søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise
Düsseldorf

FLY TIL DÜSSELDORF

Düsseldorf er en dynamisk og moderne storby. Byen er kjent som en messe- og kongressby, men er også en sentral finansby og viktig for handel, finansvirksomhet og industri.

Düsseldorf er administrativ hovedstad i Nordrhein-Wesfalen og fikk bystatus i 1288. Fra sent på 1300-tallet var den hovedstad i hertugdømmet Berg, og fra 1624 i Pfalz. Denne europeiske storbyen er et av de viktigste industri- og kultursentrene i Rhindalen. Den har et velkjent universitet, førsteklasses museer og teatre, og siden den er Tysklands motehovedsstad, mange glimrende butikker. Fly til Düsseldorf for business eller pleasure, eller helst en kombinasjon.

 

Fly til Düsseldorf med SAS

Fly til Düsseldorf med SAS, og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: du har 24 timers åpent kjøp, du kan sjekke inn via internett og du kan velge sete 22 timer innen avgang. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn, og vi forsøker så vidt mulig og la småbarnsfamilier få gå om bord i flyet først. Fly til Düsseldorf med SAS, og la reisen være en del av opplevelsen.

 

Severdigheter i Düsseldorf

Gamlebyen - Altstadt - ble sterkt ødelagt under andre verdenskrig, men noen av de nydeligste byhusene er bevart. Her finner du gamle bolighus og eldgamle bygninger, men også nye restauranter og hippe diskoteker. For den kunstinteresserte kan byen friste med malerier, skulpturer og kunsthåndverk fra middelalderen og frem til i dag.

Museum Kunst Palast er et av de mest interessante i Tyskland, og har verker av bl.a. Rubens og Cranach (1500-1900-tallet). Fly til Düsseldorf med SAS for å oppleve noe av det flotteste Tyskland har å by på.

 

Shopping i Düsseldorf

Finn veien til Königsallee, kongeavenyen som ofte kalles bare Kö. Dette er en av de mest elegante handlegatene i Europa, og den er full av dyre butikker, luksuriøse gallerier, eksklusive moteforretninger, varemagasiner, motehus og moderne kjøpesentre. Warenhaus Tietz er verdt et besøk. Fly til Düsseldorf for eksklusiv vindusshopping på kongeavenyen.

 

Mat og drikke i  Düsseldorf

Det tyske kjøkken kan by på mye god og variert mat. Landet er spesielt berømt for sine pølser (wurst), men også for glimrende tilberedte svineknoker, og annet svinekjøtt, roastbiff, fjærferetter og forskjellige typer mel- og kjøttboller, deilige brødvarer og kaker. Alle tyske regioner har sin egen ølbryggingstradisjon, og godt øl er lett å finne. I tillegg har landet et stort utvalg glimrende hvitviner.

Fly til Düsseldorf, og nyt tysk tradisjonskost og lokalbrygget øl.

Kort om Düsseldorf

Valuta: euro (EUR)

Tidsforskjell: ingen

Språk: tysk

 

Ambassade:

Tysklands ambassade, Oscars gate 45, 0244 Oslo

tlf.: 23 27 54 00

 

Norsk ambassade:

Kgl. Norwegisches Honorargeneralkonsulat

E.ON-Platz 1, 40479 Düsseldorf

Tlf.: +49 (0)211 - 457 94 49

 

Turistinformasjon:

http://www.duesseldorf-tourismus.de/en/home/