LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Guide

  Guide til Stockholm

  Helt siden 1200-tallet har byen vært det politiske og økonomiske sentrum i landet. Byen fordeler seg ut over 14 øyer der Mälarens utløp treffer Østersjøen. Med alle sine parker, vann og bebyggelse er Stockholm et fantastisk sted å komme til – spesielt om sommeren. En båttur i den flotte skjærgården er derfor et must! Fly til Arlanda, så kommer du rask fram!

  Byen er et synlig bevis på Sveriges rikdom og adel. Vakre bygninger og slott, broer, parker og gater gjør byen unik. Det er alltid hyggelig å komme til denne byen. Du kan velge blant et utall sjarmerende hoteller og restauranter i alle prisklasser, og skal du på shopping finner du et bredt utvalg av internasjonale spesialforretninger! Stockholm – den vakre byen med utallige muligheter.

   

  Stockholm med fly

  Flyr du til Stockholm kan du nyte godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: du kan sjekke inn via Internett, forhåndsvelge ditt sete og ta med 20 kg bagasje uten ekstra kostnader. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn, og vi forsøker så vidt mulig og la småbarnsfamilier få gå først om bord i flyet. Stockholm - la flyreisen være en del av opplevelsen.

   

  Attraksjoner

  Djurgården er en øy som i hovedsak består av parker, og her finner du opplevelser nok for flere dager. Friluftsmuseet Skansen viser det historiske Sverige og på Vasamuseet kan du oppleve krigsskipet Vasa som sank utenfor Stockholm på jomfruturen i 1628. Barna foretrekker Junibacken hvor de kan møte Astrid Lindgrens verden.

  I vakre slott finner du Thielska Galleriet og Prins Eugens Waldermarsudde, to unike kunstmuseer som viser skandinaviske malerier og skulpturer. Djurgården er også adressen for mange andre museer og historiske bygninger.

  I Gamla Stan ligger slottet og museer som Livrustkammaren (våpenlager) og Skattkammaren (kronjuvelene). Er du interessert i historie? Bli med på sightseeing i byen med guide! I Gamla Stan finner du Nobelmuseet og Ridderhuset, og du kan gå en flott tur fra Gamla Stan til Fjällgatan og videre til Södermalm for å nyte utsikten over byen.

  Stockholm har tre steder på UNESCOs verdensarvliste: den vakre Skogskyrkogården med sin modernistiske og romantiske landskapsarkitektur, Drottningholm-slottet (Nordens Versailles), der den svenske kongefamilien bor og til slutt restene av vikingbosettingen, Birka, på øya Björkö i innsjøen Mälaren. Ellers bør du unne deg en båttur i skjærgården – alt fra korte ferge- og sightseeing-turer til heldags ekskursjoner på Mälaren og i den stockholmske skjærgården.

  Byen har parker og lekeplasser, svømme- og sportstilbud for barn i alle aldre. Du vil oppleve at offentlig transport er tilrettelagt for å frakte barn og barnevogner, og i helgene kan barn under 12 år reise gratis på busser og T-bane.

  Stockholm har flotte opplevelser å tilby alle.

  Kort om Stockholm

  Innbyggere: 1,4 millioner
  Valuta: svenske kroner
  Tidsforskjell: ingen
  Landskode: 46
  Språk: svensk

  Ambassade:
  Sveriges Ambassade, Nobels gate 14, 0244 Oslo,
  tlf.: 24 11 42 00

  Norsk ambassad:
  Norges Ambassade, Skarpögatan 4, 115 27 Stockholm, tlf.: +46 8 587 236 00

  Turistinformasjon:
  www.visitstockholm.com

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies