søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise
Santorini

Fly til Santorini

Fly til Santorini og se de vakreste solnedganger! Denne fascinerende greske øya lokker med dramatisk natur, hvitkalkede landsbyer som klamrer seg fast i klippene, og klart blått hav.

Fly til Santorini med SAS (sesongrute), og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: 24 timers åpent kjøp, du kan sjekke inn via Internett og forhåndsvelge ditt sete uten ekstra kostnader. Gratis aviser kan lastes ned i SAS-appen og i lufta får du servert kaffe/te. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn om du reiser med spedbarn. Fly til Santorini med SAS, og la reisen være en del av opplevelsen.

SANTORINI – BLANT DE VAKRESTE ØYER I VERDEN

Vulkanøya Santorini kommer jevnt og trutt i toppen av kåringer over de vakreste øyer i Europa og verden, og flyr du til Santorini vil du nok forstå hvorfor. Santorini ligger nord for Kreta, og med sine typiske hvitkalkede hus og det blå havet nedenfor klippene, er det akkurat slik du forestiller deg Hellas.

Snorkling og dykking kan gi deg flotte opplevelser å ta med hjem fra din reise til Santorini - ta for eksempel en tur til Amoudi bay for å snorkle.

På østsiden av Santorini er det grønt og frodig, takket være de mange vinmarkene. Visste du at Santorini er kjent for å produsere noe av den beste greske vinen?

 

FLY TIL SANTORINI OG OPPLEV IDYLL

Santorini byr på noe for enhver, og det er nok av idylliske steder å oppleve. Når du sitter på flyet til Santorini, er det nok mange om bord som har sett de spektakulære bildene av de hvite kirkene med blå tak som klamrer seg fast på klippene, og gleder seg til å se dette i virkeligheten.

Fira (Thira) er "hovedstaden", ligger noen hundre meter over havet, og er full av "sukkerbithus". Her kan det bli folksomt i de smale gatene i høysesongen når cruisskipene legger til. Du finner mange restauranter i Fira, i alle prisklasser, og små eksklusive butikker samt de små tradisjonelle, samt et rikt uteliv. Flyplassen ligger 5-6 km fra Fira. Fra byen ned til stranden og havna kan du enten ta taubane, eller hva med en tradisjonell tur på eselrygg nedover sikksakk-stien?

Fra Fira kan du dra på utflukt med båt til øya Nea Kammeni ute i lagunen, ved vulkanens krater - her kommer det fortsatt varm damp fra bakken! På øya Palia Kammeni finnes det også varme kilder.

Vlychada er en rolig liten landsby på sørsiden av Santorini. Dette er stedet for deg som flyr til Santorini på jakt etter fred og ro, eller kanskje en romantisk ferie?

Perissa ligger på sørøstkysten, noen kilometer nord for Vlychada og sør for flyplassen, og er en av de større landsbyene på Santorini. Flyr du til Santorini og besøker Perissa, kan du ta en tur på den svarte stranden. Da kan det lønne seg å ha solseng og parasoll som beskyttelse mot den mørke sanden som blir varm i solskinnet!

Pyrgos er en liten fjellandsby ca 7 km sørøst for Fira. Ta en utflukt hit om du vil ha fred og ro, besøke kirker (som det er flere av).

Kamari er et av de mest utbygde reisemålene på Santorini for familier. Flyr du til Santorini og bor i Kamari, vil du ha nok av spisesteder å velge blant, og hotellene ligger på rekke langs de kilometerlange strendene av mørk lavastein. Om kveldene er det livlig langs den hyggelige strandpromenaden.

Akrotiri er den største arkeologiske utgravningen på Santorini. Dette var en stor og viktig by, helt til den ble rammet av jordskjelv og dekket av vulkansk aske ca 1700 år f.Kr. I nærheten av Akrotiri ligger den populære "Red beach".

Monolithos er stranden for barnefamilier som flyr til Santorini på ferie. Ved denne stranden finnes det lekeplass, og det er en av de få på Santorini som er langgrunn. Det finnes noen restauranter og tavernaer ved Monolithos, som ligger 7-8 km øst for Fira.

KORT OM SANTORINI

Valuta: euro

Tidsforskjell: +1

Landskode: 30

Språk: gresk

 

Ambassade:

Hellas`s ambassade, Nobelsgate 45, 0268 Oslo, tlf.: 22 44 27 28

 

Norsk konsulat:

Royal Norwegian Embassy in Athensm Vas. Sophias Avenue 23, 106 74 Athens,  tlf.: + 30 210 72 46 173

Turistinformasjon

Annet

Hellas

 

FLERE SAS-DESTINASJONER