Reisemål


Norsk
Change

Berlin

Fly til Berlin –  en by full av særpreg og historie

Berlin er en storby med en helt spesiell stemning. Byen er trendy og ultramoderne men byr også på en avslappet atmosfære. Fly til Berlin og opplev de mange kulturtilbudene, endeløs shopping og en fascinerende historie. Etter en lang dag kan du slappe av med en spasertur langs Spree eller slå deg ned i gresset i Tiergarten. Husk å ta turen innom de ulike bydelene – en opplevelse i seg selv!

Med SAS er det raskt og behagelig å fly til Berlin - hver eneste gang.

Fly til Berlin med SAS

Fly til Berlin med SAS, og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: du har 24 timers åpent kjøp, du kan sjekke inn via Internett og velge sete 22 timer innen avgng uten ekstra kostnad. Fly til Berlin med SAS, og la reisen være en del av opplevelsen. 

Severdigheter

På våre fly til Berlin er det mange som er opptatt av kunst, historie og arkitektur.
Berlin har klassiske landemerker som Brandenburger Tor og Reichstag, disse er verdt et besøk. Du kan også nyte utsikten over hele Berlin fra utsiktsplattformen i det 368 meter høye Fernsehturm, midt på Alexanderplatz. Berlin byr på kunst i alle sjangre og er særlig kjent for fasinerende street-art i form av skulpturer, veggmalerier og installasjoner. Ikke fly til Berlin uten å se East Side Gallery – en 1600 meters gjenværende del av muren, dekket med gatekunst.
Berlins U-bahn er en attraksjon i seg selv hva angår punktlighet. Så da kan du fly til Berlin med Europas mest punktlige flyselskap og komme deg rundt i byen med en av verdens mest punktlige metroer!

Berlins historie

Når du skal fly til Berlin bør du så absolutt få med deg byens historie. Etter andre verdenskrig ble byen delt opp i soner og i 1948 ble Vest-Berlin blokkert. Brandenburger Tor er en av Berlins gamle byporter, men har også vært et historisk symbol på en delt by. Checkpoint Charlie var det eneste stedet hvor noen utvalgte kunne passere mellom Øst- og Vest-Berlin. Berlinmurens fall i 1989 markerte starten på en ny æra.

Fly til Berlin og få med deg den fascinerende historien!

Kultur i storbyen

Berlin har mye å by på i forhold til kulturelle opplevelser. Du kan godt fly til Berlin for å nyte store operaverk på Deutsche Oper eller Staatsoper eller for å danse til elektronisk musikk på den populære klubbscenen. Byen er sterkt forbundet med musikk, og kunstnere som Lou Reed og David Bowie har hatt nær tilknytning til Berlin. Byens er også kjent for å arrangere store arrangement som Love Parade og Berlin Marathon. Det er mange som har satt seg på et fly til Berlin for å oppleve musikk og kunst i denne levende byen.

Du kan gjerne fly til Berlin med barn. Byen har mange flotte kulturtilbud som for eksempel dyreparken Tierpark Berlin eller Deutsches Technikmuseum.
Bydeler med personlighet i Berlin
Det som kanskje er den beste måten å oppleve byen på, er å rusle rundt i de ulike bydelene. Etter at det gamle Øst-Berlin ble renovert og gjenoppbygget etter krigen, har det blomstret opp en rekke bydeler med særpreg:
• Prenzlauer Berg, den hyggelige kunstnerbydelen der nesten alle veier er alléer.
• Mitte er den hippe bydelen med sushibarer og motebutikker. Det er også her Oranienburger Straße den vakre Neue synagoge ligger.
• Kreuzberg sprudler av liv med mange restauranter og barer.
• Friedrichshain minner sjarmerende om det tidligere DDR.
Men ikke hør på oss: fly til Berlin med SAS og finn din favorittdel av byen.

Shopping i Berlin

Berlin har gode shoppingmuligheter med kjøpesenter og småbutikker i hver eneste bydel. Du kan med andre ord fly til Berlin med shopping som mål om du skulle ønske det. De mest populære områdene er gatene Friedrichsstraße, Schöneberg og Kurfürstendamm. For deg som er interessert i markeder, så finner du det rundt Tiergarten og Museums-Linden. Bruktbutikker finner du flere av i gatene Schivelbeiner Straße og Malmöer Straße. Foretrekker du kjøpesenter, så finner du varer av høy kvalitet i KaDeWe eller Kaufhaus Des Westens. Hvis du ønsker å gjøre en god handel med kunst og antikviteter bør du besøke områdene øst i Berlin.

På våre fly til Berlin møter du alt fra de som er opptatt av arkitektur og kunst til de som ønsker å oppleve byens gode stemning kombinert med shopping.

Fly til Berlin med SAS og opplev storbyens helt spesielle stemning og fascinerende historie.

Kort om Berlin

Innbyggere: ca. 3,4 millioner (2013)
Valuta: euro (EUR)
Tidsforskjell: ingen
Landskode: +49
Språk: tysk

Ambassade:
Tysklands ambassade, Uranienborg, 0258 Oslo,
tlf.: 23 27 54 00

Norsk ambassade:
Rauchstraße 1, 10787 Berlin, Tyskland,
tlf.: +49 30 - 50 50 58 600

Turistinformasjon:
www.visitberlin.com
 
 

Scandinavian Airlines © 2016

| Vilkår | Kontakt | Site Map | Presse | For reiseagenter | Bruk av cookies | Nyhetsbrev | SAS Group