søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise
Hellas

Fly til Hellas

Fly med SAS til Hellas

Priser og plasstilgang oppdateres hver gang en besøkende gjør et søk i kalenderen. Visse prisavvik kan derfor forekomme når du går videre til bestilling.

Når du kommer fra det kalde nord, er det varme klimaet i Hellas som balsam for sjelen. I Hellas får du ikke bare en eksotisk opplevelse, men du får også oppleve mye kultur og historie fra antikkens Hellas. SAS flyr direkte til Athen, og det tar bare 3 timer og 15 minutter. Bestill flyvningene dine tidlig og spar penger på flybilletten din til Hellas.

 

HELLAS – DEN VESTLIGE SIVILISASJONS VUGGE 

Hellas kalles ofte «Den vestlige sivilisasjons vugge», og Europa har utvilsomt arvet mye av sin kultur fra antikkens Hellas. Her ble demokratiets og filosofiens hjørnestein lagt for mer enn 2000 år siden, og de første olympiske lekene ble arrangert i den perioden. Dersom du vil oppleve gresk kultur og gå i fotsporene til filosofer som Sokrates og hans elev, Platon, må du bare besøke byene Athen, Sparta, Korint og Delfi. Disse greske byene byr på både gresk arkitektur og et dynamisk intellektuelt liv.

 

OPPLEV ANTIKKENS HELLAS

Hovedstaden i Hellas, Athen, var en av de viktigste og mest prestisjefylte byene i antikkens Hellas. Én del av byen heter Akropolis, som tidligere besto av flere templer til ære for Pallas Athene. Hun ble ansett som byens beskytter sammen med guden Poseidon. I dag er det flotte tempelet Parthenon i Akropolis ett av de viktigste symbolene til Europas kulturarv.

 

PÅ STRANDFERIE I DET HIMMELBLÅ VANNET BLANT DEN GRESKE ØYGRUPPEN

Likevel er Hellas mye mer enn gresk historie. Hellas kan også by på idylliske og svært populære småøyer – og det med god grunn. De greske øyene lar besøkende slappe av og nyte middelhavssjarmen, samtidig som de byr på et fantastisk strandliv. Dersom du velger å besøke de greske øyene, vil du finne flere nydelige strender, idylliske landsbyer og en avslappet gresk kafékultur. De greske øyene er omringet av himmelblått middelhavsvann og er et åpenbart valg for strandferier med familien.

Den greske øygruppen består av både velkjente og mindre kjente øyer, og det er lett å reise dit fra Athen, enten med fly eller ferge. Øyhopping er en måte du kan oppleve flere av øyene på og blir mer og mer populært blant turistene.

 

SPIS OG DRIKK SOM GREKERNE 

Hellas er én av de mest populære reisemålene blant nordmenn på grunn av de mange soltimene pr. år. Og på mange måter er det en avslappende destinasjon der sol, strender og god mat står i sentrum. Gresk mat er ett av Hellas' varemerker og er en viktig del av landets kultur.

Dersom du reiser rundt i Hellas, vil du uten tvil oppdage «Meze», den greske versjonen av tapas. Meze består eksklusivt av små retter som spises på en rolig ettermiddag på verandaen eller på stranden. Nyt blant annet et fat med svarte olivener og fetaost med olivenolje, eller frityrkokt blekksprut og tzatziki. Nyt mezen din med et glass ouzo, og til dessert kan du nyte en frappé: en kaffe med iblandet iskrem og sirup. I tillegg må du oppleve de mange greske hovedrettene, slik som souvlaki og moussaka.

 

DELFI – ORAKELBYEN I ANTIKKENS HELLAS

I dag er mange av de historiske levningene fra Hellas' «gylne tidsalder» i Athen. Men det finnes mange interessante attraksjoner utenfor hovedstaden. Du kan finne flere arkeologiske levninger fra den klassiske perioden på flere av de greske øyene og i byen Delfi. I antikkens Hellas var Delfi den viktigste orakelbyen, der folk flokket seg fra hele landet for å besøke Apollons tempel. Her spurte de spørsmål om familien sin, innhøstingen og krig, og orakelet tolket Apollons svar. Delfi var også hjem for Omfalos-steinen, som de trodde var verdens midtpunkt. I tillegg til Athen var Delfi én av de viktigste byene i antikkens Hellas.

 

Annet

Fly til Athen