LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Severdigheter

  Severdigheter i Venezia

  Venezia er en av Europas vakreste og mest romantiske byer, og er full av spennende severdigheter.

  Venezia er verdens eneste ”fotgjengerby” – byen består av smågater og kanaler, og det er ingen biler. Venezia hadde sin storhetstid på slutten 1200-tallet da byen var en av Europas rikeste, og var et kulturelt sentrum for kunst og arkitektur.

  Venezia er fremdeles sterkt preget av denne storhetsperioden, og selv om byen er i evig forfall og risikerer å synke i kanalene, har byen bevart mye av sin middelalder-sjarm.

  Markuskirken, Basilica di San Marco a Venezia er byens katedral, og den vakreste og mest kjente kirken. Den er et eksempel på bysantinsk arkitektur og ble bygget over mange hundre år. I dag er kirken et av Venezias landemerker på linje med byens mest kjente kanal; Kanal Grande.

  Kanal Grande er byens hovedåre, og flere forskjellige broer fungerer som bindeledd over kanalen. Den eldste og mest berømte av broene; Rialtobroen, var opprinnelig en trebro, som i 1591 ble ombygget til steinbro etter at branner hadde herjet den gamle broen.

  Å ta en tur med de venezianske gondolene på Kanal Grande er en romantisk måte å se byen på. Gondolene er selve symbolene på Venezia og udødeliggjort gjennom mange filmer. 

  Kort om Venezia

  Innbyggere: 270 843 (2010)
  Valuta: euro
  Tidsforskjell: ingen
  Landskode: 39
  Språk: italiensk

  Ambassade:
  Italienske ambassade, Uranienborg, 0258 Oslo, tlf.: 23 08 49 00

  Norske ambassade:
  Via delle Terme Deciane 7, Rome, tlf.: +39 0657 17031.

  Turistinformasjon:
  www.venice-tourism.com/en

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies