary Art som befinner seg i en gammel silo. Liverpool er verdt et besøk dersom du er en Beatles-fan eller bare er interessert i kultur og byliv. Besøk Tate Gallery Liverpool, som er en del av Tate Gallery i London.

 

BESØK DEN SJARMERENDE HALVØYEN WALES 

Wales er en halvhøy i sørvest som er en del av Storbritannia, men den skiller seg ut på grunn av sin unike kulturelle identitet. Wales byr på vakker natur, som Snowdonia nasjonalpark, som vil imponere de fleste med daler, innsjøer, fosser og grønne enger.

Wales mest populære feriested, Llandudno, har holdt på sin gamle viktorianske sjarm til tross for årevis av invasjoner.

 

FOTBALLREISE TIL STORBRITANNIA

Premier League er den beste og tøffeste fotballigaen i verden. Fans fra hele verden reiser på pilegrimsreise til Storbritannia for å oppleve de berømte lagene på nært hold. Se Londons store klubber, Chelsea og Arsenal, eller reis til Manchester og hei på Manchester United eller Manchester City på hjemmebane.