søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise
Budapest

Fly til Budapest

Budapest er hovedstaden i Ungarn, og er delt i to av elven Donau. På vestsiden av Donau ligger Buda, med slottsdistriktet og middelalderstemning, mens mer dynamiske Pest strekker seg ut på østre side av elven og byr på elvepromenade, antikvitetsbutikker og kafeer. Flyr du til Budapest lander du på Budapest Airport ca 20 km sørøst for sentrum, men du må passe på å få sett begge deler av byen under ditt besøk.

Fly til Budapest med SAS, og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: du har 24 timers åpent kjøp, du kan sjekke inn via Internett og du kan velge sete 22 timer før avgang. Sett deg i ditt valgte sete, og les en gratis avis i SAS-appen og nyt en kopp kaffe/te mens vi flyr deg til Budapest. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn om du reiser med spedbarn. Fly til Budapest med SAS, og la reisen være en del av opplevelsen.

SAS har direkteavganger fra Oslo til Budapest i forbindelse med jul og nyttår. Vi flyr tur-retur Oslo - Budapest 21. og 22. desember, samt 1. og 2. januar.

 

Severdigheter i Budapest

Flyr du til Budapest, kommer du ikke bare til en meget vakker by, men også en by som er på listen over UNESCO verdensarvsteder. Budapest kan by på vakker arkitektur, varme kilder (bad/spa), de mange broene over Donau, en rekke gallerier og museer, og Hungaroring (Formel 1-banen utenfor Budapest). Les mer nedenfor om noen få av attraksjonene du kan besøke på din reise til Budapest. For mer detaljert informasjon, besøk for eksempel Visit Hungary sine nettsider.

 

Metro 1

Millenium Underground Railway/M1, er den eldste linjen i t-banenettverket i Budapest, og har vært i drift siden 1896. M1 er dermed den nest eldste t-banelinjen i verden.

 

Matthias kirken

Også kjent som the Church of Our Lady, eller Mátyás Templom på ungarsk Kirken i gotisk stil ligger på Buda-siden av byen, ved slottet, og huser blant annet The museum of Ecclesiastical Art.

 

Royal Palace

På ungarsk kjent som Királyi palota, er slottet en av de mest populære attraksjonene i Buda.

 

Margaret Island

Ta en spasertur i de vakre parkene på en solskinnsdag.

 

Ecseri bruktmarked

Dette livlige markedet finner sted alle dager fra kl. 8. Ta trikk 4 eller 6 til Boráros Square, og deretter buss 54 til markedet i XIX, Nagykórösi ut 156, for å finne noe spesielt, eller bare kikke på antikviteter og alt annet fint og rart.

 

Falk Miksa Gategallerier

Spaser nedover Falk Miksa nedenfor Margaretbroen, og du finner små gallerier og butikker med kunsthåndverk tett-i-tett.

Chain bridge

Byens første bro (ferdigstilt i 1849), er et yndet fotoobjekt med slottet tronende i bakgrunnen. Broen ble ødelagt under 2. Verdenskrig, men bygget opp igjen til 100 årsjubileumet.

 

Parlamentet

Parlamentsbygningen er den største bygningen i Ungarn, med sine 691 rom. Den ny-gotiske bygningen stod ferdig i 1904 og ligger ved elvebredden. Det er mulig å besøke Parlamentet

 

Gellért Baths Spa

Gellérts er et av de mest populære badene å besøke for turister som flyr til Budapest. De varme kildene her var velkjente allerede på 1200-tallet. Spaet er rikelig dekorert med mosaikk, skulpturer og glassmalerier.

 

Mat, drikke og uteliv i Budapest

Prisnivået er for oss nordmenn hyggelig, så selv om det kanskje ikke er like billig som for 10 år siden, er det fortsatt mulig å spise og drikke godt til en billig penge. Noen restauranter legger tips til på regningen, andre ikke, så husk å sjekke før du betaler.

PS: Om du betaler kontant, er det ikke vanlig å legge igjen pengene på bordet - gi de til servitøren.

Budapest er blitt en storby med internasjonalt preg, så du trenger ikke spise gulasj hver dag- du kan finne mat fra alle verdenshjørner her. De fleste restauranter har en variasjon av ungarske og internasjonale retter på menyen, så du bør ikke ha problem med å finne noe som frister.

Utelivet er mangfoldig, med alt fra tradisjonelle puber til trendy lounger, og har du lyst til å danse hele natten har du mulighet til det. Finn mer info på Funzine og Visit Hungary

Kafeene i Budapest sies å være hvor ungarerne kommer til live - her sladres, planlegges og diskuteres det over kaffekopper, mektige kremkaker og søte tokai-viner. Ta en pause fra sightseeingen, og opplev atmosfæren på en av de tradisjonelle kafeene. Ikke vær så bekymret over kaloriene - du har sikkert gått de av deg i løpet av dagen! Prøv for eksempel den knøttlille, over 180 år gamle kafeen Ruszwurm nær Matthiaskirken.

Ikke fly til Budapest uten å ha vært en tur på tradisjonell kafè!

Kort om Budapest

Valuta: forinter

Tidsforskjell: ingen

Språk: ungarsk

 

Ambassade:

Ungarns ambassade, Sophus Lies gate 3, 0244 Oslo, tlf.: 22 55 24 18

 

Norsk konsulat:

Norvég Királyi Nagykövetség Ostrom u. 13. 1015 Budapest, tlf.: + 36 1 325 33 00

 

Turistinformasjon:

www.budapest.com