Fly til Danmark

Danmark er rangert som et av de lykkeligste landene i internasjonale undersøkelser. Fly med SAS for å oppleve hygge og finn ut hvorfor danskene er så glade. SAS flyr til Ålborg, Århus eller Billund på halvøya Jylland og den danske hovedstaden København på Sjælland. Vi flyr også til Færøyene i det nordlige Atlanterhavet, halvveis mellom Island og Skottland og til Nuuk på Grønland.

*Påkrevd informasjon
Angi en by, flyplass eller land
Angi en by, flyplass eller land

Angi en by, flyplass eller land
Velg en avreisedato Velg en returdato

Betal med:

SAS flyr til/innen Danmark fra/via Oslo, København og Stockholm og tilbyr fly til Ålborg, Århus, Billund, København, Færøyene og Nuuk.

Vi flyr fra alle våre destinasjoner i Europa, USA (Atlanta, Boston, Chicago, Los Angeles, Miami, New York, San Francisco, Seattle og Washington D.C.), Canada (Toronto) og Asia (Bangkok, Tokyo og Shanghai).

Fly til Danmark og tilbring ferien med barna i Billund

De to danske fornøyelsesparkene Legoland og Lalandia Aquadome ligger i området rundt Billund. Massevis av moro for barna gjør denne lille byen til et populært reisemål for familier. Ikke glem å besøke skulpturparken når du er der. Parken har 19 permanente skulpturer og ligger mellom byens sentrum og fornøyelsesparkene. Perfekt for å ta en pause fra Lego og vannsklier.

Shopping, mat og vakre landskap

Strandliv i Århus, fiskelandsbyer i Ålborg, familieferie i Billund eller shopping i København. SAS-destinasjoner i Danmark gir deg muligheten til å gjøre det du liker best. Reis lenger nord for å oppleve landskapet på de 18 vulkanske øyene som utgjør Færøyene, en selvstyrt region i kongedømmet Danmark.

Opplev Danmark gjennom mat – besøk vakre Nyhavn i København for et smørrebrød, et åpent smørbrød laget av rugbrød. Skyll ned maten med dansk øl. Ikke glem å smake på tradisjonell dansk rød pølse.

Fly til <em>Danmark</em>

FEBRUAR 2023

Selv om det ikke finnes høye fjell her, finnes det flere fine turstier å oppdage.

Danmarks vennligste tursti

Camønoen

Camønoen er navnet på Danmarks vennligste tursti. Den strekker seg i 175 kilometer rundt Møn, Nyord og Bogø. Et godt utgangspunkt er Møns Museum, der du kan få mer informasjon om severdigheter, booke et rom og skrive ut et personlig turkart. Et av høydepunktene i området er Møns klint, over hundre meter høye og hvite kalksteinklipper som stuper rett ned i havet. Her finnes det også et opplevelsessenter med interaktive utstillinger, en toppmoderne 3D-kino og guidede turer langs klinten.Camønoen er en del av Sjællandsstien, som går på tvers av Sjælland.

Et vakkert kulturlandskap

Øhavsstien

Øhavsstien på Sydfyn er med sine 220 kilometer en av Danmarks lengste turstier. Den går gjennom et vakkert kulturlandskap med valmueenger, herregårder og nær havet hele veien. Stien er delt inn i sju forskjellige etapper, som hver og en kan deles opp i kortere dagsturer. På Det Sydfynske Øhav er alle etapper beskrevet med tips om severdigheter langs veien. Deler av Øhavsstien inngår i Fjällräven Classic Danmark, et stort trekking-arrangement som går av stabelen 5-8 juli i år. Kombiner gjerne fotturen på Fyn med et besøk på noen av Danmarks slott, for eksempel Valdemars Slott fra 1600-tallet.

Only to be used for Scandinavian Traveler articles on sas.xx

Foto: Visit Denmark

En historisk kyststi

Bornholm

Langs Bornholms kyst kveiler en historisk kyststi seg gjennom et skiftende landskap med både klipper, sandstrender og uberørt natur. Turstien passerer også et perlekjede av små fiskerlandsbyer og koselige byer, der du finner både rom for natten og hyggelige kroer. Med andre ord den perfekt turstien for deg som vil oppleve dansk hygge.Hele rundturen er på nærmere 120 kilometer. Det tar rundt tre dager å gå den, men om du vil ha tid til å oppleve alle severdighetene og nyte turen i ro og mak, bør du likevel beregne en uke. Fra 30. juni til 2. juli arrangeres Bornholm Rundt-marsjen som tar tre dager.

Legendarisk turvei

Hærvejen

Hærvejen gjennom Jylland er kanskje Danmarks mest legendariske turvei. Den går helt fra den tyske grensen til Hirtshals, og deler av den har eksistert i over 4000 år. Den 500 kilometer lange strekningen har blitt brukt av pilgrimer, hærer og handelsmenn, men i dag er det en velorganisert gang- og sykkelvei som går gjennom heier, skoger, sanddyner og frukthager. Du kan velge å gå i en uke, to uker, eller bare en dag. Vil du gå langt, kan du overnatte på herbergene langs Hærvejen. Dette er 12 historiske gårder og bygninger som tilbyr enkel overnatting og et måltid til fotturister. Vil du gå uten å måtte tenke på bagasje, overnatting og middag, kan Vagabond Tours hjelpe deg.

Noe av den vakreste naturen i Danmark

Kyst til kyst-stien

På denne turveien tvers gjennom Jylland får du oppleve noe av den vakreste naturen i Danmark, fra tidevannet i nasjonalparken Vadehavet og det ville Vesterhavet ved Blåvandshuk til blide elvedaler, skoger, heier og bakkelandskap. Turen er 130 kilometer lang, og underveis kan du overnatte på enkle teltplasser med vann, toalett og bålplass. Ruten byr også på fyrtårn, natursentre, middelalderkirker og tyskerbunkere, og de mange hyggelige småstedene gjør det enkelt å kjøpe proviant til turen. Hvis du har en fiskestang, kan du også fange middagen selv. Elven Varde er kjent som en av de beste lakseelvene i Danmark. Du kan laste ned et elektronisk turkort med GPS til turen.

Gang- og sykkelsti

Bindeballestien

Bindeballestien ved Vejle er en 36 kilometer lang gang- og sykkelsti gjennom naturskjønne Vejle Ådal, som både har variert og fantastisk natur og mange kulturminner. Landskapet veksler mellom lyngheier og sandklitter, bakkelandskap fra istiden, juv og skoger, og til og med en offermyr fra jernalderen. Rekonstruerte jernaldergårder, kalkmalerier fra 1200-tallet, det historiske hotellet Haraldskær Hovedgård, et jernbanemuseum og et natursenter er blant severdighetene langs veien, så hvis du vil ha mest mulig ut av turen, kan det være lurt å ta den over to dager. Fotturen ender i Billund, som både har flyplass, Lalandia og det legendariske Legoland.

NOVEMBER 2022

Vil du ligge med hodeputen under en hai, våkne opp med savannens dyr eller gå til ro i et hobbitbo? Det kan du på noen av Danmarks mer usedvanlige overnattingssteder.

Verdens minste hotel

Central Hotel og Café

Central Hotel og Café har personlighet nok til å kunne opptre i en Jim Jarmusch-film. Verdens minste hotell ligger på Københavns parisergate Værnedamsvej og har bare ett værelse, vakkert innredet med detaljer i mørkt tre, mønstret tapet og deilig sengetøy. I etasjen under er det en kaffebar. Prisen inkluderer frokost på koselige Granola.

Overnatt i nasjonalparken

Karpenhøj Naturcenter

Overnatt i Guds frie natur ved Karpenhøj Naturcenter i Nationalpark Mols Bjerge. Her er det solide shelters og bålplass, og man kan vandre, mountainbike, klatre i trær og mye annet i de vakre istidslandskapene. Hvis man er bitt av villmarken, arrangerer natursentret masser av friluftsaktiviteter – f.eks. kan du lære å sanke dine egne urter, lage villmarksmat over bål og/eller prøve en tur i villmarksbadet. Overnatting er gratis i forbindelse med kurser, men det er også mulig å bestille shelter privat, hvis det er ledig.

Sov med haiene

Kattegatcentret

Det er ikke hver dag man får sjansen til å gå til ro under en flokk haier. Men i Kattegatcentret i Grenaa kan familien ligge side om side i glasstunnelen under det tropiske haibassenget og spotte haier med lommelykt før de går til ro. Med til opplevelsen hører dissekering av blekksprut, håndforing av haier og masser av haifakta.

Sov på Savannen

Ree Park Safari

Man kan godt få et glimt av savannen, selv om man er i Jylland. Ree Park safari i Ebeltoft har nemlig sin egen savanne. Her går strutser, sebraer, nesehorn, sjiraffer, antiloper og gnuer fritt omkring. En full-on safariopplevelse får man ved å overnatte i sin egen sovepose i en safarilodge bygget på pæler utover savannen. Her kommer dyrene helt tett på og sover gjerne selv under pælene. Med i prisen er en guidet tur i parken. Man kommer ut i landskapet og får vite masser om dyrelivet.

En kran for de kresne

The Krane

Himmel og hav blir dine nærmeste naboer hvis du overnatter i The Krane, en kullkran fra 1944 som nå er hotellsuite, møterom og spa. Utvendig ligner kranen i Nordhavn stadig et stykke industri, men inni byr den på eksklusivt dansk design, overveiende sort som kullet selv. Maskinrommet er blitt til soveværelse, førerhuset er innredet til lounge og en tidligere container er blitt omdannet til spa. Kranen er 15 meter høy, og utsikten står ikke tilbake for noe.

Tretopphytte

Kaløvig Center

Tretopphytten på Kaløvig Centeret på Djursland var egentlig tenkt som et annerledes møtelokale, men utsikten, trekronene og duften av sedertre var så populær at man besluttet også å leie ut hytten som hotellværelse. Tretopphytta kan benyttes året rundt og ligger naturskjønt til, kloss ved havet og Nationalpark Mols Bjerge. Der serveres fremragende, økologisk mat, og det sympatiske søskenparet som driver stedet, er med til å gjøre opplevelsen helstøpt.

Hygge i hobbithytte

Hasle Camping

Hvis familien skal til Bornholm, kan man finne annerledes overnatting i Hasle campings hobbit-landsby. Den består av en håndfull tønneformede hobbithus. Hvert av dem har plass til to voksne og to barn, samt en hobbitsauna med utsikt og en grillhytte. Hvis man får hyttefeber, er havet og en glimrende naturstrand bare 200 meter unna.

MAI 2023

Du har nettopp landet i København, men i stedet for storbyens puls vender du nesen mot et mindre, men minst like spennende reisemål. Velger du stedet der du kan oppleve regnbuepanorama eller eventyrmuseet tilegnet en av verdens mest berømte forfattere?

Aarhus – fra regnbuepanorama til dansk folkeliv

Aarhus er Danmarks nest største by og ligger nesten nøyaktig tre timer fra København (du kan enten kjøre dit via broer eller ta ferje). Byen var Europeisk kulturhovedstad i 2017 og er en blanding av idyllisk feriested og toppmoderne kunstdestinasjon. Her får du også utsøkt mat, og alt er mer eller mindre innenfor gangavstand.

Moderne kunst i alle farger

ARoS

Kunstmuseet ARoS er et av nord-Europas største og har alltid spennende utstillinger i verdensklasse med kunstnere som Grayson Perry, Robert Mapplethorpe og Joana Vasconcelos. Mest kjent er museet kanskje for regnbuepanoramaet på taket, signert den islandske kunstneren Olafur Eliasson, samt Ron Muecks gigantiske skulptur Boy.

En dansk tidsreise

Den Gamle By

For en helt annen type museum er det bare å ta en tur i Den gamle by, et utendørsmuseum der du kan bli med på en reise tilbake i tid og oppleve Danmark slik det var da H.C. Andersen levde – og før det. Den gamle by er en av Danmarks mest populære turistattraksjoner, og vi forstår godt hvorfor!

En uendelig bro

Den uendelig bro

Like utenfor Aarhus ligger et av områdets mest populære fotomotiv: Den uendelig bro. Installasjonen ble laget av arkitektene Niels Povlsgaard og Johan Gjødes til en skulpturutstilling i 2015, men ble så populær at kommunen gjorde den permanent. Den kan besøkes hvert år mellom april og oktober. Etterpå kan man fortsette til det spektakulære Moesgaard Museum, som er kjent for sine utstillinger om dansk historie.

Only to be used for Scandinavian Traveler articles on sas.xx

Foto: Dennis Borup Jakobsen

Eventyr for store og små i Odense

Danmarks mest kjente litterære eksport, Hans Christian Andersen, ble født i Odense i 1805, og byen er en selvsagt destinasjon for alle fans av eventyrene hans – spesielt etter åpningen av det nye museet tilegnet forfatteren. Men Odense er også et godt utgangspunkt for å oppdage øya Fyn med alle sine fantastiske slott.

En sykkelvennlig by

Lei en sykkel når du er kommet vel frem og utforsk noen av Odenses 500 km med sykkelstier. Byen har fått pris som Danmarks mest sykkelvennlige by, og flere spesiallagde sykkelbroer gjør det lett og raskt å ta seg frem. Vi anbefaler en tur ned til havnen, hvor dere kan bade gratis i Odense havnebad, som er utformet som dekket på et skip. For dem som har mer energi og tid er det perfekt å fortsette turen og oppdage andre deler av Fyn.

Et museum i ny eventyrlig form

H.C. Andersens hus

Det går ikke an å besøke Odense uten å se H.C. Andersens Hus – spesielt i sin nye form, tegnet av den japanske stjernearkitekten Kengo Kuma. Museet er blitt en helt spesiell opplevelse der Andersens eventyr blir levende ved hjelp av kunstnere og teknologi, og der museet forsøker å snakke som Andersen, i stedet for om ham.

Danske og moderne kunstopplevelser

Kunstmuseum Brandts

Kunstmuseet Brandts har en fantastisk samling av dansk kunst fra de siste 250 årene og kombinerer denne skatten med utstillinger med spennende, moderne kunstnere. Her er også en enormt populær sansestimulerende utstilling for barn, som våren 2023 har fokus på pølser!

Historisk sus i Nyborg

Danmarks første konstitusjon ble undertegnet i Nyborg i 1282, og fra 1200 til 1413 var byen sete for det såkalte Danehof, datidens parlament. Så dette er en by som har en sentral plass i Danmarks historie. I dag er den litt av en skjult perle, en idyllisk kystby som ligger midt i Danmark i perfekt avstand fra alt.

Slott-hopping

Nyborg Slot

I og rundt Nyborg ligger flere fantastiske slott. Start med Nyborg slott, som ble bygget allerede på slutten av 1100-tallet, og som er Danmarks eldste bevarte kongeborg. Hockelhavns slott, som ligger like utenfor Nyborg, er et populært sted for bryllup, og den tolv hektar store parken er åpen for publikum. Et annet vakker slott er Juelsberg gods, like nord for Nyborg, som med sin klassisistiske arkitektur fra slutten av 1700-tallet kan beundres fra parken, som er åpen for publikum fra 1. mai til 31. oktober.

Gourmetopplevelse i vannkanten

Restaurant Lieffroy

I et vakkert, gult hus med hvite, småsprossede vinduer og tegltak finner du Restaurant Lieffroy. Utsikten over vannet er fenomenal, enten fra uteserveringen eller fra de store panoramavinduene ut mot havet. Lieffroy ble i 2021 kåret til årets restaurant av Den Danske Spiseguide, og i kjøkkenet finner du kokker med mange års erfaring fra trestjerners Michelin-restauranter. På menyen: vakre og utsøkte retter med lokale råvarer.

Gå på podcasttur

Nyborg kommune har produsert en serie med podcaster, som man kan lytte til mens man slentrer rundt i den maleriske byen. Hør historien om den gang Dronning Margrethe I av Danmark overtok Magelunds slott i 1391 – og brente det ned, eller opplev Nyborgs torg i 1960-årene, 2. verdenskrig og helt tilbake til den gang slottet ble oppført. Det eneste du trenger å gjøre er å laste ned appen Useeum på telefonen, finne «Nyborgs hidden tales» og begynne å lytte.

SAS-appen vil være din reisekamerat. Bestill, oppdater, oppgrader, sjekk inn og lagre boardingkortet i appen. Mer informasjon om SAS App

Opplev Danmark sammen med barna. SAS tilbyr opptil 90 % rabatt på barnebilletter for å gjøre det mer rimelig å ta med barna på tur til København, Århus, Ålborg, Billund eller Færøyene.

Vil du se verden? Med Scandinavian Airlines og våre partnere i SkyTeam kan du fly til mange forskjellige land over hele verden. Våre destinasjoner

Alltid med SAS

Vi i SAS gjør alt vi kan for at kundene våre skal få en avslappet og komfortabel reise. Uansett hvilket billettype du har, vil du alltid nyte visse kundefordeler fra SAS.

Flygningen inkluderer alltid lett innsjekking via Internett, kaffe og te om bord, opptil 90 % rabatt for barn og bruk av SAS App.

Inkludert i din reiseklasse: SAS Go SAS Plus SAS Business*
24-timers åpent kjøp Ja Ja Ja
Håndbagasje
Light

Ja*

Smart/Pro

1 x 8 kg

2 x 8 kg* 2 x 8 kg
Innsjekket bagasje
Light

Nei

Smart/Pro

1 x 23 kg

Smart

1 x 23 kg

Pro

2 x 23 kg

2 x 32 kg
Fast track** Nei Ja Ja
SAS Lounge** Kan legges til mot et gebyr Ja Ja
Mat og drikke
Langdistanseflyvninger til/fra Asia, Canada og USA:

Ja

Flyreiser innen Skandinavia / Europa:

Kan forhåndsbestilles

Ja Ja
WiFi Kan legges til mot et gebyr Kan legges til mot et gebyr Ja

*Flyreiser til/fra Asia, Canada og USA **Når tilgjengelig

EuroBonus gir deg mer av verden

Som medlem av vårt lojalitetsprogram EuroBonus vil du opptjene poeng på flygninger med oss og våre partnerflyselskaper.