LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Split

  Fly til Split

  På våre fly til Split møter du solturister på vei til late dager på stranden. Noen av dem har også leid seg en seilbåt og skal utforske Adriaterhavskysten.  Men Split har mer enn fint vær og azurblått hav. Palasset byen er bygget rundt – Diocletians Palass – er verdt turen alene.

  Fly til Kroatia med SAS

  Split er Kroatias nest største by, og en av Adriaterhavets mest fascinerende havner med en lang og begivenhetsrik historie. Det er mye å se og oppleve i Split og gode steder å bo - fra hoteller til privat innkvartering. Denne fascinerende byen har et vell av museer og romerske ruiner under et bakteppe av dramatiske fjell som åpner seg ut mot det vidstrakte havet.

  Fly til Split med SAS, og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: 24 timers åpent kjøp, du sjekker inn via internett og forhåndsvelger sete uten ekstra kostnader. Med SAS er også barnevogn gratis om spedbarn er med på reisen, noe som kommer godt med om du skal til Kroatia med de små.
   

  Fly til Split for sol og sjø!

  Solforholdene på Adriaterhavskysten er unike og Kroatia ligger vestvendt så brunfargen kommer ganske fort. Den mest tilgjengelige stranden er Bacvice, men ekte solelskere tar turen ut av byen til idylliske Breia eller til øyene Solta eller Brac. Her finner du vakre laguner og spennende grotter.
  Båtferie er populært og mange familier og vennepar velger å leie seilbåt med kaptein og nyte late dager langs kysten. Bestill gjerne båten før du setter deg på flyet til Split.

  Attraksjoner i Split og omegn


  Våre fly til Split er fylt med forventningsfulle folk på vei til sol og sommer, men adriaterhavsbyen har mer å by på:

  • Diocletians Palass. En av de mest ruvende gjenlevinger fra Romertiden. Består av 220 eldgamle bygninger som   huser markeder, restauranter og mye rart. På UNESCOs verdensarv-liste.
  • St Domnius-katedralen.
  • Havnepromenaden Riva
  • Trogir – En pittoresk småby som også er på UNESCOs liste
  • Øyene Brac og Solta byr på frodig natur, flotte småstrender og er et deilig pusterom.

   

  Shopping i Split

  Split har tre shoppingsentre som er verdt å nevne: Emmezeta, Mercator og JOKER. Sistnevnte er de nyeste og mest populære. Gratis parkering. Ellers er det gaten Marmontova som har de fleste internasjonale merkevarehusene - som Zara og Benetton.

  Ikke fly til Split uten en shoppingrunde i småbutikkene i gamlebyen. Det er der du finner det spesielle, og det er der butikkene har litt særpreg. Sko og smykker finner en ofte gode priser på.

  Mat og drikke i Split

  Kroatisk mat er preget av nærheten til Adriaterhavet med mye fisk, pasta og pizza. Italia er jo nabo i vest. Grillmat står også høyt i kurs i Split.
  Du finner mange lokale restauranter innenfor Diocletians Palass og atmosfæren her er unik. Langs havnepromenaden Riva og ved fiskemarkedet er det mer moderne spisesteder og en tur på Nostromo blir aldri feil.

  Fly til Split og spis fersk fisk fra Adriaterhavet!

  Du kan også fly med SAS til Dubrovnik og Pula i Kroatia.

  Split - en kroatisk perle

  Split er en vakker by som ligger i sentrum av midtre Dalmatia i Kroatia. Split er den nest største byen i Kroatia med godt over 200 000 innbyggere. Byen ligger vakkert til på en halvøy med høye fjell i bakgrunnen og det blå Adriaterhavet foran seg. Gamlebyen omkranser haven, hvor du også finner ferger som kan ta deg videre ut til øyene.

   

  Kombiner strandliv og byliv i Split

  Reiser du til Split får du i pose og sekk. Her kan du kombinere det bylivet har å by på mens du også har muligheten til deilige dager på stranden om du skulle bli lat eller været bli i overkant varmt i løpet av dagen. Bacvice-stranden ligger i sentrum av Split og gir dermed muligheten til umiddelbar tilflukt til avslapning og velvære. Men det er ikke sikkert du blir sliten eller lei av shoppingen. I Split finner du nemlig hyggelige handlegater som gjør at du kan shoppe og titte i trivelige omgivelser. Når sulten melder seg, kan du nyte den fantastiske sjømaten som Kroatia er kjent for. I Split kan du nyte kulinariske delikatesser som reker, hummer, blåskjell og fisk på flotte restauranter. Kroatisk vin annen lokal mat bør også ta veien innom ganen i løpet av oppholdet i Split.

  Historisk og verneverdig

  Byen har en lang historie, noe som gjenspeiles på de arkeologiske attraksjonene og det livlige kulturlivet som finnes i byen. Diocletians palasset i Split representerer mye av byens historie. Palasset ble bygget på 200-tallet og fremstår i dag som en av Kroatias mest populære attraksjoner. Det ble bygget av keiseren Diocletians som bodde her fra han abdiserte i 305, frem til sin død. Palasset strekker seg 215 meter fra vest til øst og er 26 meter høyt. For å oppføre herligheten ble det tatt i bruk italiensk marmor og importert egyptisk utsmykning. Det er med god grunn at Diocletians palasset ble innlemmet i UNESCOs verdensarvliste på slutten av 70-tallet. Palasset dekker en stor del av gamlebyen hvor du finner kafeer, butikker og restauranter. Søker du god atmosfære og vakre omgivelser, er dette er område hvor du finner det du leter etter.

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies