LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Transport

  Transport i Stockholm

  T-banen i Stockholm er blant de beste i verden, og tar deg gjennom hele hovedstaden med sine 100 stasjoner. Som i Oslo er stasjonene godt merket med ”T” – så det er lett å finne holdeplasser, som mange er prydet med skulpturer og annen kunst. Billettsystemet tilbyr mange rimelige alternativer, fra enkeltbillett og kupongkort til 24- og 72-timers billetter.

   

  Buss i Stockholm

  Bussene i Stockholm er et godt komplement til tunnelbanen og billettsystemene er det samme. Transport i Stockholm med buss er smidig, ettersom bussene går ofte og sent på kvelden.

   

  Taxi i Stockholm

  Det finnes en rekke taxiselskaper i Stockholm så det er stort sett enkelt å få ta i drosje. Prisene kan variere mellom de ulike selskapene, men de er uansett ikke så aller verst sammenliknet med taxiprisen i Norge. Skal du reise mellom Arlanda og sentrum kan det imidlertid være lurt å sjekke eller avtale pris på forhånd, da enkelte selskap har gode tilbud og andre ikke.

   

  Ferger i Stockholm

  Stockholm består av en rekke øyer, og det gjør fergene til et naturlig transportmiddel. På dager med fint vær kan du nyte den vakre skjærgården og ta båten til Skeppsholmen eller Djurgården som er vel verdt et besøk.

   

  Enkel transport i Stockholm med The Stockholm Card

  Skal du oppleve mye i Stockholm bør du skaffe deg Stockholmskortet, som gir deg ubegrenset reise med all kollektivtrafikk og inngang til over 80 museer og attraksjoner. Inkludert i kortet er også guidet båtsightseeing med fergene.

  Kort om Stockholm

  Innbyggere: 1,4 millioner
  Valuta: svenske kroner
  Tidsforskjell: ingen
  Landskode: 46
  Språk: svensk

  Ambassade:
  Sveriges Ambassade, Nobels gate 14, 0244 Oslo,
  tlf.: 24 11 42 00

  Norsk ambassad:
  Norges Ambassade, Skarpögatan 4, 115 27 Stockholm, tlf.: +46 8 587 236 00

  Turistinformasjon:
  www.visitstockholm.com

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies