søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise
Madeira

fly til madeira

Fly til Madeira hver lørdag i perioden fra 26. oktober 2019 til 16. mai. 2020. Vi flyr fra ulike byer i Norge med kort transfertid i Stockholm. Bestill billige flybilletter tidlig og spar mye penger. Du får også rabatter for barn på opptil 90% og mye mer når du flyr med SAS.

 

FLY TIL MADEIRA I PERIODEN 26. OKTOBER 2019 TIL 16. mai

Fly til Madeira med SAS i perioden fra 26. oktober til 16. mai. Du kan fly fra Oslo og andre norske byer, og med transfertid i Stockholm. Det er lett å finne en reise som passer inn i kalenderen din.

Vi flyr til og fra Christiano Ronaldo Madeira International Airport (Madeira lufthavn). Flyplassen ligger 13 km nordøst for byen Funchal. Det er lett å komme til og fra flyplassen og rundt på øya med bil og offentlig transport.

Finn din reise

 

BILLIGE FLYBILLETTER TIL MADEIRA – BESTILL I GOD TID 

Det er lett å finne billige flybilletter til den portugisiske ferieøya. Vår lavpriskalender gir en rask og enkel oversikt over alle flybilletter til Madeira. Her kan du se billigst pris per dag og måned.

Når du kjøper billige flybilletter hos SAS, har du alltid 24-timers angrefrist. Så det er bare å slå til med det samme, du finner en god pris. Og så høre med vennen, kjæresten eller ektefellen etterpå.

Finn billige flybilletter

 

FLY TIL MADEIRA FRA OSLO – VIA STOCKHOLM

Vi har en flyavgang hver lørdag fra 28. oktober til 28. april. Det gjør det enkelt å komme til det portugisiske ferieparadiset, og du får gratis kaffe og te i løpet av flyturen, samtidig som du også kan lese dagens avis.

Når du flyr fra Norge, er det bare en kort transfertid i Stockholm, før du tar turen videre til Madeira. Det går fort, og så du er klar for en spennende og annerledes ferie på Madeira og øyene rundt.

Finn din reise

 

ALLTID INKLUDERT – FRITT VALG AV SETE, ONLINE INNSJEKKING OG MYE MER

Vi har inkludert en rekke ekstra ting i flybilletten, helt uten ekstra kostnader for deg. Vi vil gjerne være sikre på at du har det ekstra bra når du flyr med oss. Slik at du kan slappe av og nyte ferien allerede før du lander. Du får: 

 

OPPTIL 90% BARNERABATT

Med SAS kan du få gode rabatter på flybilletter for barn til og med 11 år, helt opptil 90%. 

Spedbarn i alderen 0 til 23 måneder kan få opptil 90% rabatt på billetten. Barnet får ikke eget sete og må derfor dele sete med deg. 

Barn mellom 2 og 11 år (ikke fylt 12) må reise i følge med en person på minst 16 år. Barn mellom 2 og 11 år får 25% rabatt på flybilletten. 

Mer om reiser med barn og barnerabatter

 

FÅ EKSTRA FORDELER OG RABATTER MED EUROBONUS

EuroBonus åpner opp for en hel rekke muligheter. Nordens største lojalitets- og frequent flyer-program gir deg en mer komfortabel og enkel reise. Det er gratis å bli medlem, og du får ekstra fordeler og tilbud som gir deg mer for hver flyreise du gjør. 

Vi sørger for at du får en flying start allerede før du har satt deg på flyet. Du opptjener poeng på hotellopphold, leiebil, shopping og mye mer, som du kan innløse hos SAS og våre mange samarbeidspartnere. 

Få alle dine gratis fordeler med EuroBonus idag

 

SLAPP AV I VÅR SAS LOUNGE FØR AVREISE

I våre lounger har du gratis tilgang til te, kaffe, vin, øl og en deilig buffet. Det er også gode muligheter for en powernap, eller du kan arbeide i et rolig miljø hvis du har behov det. 

Med en SAS Plus-billett i hånden kan du slappe av i våre lounger på turen. EuroBonus- og Star Alliance-medlemmer har også tilgang til loungen. Du kan selvfølgelig alltid oppgradere din nåværende billett slik at du også kan nyte de flotte loungene. 

Sjekk ut de forskjellige lounge-typene

 

CRISTIANO RONALDO MADEIRA INTERNASJONALE LUFTHAVN (FNC) – MADEIRA LUFTHAVN

Alle våre avreiser til og fra Madeira går via Christiano Ronaldo Madeira Internasjonale Lufthavn. Tidligere het lufthavnen Madeira lufthavn, men navnet ble endret 29. mars 2017. Den lokale befolkningen kaller den for Funchal Lufthavn. Det er lett å komme seg rundt på Madeira både med bil og offentlig transport.

Flyplassen har bare én terminal, og den ligger under bakken. Her er det god anledning til å både shoppe og få seg noe å spise og drikke. Det finnes også et flott shoppingområde som åpnet i 2016. Her finner du bl.a. duty free-butikker hvor du kan handle tollfritt. Flyplassen har gratis og ubegrenset WiFi, du kan logge deg på uansett hvor på flyplassen du befinner deg. 

Landingsbanen er av den mer spesielle typen. Den er nemlig omgitt av klipper og Atlanterhavet. Den har blitt stadig forlenget, og måler i dag 2 781 meter. 

 

TRANSPORT TIL OG FRA CRISTIANO RONALDO MADEIRA INTERNASJONALE LUFTHAVN 

Det er lett å komme til og fra flyplassen med offentlig transport og bil. Drosjene står ved første etasje i ankomstområdet. Det er alltid lurt å be om pris før du setter deg inn.

Bussen (Aerobus) som går fra ankomstområdet, kjører til bl.a. Formosa Beach, og den stopper også ved mange av hotellene på øya. Fra stranden kan du ta en annen buss til Funchal. Totalt tar turen til hovedbyen på øya litt over en time. 

Det er også mange andre bussavganger til og fra flyplassen hver dag, med unntak av 25. desember. Bussene tar deg rundt over det meste av øya, men noen områder krever mest sannsynlig et busskift eller to. 

 

LEIEBIL PÅ CRISTIANO RONALDO MADEIRA INTERNASJONALE LUFTHAVN

Det kan være veldig lurt å ha leiebil når du er på ferie. Det gir deg nemlig muligheten til å få mest mulig ut av besøket på den vakre øya. På den måten kan du lett utforske de små, hyggelig byene og mange andre interessante områder.

Det er lett å hente og avlevere leiebilen. Alt foregår nemlig direkte i lufthavnen, og slik sparer du tid og anstrengelser ved å måtte vente i kø på bussene, og mye mer. Finn ledige biler til ditt behov på vår hjemmeside. Du samler faktisk også EuroBonus-poeng når du leier bil gjennom oss, til svært gode priser. 

 

Kontakt 

Cristiano Ronaldo Madeira International Airport 

9100-105 Santa Cruz, 

Madeira, Portugal

Telefon: +351 291 520 700

Nettside: https://www.aeroportomadeira.pt/en/fnc/home

TRANSPORT PÅ MADEIRA

Når du besøker Madeira, er det enklest å reise på øya med busser, hvis du ikke har en bil. De er billige, pålitelige og de fleste av dem er ganske nye. Men vær oppmerksom på at det på noen av rutene bare er én avgang per dag, og det er også forskjellige busselskaper på øyea. Hovedbyen Funchal har et omfattende nettverk av offentlig transport. 

Horários do Funchal har laget en god reiseplanlegger (minner om Reiseplanleggeren) samt et kart med de viktigste destinasjoner og ruter. Dette gjør det lett å få en god oversikt over bussene på hele øya. Det finnes mange forskjellige typer billetter, så pass på at du får den riktige. De lokale og de som jobber på billettkontorene hjelper deg gjerne med dette. Hvis du ønsker å besøke de andre øyene i øygruppa, kan du enten ta ferge eller (et lite) fly.

Du kan også selvfølgelig utforske den vakre øya på sykkel. Du kan ta med deg sykkel på (noen av) bussene, men da maks. to sykler. 

Slik kommer du deg rundt på Madeira

 

MADEIRA – ET PORTUGISISK PARADIS MED FRODIG NATUR

Navnet Madeira er navnet både på den portugisiske øygruppa i det østlige Atlanterhavet – Madeira-øyene – samt navnet på hovedøya i øygruppen. Øyene ligger ca. 400km nord for Tenerife, og er en selvstyrt region i Portugal. Hovedbyen Funchal ligger på sørkysten av Madeira.  

Det varme middelhavsklimaet gjør området til et populært reisemål, og øyene har mer enn en million mennesker besøkende hvert år. Øygruppen er kjent for Madeira-vin, gastronomi, en rik kulturhistorie og unik flora. Hovedøya er på størrelse med Bornholm, men den har en mer mangfoldig natur og er spesielt kjent for sine ville blomster. Laurisilva-området (Laurel forest) står på UNESCOs verdensarvsliste.  

På Madeira kan du både slappe av på stranden, legge ut på fotturer i vakker natur, shoppe i de fasjonable butikkene og utforske de koselige småbyene og spise deilige delikatesser. Kort sagt, det finnes noe for alle. Det er også lett å kombinere alle disse aktivitetene, siden øya er forholdsvis liten i areal, men stor i mangfold. 

 

MADEIRAS HISTORIE

Øygruppen ble oppdaget av de portugisiske kapteinene João Gonçalves Zarco og Tristão Vaz Teixeira i 1419. De kalte den Portro Santo – Den hellige havn. I 1420 sendte Portugal en ekspedisjon til Madeira for å befolke området. 

Det gikk ikke mange år før det var en blomstrende sukkerindustri på øya. Madeira hadde optimale forhold, med varmt klima, lett tilgang til vann og sterk vind som kan drive øyas vindmøller, som kvernet sukkerrørene. 

Christopher Columbus tilbrakte mange år på øya. Han giftet seg med datteren til en plantasjeeier i Portro Santo, og noen av reisene hans startet fra den lille øya Madeira. Den britiske imperiet okkuperte øya i en kort periode i forbindelse med Napoleonskrigene. Madeira ble imidlertid gitt tilbake til Portugal i 1814. I 1891 bodde det 132 223 mennesker på Madeira. 

Sukker var lenge den viktigste eksportvaren for Madeira. Dette endret seg imidlertid i løpet av det 17. århundre, ettersom produksjonen av sukker ble flyttet til Brasil. Madeira-vinen ble mer og mer populær, og den ble i løpet av kort tid områdets viktigste eksportvare. I det 17. og 18. århundre var vin fra Madeira en av de mest populære og luksuriøse drikkevarene på den siviliserte vestlige halvkulen. 

Portugal gjorde Madeira til en selvstyrt region 1. juli 1976. Denne dagen blir også kalt Madeiras selvstyredag. Statusen som selvstyrende region betyr at øygruppen har sin egen regjering.

SEVERDIGHETER PÅ MADEIRA

Det er mye å se og oppleve på Madeira. Mange velger å bo i hovedbyen Funchal. Her kan du for eksempel ta taubanen fra byens havn til toppen av fjellet Monte. Du kan også ta en hyggelig gåtur på 2km til Vereda do Calhau og ta taubanen herfra. Den botaniske hagen ligger langs turen med taubanen. 

Hvis du liker museer, må du besøke Columbus Museum. Den lille museet ligger rett ved siden av den sjarmerende huset hvor Christopher Columbus levde i sine yngre dager. Det sies at han ble inspirert til å reise vestover etter at han fant frø og trær på stranden på øya som ikke var kjent i Europa. 

 

UTFORSK MADEIRAS VAKRE NATUR

Du kan utforske Madeiras vakre natur og dyreliv på fotturer spesielt langs sørkysten av øya. Kysten langs Madeira fungerer som et naturlig drivhus, og der er det uendelige mengder vakre blomster, imponerende agaver og bregner så store som trær. Det spiller ingen rolle hvilken tid på året du besøker øya, det blomstrer forskjellige planter der hver dag.

En annen imponerende del av den blomstrende maderianske naturen, er Paul da Serra. Det er et stort platå som strekker seg over mer enn 24km2. Det ligger cirka 1 500 meter over havet, og herfra får du en fantastisk utsikt over nord- og sørkysten. Du kan også oppleve det fantastiske fossefallet Cascada do Risco ved Rabaçal, som har et fall på mer enn 100 meter. Du kan til og med komme inn bak fossen gjennom noen naturlige ganger. 

 

SLAPP AV BÅDE OVER OG UNDER VANN

Madeira er omgitt av vann og derfor finnes det også et vell av aktiviteter over og under vann. Du kan se hvaler og delfiner fra båt, og du kan også få muligheten til å svømme med delfinene. Hvis du foretrekker å utforske den vakre verdenen under vann, kan du seile til Garajau og dykke ned i det unike undersjøiske naturreservatet. Madeira er perfekt for dykkere.

Hvis du foretrekker å nyte ferien over vannflaten, kan du slappe av i de naturlige bassengene i Porto Moniz, som er en tidligere hvalfangstby. Byen ligger nordvest på Madeira, og de mange naturlige bassengene er skapt av vær og vind som har jobbet seg gjennom den porøse lavaen. Her kan du nyte en av øyas deilige viner mens du slapper av, omgitt av vakker natur.

 

SHOPPING PÅ MADEIRA 

Shoppingmulighetene er mange på Madeira. De fleste kjøpesentrene og hovedgatene ligger i hovedbyen Funchal. Her er mange av de samme typer butikker som du finner på hovedgaten i alle større byer. De mest populære handlegatene heter Avendida Ariga, Avenida Zarco og Rua Fernão Ornelas. 

Det store kjøpesenteret Dolce Vita ligger kun 2 minutter fra marinaen. Kjøpesenteret har ca. 70 butikker, og det er også et stort restaurantområde hvor du kan nyte en liten velfortjent pause. Gatene rundt senteret er også ganske interessante for shoppere. Her finner du flere sjarmerende butikker og designbutikker. 

I tillegg til de mange butikkene, har Forum Madeira også flere gode spisesteder, noe som ligger i den vestlige delen av Funchal (Lido/Ajuda). De mange spennende butikkene, den fantastiske hagen på takterrassen og de deilige restaurantene gjør det til en morsom og hyggelig shoppingtur for hele familien. 

Hvis du er mer interessert i de små kjøpesentrene, kan du stikke innom Marina Shopping, som ligger ovenfor marinaen. Generelt sett finnes det også mange spennende butikker i de små gatene og smugene i Funchal.

Mange kjøpe blomster når de besøker Madeira. Blomster som orkideer, kongeproteaer og flamingoblomster er blant favorittene når folk ønsker seg en klassisk suvenir fra Madeira. 

 

KUNST OG KULTUR PÅ MADEIRA

Enten om du liker de klassiske museene, vakre monumenter eller interessante kultursentre, finner du alt dette på Madeira. Øygruppen har en rik historie som du kan utforske mange steder på hovedøya, og The Madeira Story Centre er et veldig bra sted å starte. Den moderne museet fokuserer spesielt på Madeiras historie og kultur. 

Madeira har mange interessante museer, så du kan alltid kan finne et som dekker dine interesser. Det er både tradisjonelle museer og de mer spesielle. Små og store monumenter er spredt ut over hele øygruppen, og du kan oppdage dem på turen rundt på øyene. De varierer fra små skulpturer på offentlige plasser til hele bygninger. 

Øyas mest berømte sønn, Christiano Ronaldo, har også sitt eget museum. CR7-museet har mange av de trofeene og prisene som den kjente fotballspilleren har vunnet opp gjennom årene. Museet har også en interaktiv tidslinje og en utvidet virkelighet-opplevelse. 

Festivaler og spesielle arrangementer finner sted nesten hver måned. De mest populære er karnevalet i februar og vinfestivalen i september. Hvis du besøker Madeira under en festival eller en stor begivenhet, bør du sette av tid til å delta. For de fleste er dette en stor opplevelse. 

 

MAT OG NATTELIV PÅ MADEIRA

Vil du ha en morsom kveld på byen når du besøker Funchal? Øygruppens hovedby har et rikt natteliv, og de mange forskjellige stedene er din garanti for en god kveld og natt ute. Du kan finne mange barer, kafeer og nattklubber i byen, og alle tilbyr god og variert underholdning. Du bør prøve den lokale vinen, selv om det bare er ett enkelt glass. Den er noe helt spesielt. 

Hvis du bor på et av de mange hotellene i byen, vil du ofte kunne oppleve tradisjonell musikk og folkeviser fremført av lokale kunstnere. Du kan også nyte levende musikk til maten på mange av restaurantene. 

• Kafeer, barer og puber 

• Nattklubber

• Diskoteker

Casino da Madeira har de fleste tradisjonelle spillene, som rulett og blackjack, samt mange spennende show. 

 

FAKTABOKS: MADEIRA 

Innbyggere: 289 000

Religion: Romersk-katolsk

Valuta: Euro

Tidsforskjell: +1

Språk: Portugisisk 

 

Den Portugisiske Ambassaden: Josefines Gate 37, 0351 Oslo, Norge

Det Norske Konsulatet: Rua das Maravilhas 23A, 9000-177 Funchal, Madeira, Portugal