LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Guide

  Guide til Gdansk

  Reis til Gdansk og bli sjarmert

  Hvis du liker å rusle rundt i vakre omgivelser, er Gdansk en by du bør ta turen til. Selv om byen ble hardt rammet etter at den andre verdenskrig startet her, har den møysommelig blitt gjenskapt til en sjarmerende gammel by. Med sin gunstige plassering ved det Baltiske Hav, var det naturlig at den ble en viktig by for Hanseatene. Selv om jernteppet la en grå skygge over Polen i forrige århundre, har Gdansk beholdt sin sjarm og vakre arkitektur. Som en sentral havneby har Gdansk har aldri sluttet å være utadvendt slik en ekte havneby gjerne skal være. Havneområdet er fremdeles livlig og verdt et besøk. Her kan du nyte god mat på en av de mange fortauskafeene eller i flotte restauranter.

  Uteliv i Gdansk

  Med sin tradisjon om åpenhet mot verden, har Gdansk utviklet seg raskt etter at Sovjet løsnet grepet. Dette betyr blant annet at underholdningstilbudet har vokst og blomstrer. Utelivet kan være livlig i sommermånedene juli og august. Utenom denne tiden kan Sopot anbefales om du vil nyte drinker og danse deg gjennom sene nattetimer. Sopot er en fasjonabel liten kystby rett nord for Gdansk hvor uteliv og underholdning er i fokus. Dette er en av flere vakre badebyene langs Gdanskbukten hvor flotte strender bidrar til at man kan slappe av, nyte tilværelsen og samle overskudd.

   

  Vakker arkitektur og rik historie

  Den flotteste arkitekturen i Gdansk finnes i den historiske delen av Hovedbyen. Her kan du oppleve ”The Royal Way” som er den historiske hovedgaten i Gdansk. Dette har vært paradegaten til de polske kongelige, og den går gjennom et av de aller vakreste områdene i Gdansk. Her kan du vandre langs vakre fasader i malt i flotte farger. Golden House er en av de aller flotteste bygningene i Gdansk.

  I Gdansk kan du også se en av verdens største teglsteinskirker fra 1300-tallet. Dette imponerende bygget rommer over 20 000 mennesker. Det anbefales også å gå opp den over 400 trinn lange trappen og nyte den flotte utsikten over Gdansk fra toppen.

  Hvis du flyr til Gdansk med SAS, kan du få innblikk i byens sjø- og havnehistorie. På sjøfartsmuseet finnes blant annet en imponerende heisekran fra 1400-tallet.

  Kort om Gdansk

  Innbyggere: ca. 80 000
  Valuta: Polsk złoty
  Tidsforskjell: ingen
  Landskode: +48
  Språk: polsk

  Ambassade:
  Republikken Poels ambassade, Olav Kyrres gate 1, 0244 Oslo
  Tlf.: 24 11 08 50

  Norsk ambassade:
  Königlich Norwegisches Honorarkonsulat
  Neue Mainzer Straβe 75, 60311 Frankfurt am Main
  Tlf.: +47 (06)9 - 131 08 15

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies