søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise
Aberdeen

Fly til Aberdeen

Fly til Aberdeen med SAS

Fly med oss direkte fra Oslo til Aberdeen 6 ganger i uka og kom frem på litt over én og en halv time. Vi har også mange flygninger fra Oslo, Bergen og Trondheim til Aberdeen med mellomlandinger, slik at du lett kan finne en dag og et tidspunkt som passer deg.

Sjekk vår lavpriskalender og få raskt oversikt over hvilke dager det er billigst å fly til Aberdeen. Hvis du bestiller billett i god tid, får du også den beste prisen.

Finn en avgang til Aberdeen som passer deg

 

SAS Go – en flybillett med mange fordeler

Vi har inkludert mye i flybilletten din for å gjøre reisen så behagelig som mulig for deg. Når du flyr med SAS Go, trenger du ikke å betale ekstra for innsjekket bagasje og valg av sete. I stedet for å tenke på alt det praktiske, kan du lene deg tilbake og nyte turen.

Mer om alle fordelene ved SAS Go og de andre reiseklassene våre

 

Få opptil 90% rabatt på flybilletter til barn

Vi i SAS ønsker alle passasjerer hjertelig velkommen. Det gjelder naturligvis også våre minste passasjerer. Hvis du gjerne vil vise barna dine verden, kan dere få den neste store opplevelsen med opptil 90% barnerabatt for barn under 2 år. Barn mellom 2 og 11 år får opptil 25% rabatt.

Mer om barnerabatt på flybilletter

 

Bestill billige flybilletter til Aberdeen nå

I lavpriskalenderen vår får du lett oversikt over når du kan få de billigste flybillettene til Aberdeen. Du får bedre pris hvis du bestiller billettene i god tid.

Når du bestiller flybilletter hos oss, har du alltid 24 timers angrefrist. Derfor er det bare å slå til når du kommer over et godt tilbud, så kan du spørre de du skal reise med etterpå.  

Bestill din neste miniferie i vår lavpriskalender

Opptjen poeng med EuroBonus

Når du flyr SAS, har du mulighet til å bli medlem av EuroBonus. Med EuroBonus kan du tjene poeng når du kjøper flybilletter, men også når du kjøper dagligvarer og handler på nett. Poengene du tjener, kan du bruke på nye flybilletter, på leiebil eller på hotellovernattinger. På den måten kan du komme ett skritt nærmere drømmereisen hver gang du kjøper flybilletter.

Bli medlem av EuroBonus

 

Aberdeen International Airport 

Når du flyr til Aberdeen, lander du på Aberdeen International Airport, som ligger i forstaden Dyce nord for byen. Flyplassen åpnet i 1934, og det passerer 3 500 000 passasjerer gjennom den hvert år. I tillegg til vanlige fly har flyplassen også 3 landingsplasser til helikoptre, som blant annet brukes i forbindelse med oljeboring i Nordsjøen. 

Transport til og fra Aberdeen lufthavn

Når du har landet på Aberdeen lufthavn er det veldig gode transportmuligheter til byen, og du kan velge mellom buss, tog og taxi.

Bussene holder til rett utenfor flyplassen og kjører relativt ofte på dagtid. Lander du om kvelden eller i helgen, kan det være lurt å sjekke busstidene før du drar. Det tar normalt rundt 30 minutter å kjøre fra flyplassen til sentrum av Aberdeen.

Den togstasjonen som ligger nærmest flyplassen, ligger i byen Dyce, litt mer enn 3km unna. Hvis du skal med toget, er det lett å ta buss eller taxi til togstasjonen. Du kan spare en del av prisen på togbilletten hvis du kjøper den på nett.

Det er naturligvis også mulig å ta taxi fra flyplassen. Hvis du går til venstre når du kommer ut av terminalen, kommer du til taxiholdeplassen. Når det er lite trafikk, tar turen til Aberdeen sentrum 25 minutter, mens turen til togstasjonen i Dyce tar mellom 5 og 10 minutter. 

Bilutleie ved Aberdeen lufthavn

Det er også mulig å leie bil ved Aberdeen lufthavn hvis du ønsker det. Alle de store bilutleiefirmaene holder til på flyplassen, noe som sikrer at du får det beste utvalget og de beste prisene for billeie. Det tar rundt ett kvarter å kjøre til Aberdeen ved normal trafikk via A96 Inverness-Aberdeen.

 

Transport i Aberdeen

Særlig bussene i Aberdeen er gode å ty til hvis du skal reise lenger enn du når til fots. Men du kan også bruke taxi og tog.

Bussene i Aberdeen kjører for busselskapet First, og dagsbilletter kan kjøpes på bussen, mens ukes- eller månedsbilletter kan kjøpes på postkontorene forskjellige steder i byen. Barn under 5 år kjører gratis, mens barn under 16, studenter med gyldig ID, eldre og handikappede får rabatt. Billettprisen er avhengig av hvor langt du skal.

Det er også gode muligheter for å kjøre taxi i Aberdeen. Vær imidlertid oppmerksom på at det kan bli en dyr affære, for taxiene i Aberdeen er de dyreste i Skottland og er også dyre sammenlignet med Storbritannia generelt.

Det går ikke tog internt i Aberdeen, men det finnes en togstasjon du kan reise fra hvis du skal ut av byen. Togene drives av ScotRail, og det kan lønne seg å kjøpe billettene på nett eller å kjøpe dagsbilletten ”PlusBus” hvis du har tenkt å ta både buss og tog samme dag.

 

Opplev interessante Aberdeen

Aberdeens historie går helt tilbake til steinalderen, og hvis du er historisk interessert, er det mye du kan fordype deg i her i Skottlands tredje største by. Aberdeen er kjent som ”granittbyen”, siden mange av de gamle bygningene er pyntet med vakker, sølvgrå granitt.

I Aberdeen får du alt: Storby og vill skotsk natur på ett og samme sted. Du kan gå turer, spille golf, oppleve tradisjonell skotsk kultur, drikke whisky, spise godt og handle – og mye mer.

Aberdeen ligger naturskjønt til ved Nordsjøen. Havet har alltid hatt stor betydning for byen, og den dag i dag nyter byens økonomi fremdeles godt av beliggenheten ved havet, siden mye av byens inntekter kommer fra nordsjøolje.

Bestill reisen til Aberdeen nå

Fakta om Aberdeen

Valuta: Britiske pund

Tidsforskjell: -1

Språk: Engelsk og gælisk

 

Ambassade: British Embassy Oslo, Thomas Heftyes Gate 8, Oslo

Tlf.: +47 23 13 27 00

E-post: oslo.consular@fco.gov.uk

 

Det norske konsulatet: 14 Carden Place, Aberdeen, Skottland

Tlf.: +44 (01224) 632464

E-post: keith@mackinnons.com

 

Annet

Skottland

Reiseforsikring

 

Flere SAS-destinasjoner