søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise
Skottland

Fly til Skottland

Fly med SAS til Skottland

Priser og plasstilgang oppdateres hver gang en besøkende gjør et søk i kalenderen. Visse prisavvik kan derfor forekomme når du går videre til bestilling.

Landet er en del av Storbritannia. Det befinner seg helt nord på øya som heter Storbritannia, og dekker en tredjedel av det totale området. Skottland er en ekte skatt for naturelskere og personer som er interessert i historie. Menneskene er hjelpsomme, og det finnes mange ting du kan se og utforske i dette vakre landet som består av over 790 øyer. Bestill billige flybilletter i dag og besøk landet med mystikk, lamslående natur og en vennlig befolkning.

 

EDINBURGH – STORBRITANNIAS NEST MEST POPULÆRE TURISTDESTINASJON

Edinburgh har vært Skottlands hovedstad siden 1400-tallet. Byen er hjem for det skotske parlamentet og setet for monarkiet i landet. Det er Storbritannias nest mest populære turistdestinasjon etter London.

Mer enn én million mennesker besøker den sjarmerende byen for å se på historiske steder som Edinburgh Castle, Holyrood Palace og Canongate. Både gamlebyen og nybyen stor oppført på UNESCOs verdensarvliste.

 

DEN MAGISKE ØYA SKYE

Øya ligner ikke på noe du har sett før. Øya Skye er hjem for mange av Skottlands mest ikoniske landskaper – de som har besøkte øya sier at det er et virkelig magisk sted. Uansett hvor lenge besøket varer vil du få oppleve mange eventyr på reisen.

Øya vil sjarmere deg så fort du har satt foten på den. Uansett om du besøker øyas fortryllende fjellkjeder eller går langs den dramatiske kystlinjen som strekker seg kilometer etter kilometer, vil du føle øyas spesielle atmosfære. Hovedbyen Portree, med hus malt i sterke farger, må også oppleves.

 

SE OM DU KAN FÅ ET GLIMT AV DET MYTEOMSPUNNEDE LOCH NESS-MONSTERET

Det har gått historier om et monster som skjuler seg i Loch Ness siden år 565. Skapningen i sjøen (og elven) fikk kallenavnet Nessie en gang på 1940-talet.

Nessie antas å være en sjøskapning som ligner litt på en drage. Sjøen ble verdensberømt i 1933 etter det berømte bildet av det som tilsynelatende skal være Nessie.

Mange besøker Loch Ness i det skotske høylandet med håp om å få et glimt av det mystiske vesenet. Kanskje du får sjansen til å ta en selfie sammen med Nessie under besøket.

 

SMAK PÅ ESSENSEN AV SKOTTLAND

Du kan ikke snakke om Skottland uten å nevne nasjonaldrikken. I Skottland kommer whisky i alle fasonger og størrelser, og det er også landets største eksportvare. Whisky er stort i Skottland, og det finnes flere destillerier hvor du kan få tak i acqua vitae – livets vann.

Det finnes fem whiskyregioner i landet, og alle har sin egen unike smak og karakter. Whisky krever tålmodighet, da den beste whiskyen lagres i flere tiår før den blir perfekt. Men når du smaker på skotsk whisky, får du en smak av det ekte Skottland.

 

OPPLEV SKOTTLANDS FANTASTISKE NATUR

Landet har noen av de vakreste naturlandskapene i verden. De byr på fantastiske opplevelser for personer som elsker friluft. Du kan klatre i de høyeste fjellene, fiske i krystallklare innsjøer eller kjempe mot strømmen i store og ville elver.

Du kan også slappe av med en runde golf eller vandre rundt i den makeløse landsbygda. Skottland byr på mange muligheter for seiling og vannsport. her finnes det noe for alle, og dersom du elsker å være aktiv, er Skottland definitivt stedet du bør besøke.

 

EN BOSETNING SOM ER ELDRE ENN STONEHENGE

Skara Brae er en forhistorisk landsby som er mer enn 5 000 år gammel. Dette gjør den eldre enn Stonehenge. Den lille bosetningen blomstret lenge før byggingen av Stonehenge var påbegynt.

Det er én av de best bevarte neolittiske bosetningene i Vest-Europa, og er også oppført på UNESCOs verdensarvliste. Ingen visste at den imponerende bosetningen befant seg på Orknøyene. Den ble oppdaget under en storm i 1850, og viser hvordan mennesker levde i det gamle Skottland – før byggingen av pyramidene.

 

DE MENNESKESKAPTE UNDERNE I SKOTTLAND

Naturen i og rundt Skottland er lamslående. Men de menneskeskapte underne i det vakre landet vil også imponere deg. Landet bugner av imponerende undere laget av mennesker.

Ett av de største landemerkene i Skottland er Forth Bridge. Det er et utrolig eksempel på industriell ingeniørkunst, og står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Falkirk Wheel er en roterende båtheis som forbinder Union Canal og Forth & Clyde Canal – et virkelig imponerende syn.

Edinburgh Castle er også makeløst. Den imponerende festningen dominerer Edinburghs skyline og er ett av Skottlands mest berømte slott.