LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Madrid

  FLY MED SAS TIL MADRID

  En av verdens livligste og mest attraktive byer! Her er det mye å se og oppleve. Byen har en overflod av restauranter, kaféer og barer. Madrielenõs bruker mye tid sammen med familie, venner og kolleger for å innta frokost, tapas eller lunsj. Når du er mett, kan du sette kursen ut til butikkene.

  Madrid er Spanias navle gjennom landets historie, kunst og ikke minst den geografiske plasseringen. Visste du at Madrid er den høyest beliggende hovedstaden i Europa?

  Tempo og folkeliv, sterke farger, tapas og flamenco. Kunst, arkitektur og kultur. Brede avenyer og trange bakgater. En dynamisk storby om dagen og en sydende gryte om natten. Underholdningstilbudet er stort, shoppingen et eldorado og det tar sin tid å oppleve byen. Her finnes det meste for de fleste!

  Museer

  Det verdensberømte Pradomuseet er en klassiker for alle kulturinteresserte. Mer en 3000 verk presenteres i 100 rom.

  På Museo National Centro de Arte Reina Sofia vises spansk samtidskunst. Her henger f. eks Picassos berømte Guernica.
  Interessant er også baron von Thyssens private kunstsamling i Museo Thyssens-Bornemiza med over 800 malerier, skulpturer og gobelenger fra tidlig flamsk kunst til moderne avantgardisme

   

  Mat

  Selv om Madrid ikke hadde hatt sine mange fantastiske museer, palasser og monumenter, ville det vært fint å komme dit bare for å oppleve overfloden av restauranter, kafeer og barer. Madrileños bruker mye tid borte fra hjemmet sammen med familie, venner og kolleger for å innta frokost, tapas eller lunsj.
  Regional mat serveres i pittoreske tabernas (lokale restauranter) og noen av kontinentets mest elegante og kreative kulinariske steder. Uansett omgivelser og pris er man sikret velsmakende mat - en restaurant som serverer middelmådig mat, vil neppe overleve lenge i denne byen med så mange kresne spisegjester.

  Shopping

  Spanias fineste varer, fra sherry til sjømat, har alltid funnet veien gjennom landet til hovedstaden. Tross økende konkurranse fra andre deler, særlig erkerivalen Barcelona, lever Madrid fremdeles på den arven. Mange produkter er kastiljanske basisvarer - Manchego-ost, olivenolje og skinnvarer - som får sin kvalitet fra de ypperlige råvarene. Siden 1980-årene, har klesmoter blomstret i Madrid. Motebutikker skapt av lokale motedesignere med moderne utseende finner man i dag rundt om i Madrids forskjellige handleområder, fra sentrum til det dyre Salamanca-distriktet. De siste gatemotene finner du i Chueca-området. Det er fargerike matvaremarkeder over hele byen, og i hjertet av det gamle Madrid finner du flotte spesialbutikker for mat og vin

  Kort om Madrid

  Innbyggere: 3,3 millioner
  Valuta: euro
  Tidsforskjell: ingen
  Landskode: 34
  Språk: spansk

  Ambassade:
  Spanias ambassade, Halvdan Svartes gate 13, 0268 Oslo, tlf.: 22 92 66 90

  Norsk konsulat:
  Kgl. norsk ambassade C/ Serrano 26, 5. etg. 28001 Madrid, tlf.: + 34 91 436 38 40

  Turistinformasjon:
  www.madridtourist.info

  annet

  Spania

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies