LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Flyplass

  Informasjon om Arlanda lufthavn

  Stockholm Arlanda lufthavn er Sveriges største flyplass og et viktig knutepunkt for Skandinavia. Fra Arlanda flyplass kan du reise til mer enn 160 destinasjoner rundt i verden. Flyplassen ligger omtrent 40 km nord for Stockholm og 30 km sør for Uppsala. Hvert år har lufthavnen mer enn 19 millioner passasjerer. 

   

  Transport til Stockholm fra Arlanda

  Lufthavnen har gode transporttilbud og du kan velge blant kollektivtransport eller billeie. Hvis du vil komme deg raskt til sentrum går det hurtigtog til og fra Stockholm med Arlanda Express. Hurtigtoget kjører uten stopp mellom Stockholm og flyplassen på 20 minutter. Billetter kan du kjøpe på Stockholm sentralstasjon eller i flyplassens informasjonsskranker. Du kan også raskt og enkelt kjøpe billetter fra automater både i flyplassen og sentralstasjonen. Hvis du foretrekker buss går det flybusser og Swebuss mellom Stockholm og flyplassen som stanser utenfor alle terminaler. I rushtrafikken går flybussene minst hvert tiende minutt. Du kan også leie bil og finner flere bilutleie selskaper på flyplassen billeie-området.  Det er også mulighet for taxi, som forøvrig er bare miljøvennlige typer. Du finner taxiene ved taxistasjonen hvor det er folk som er behjelpelig med å finne den drosjen du ønsker å kjøre med.

   

  Shopping, mat og service i flypassen

  Hvis du er sulten har Arlanda flyplass flere spisesteder med et variert utvalg. Her finner du alt fra italiensk mat til amerikansk gatemat og svenske skjærgårds klassikere. Hvis du skal i et viktig møte og trenger et passende antrekk finner du også flere klesbutikker i flyplassen med den seneste stilen og klassiske favoritter. Parfyme og kosmetikk kan du også kjøpe til tax free priser. Til de minste finnes det også flere butikker som selger godteri og sjokolade. Dersom du glemte å veksle valuta trenger du ikke bekymre deg siden flyplassen har flere banker tilgjengelig. Ankommer du sent eller skal reise tidlig, er det gode overnattingstilbud nær flyplassen. Det finnes fem hoteller tilknyttet flyplassen som du kan velge i mellom, slik at du kan føle deg uthvilt og klar for neste destinasjon.

  Kort om Stockholm

  Innbyggere: 1,4 millioner
  Valuta: svenske kroner
  Tidsforskjell: ingen
  Landskode: 46
  Språk: svensk

  Ambassade:
  Sveriges Ambassade, Nobels gate 14, 0244 Oslo,
  tlf.: 24 11 42 00

  Norsk ambassad:
  Norges Ambassade, Skarpögatan 4, 115 27 Stockholm, tlf.: +46 8 587 236 00

  Turistinformasjon:
  www.visitstockholm.com

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies