søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise

Fly fra Bergen til Split

Fly med SAS fra Bergen til Split

Den kroatiske havnebyen Split er en stemningsfylt by, med mange interessante severdigheter. Spesielt er gamlebyen i Split noe utenom det vanlige, hvor du fort kan få opplevelsen av å gå rundt på et stort museum. Dessuten har byen en sjarmerende havnepromenade, fylt med koselige kaféer og restauranter.

Vil du oppleve den kroatiske havnebyen Split? Med SAS kan du velge mellom flere avganger i uken, mellom Bergen og Split.  
 

Inkludert i din reise

Hos SAS transporterer vi deg ikke bare fra A til B, men vi gjør også vårt beste for at du skal få en behagelig reise. For å gi deg en best mulig opplevelse, har alle våre flybilletter en rekke fordeler inkludert. Reiser du med SAS fra Bergen til Split, får du alltid:

Ønsker du informasjon om vårt bagasjereglement, eller om hvilken reiseklasse du burde velge, kan du finne denne informasjonen her.
 

Finn billige flybilletter fra Bergen til Split

Leter du etter billige flybilletter fra Bergen til Split? Med vår lavpriskalender har vi gjort det lett å finne rimelige flybilletter til Split, til en fordelaktig pris. For å få tak i de mest fordelaktige billettene burde du likevel bestille billettene i god tid, da det ofte er stor etterspørsel. Dessuten kan det være en god idé å være fleksibel på reisedatoer.  

Book flybilletter fra Bergen til Split i vår lavpriskalender nå
 

Få EuroBonus-poeng på dine flyreiser

Vil du ha enda mer ut av dine flybilletter til Split? Da burde du melde deg inn i SAS EuroBonus neste gang du bestiller flybilletter med SAS. EuroBonus er Nordens største lojalitets- og frequent-flyer program, hvor du som medlem får mange fordeler inkludert.

Som EuroBonus-medlem tjener du EuroBonus-poeng hver gang du booker flybilletter, eller gjennomfører kjøp hos en av våre samarbeidspartnere. Poengene du tjener kan senere brukes til å bestille nye flybilletter, hotellopphold, eller til å oppgradere dine eksisterende billetter, pluss mye mer. 

Meld deg inn gratis her
 

Transport fra Split Lufthavn (SPU)

Split Lufthavn befinner seg ca. 24 km fra sentrum av Split, og befinner seg i en liten by med navn Kaštela. Som de fleste andre flyplassene i Kroatia, er Split Lufthavn relativt liten, likevel har den åpent året rundt.  

Adresse til Split Lufthavn (SPU):

Cesta Dr. Franje Tuđmana 1270, 21217, Kaštel Štafilić, Kroatien

Telefon: +385 21 203 555

E-mail: informacije@split-airport.hr

Hjemmeside
 

Taxi

Vil du komme deg raskt og enkelt inn til Split sentrum, kan du ta en Taxi. Taxiholdeplassen finner du ved siden av Riva, som er der flybussene også holder til. Det tar omtrent 25 minutter å komme seg fra flyplassen, og inn til sentrum, med Taxi.  
 

Buss

Du kan også velge å benytte deg av flybuss eller regionale busser. Flybussene kjører direkte fra Split Lufthavn til busstasjonen i Split.  

Om flybussavgangene ikke skulle passe inn i din tidsplan, kan du også benytte den regionale busslinjen 37, som kjører mellom Split og Trogir. Busstoppet finner du på hovedveien foran flyplassen (ca. 150 meters gåavstand fra terminalen). Vær dog oppmerksom på at bussen stopper en del steder på veien, og at bussen ofte er full i rushtiden. Har du med deg mye bagasje kan dette derfor være et noe vanskelig alternativ. Bussen kjører ca. hvert 20 minutt i tidsrommet 05.00 – 19.00. Utenom dette kjører den én gang hver halvtime.
 

Leiebil

Om du vil oppleve mer av Kroatia enn bare Split, kan du med fordel leie bil. På flyplassterminalen finner du lokale, så vel som internasjonale, bilutleieselskaper. Skal du leie bil, anbefaler vi at du bestiller dette på forhånd. Da vil bilen være klar i det du ankommer flyplassen. 
 

Verdt å se i Split

I Split finner du mange interessante steder, uavhengig om du er interessert i kunst og kultur, arkitektur, eller god mat. Vi har samlet en rekke forslag til steder du burde besøke i Split. Disse kan du lese litt om nedenfor.  
 

Diocletian Palasset

I gamlebyen i Split finner du restene av den romerske keiseren Diocletian sitt palass. Palasset er en del av UNESCOs Verdensarvliste og er mulig å besøke i løpet av dagen. I palasset kan du velge mellom å besøke ulike deler, disse må du kjøpe tilgang til, og inkluderer for eksempel palassets kjeller, St. Duje katedralen og Jupiter Tempelet. Alternativt kan velge å booke en guidet tur rundt i den gamle bydelen.  
 

Kroatias Nasjonalteater

Er du interessert i musikk og kultur? I så fall burde du unne deg en tur innom Splits nasjonalteater. Her kan du oppleve dyktige skuespillere og operasangere.  
 

Besøk Unesco byen Trogir

Omkring 30 minutter i buss fra Split, finner du den sjarmerende gamle byen Trogir. Trogir er en pittoresk by, med en historie helt tilbake til de gamle grekerne. På tross av sin lange historie, har byen klart å bevare sin historiske sjarm, noe som også er grunnen til at byen er en del av UNESCOs Verdensarvliste. Selv om Trogir ikke er verdens største by, er det masse å oppleve. For eksempel kan du besøke fortet Kamerlengo, St. Laurentius-katedralen fra 1200-tallet, og en nydelig havnepromenade. 

Er du interessert i flere gode reisetips til Split og området rundt? Da kan du besøke vår reiseguide – Scandinavian Traveler. Her har vi samlet mange gode tips for en fantastisk ferie i Split.