søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise

Fly fra Oslo til Venezia

Fly med SAS fra Oslo til Venezia 

Med SAS kan du velge mellom flere daglige avganger Oslo Venezia, hele året. Den romantiske storbyen er vel så spennende om du har vært der mange ganger før, som om du reiser dit for første gang. Reiser du Oslo Venezia med SAS kan du forvente en bekvem og smidig reise. Med flere daglige avganger og ulike reisekombinasjoner kan du i tillegg finne akkurat de reisetidene som passer deg og ditt reisefølge best. Opplev Venezias smale gater, spennende kultur og romantiske atmosfære ved å reise til en av Italias mest spennende byer. 

Book dine flybilletter Oslo Venezia med SAS allerede i dag!  
 

Inkludert i din reise med SAS fra Oslo til Venezia 

Vi i SAS ønsker at dine reiser med oss skal være så behagelig som mulig. Derfor får du alltid visse fordeler inkludert i billetten når du reiser med oss, uansett hvilken reiseklasse du velger. Reiser du Oslo Venezia med SAS kan du derfor se frem til: 

Ønsker du å vite mer om de ulike reiseklassene vi tilbyr, eller om du trenger mer informasjon om vårt bagasjereglement, kan du lese mer om disse temaene her
 

Kom i gang med EuroBonus 

Som EuroBonus-medlem kan du tjene poeng på dine reiser Oslo Venezia. EuroBonus er et lojalitets- og fordelsprogram som gir deg mulighet til å effektivisere, forenkle og forbedre dine reiser med SAS. Poengene du tjener kan du senere bruke til å bestille flybilletter, hotellopphold, leiebiler, eller i vår EuroBonus shop. I tillegg kan vi glede med at vi CO2-kompenserer alle SAS-flyvningene til våre EuroBonus-medlemmer. Meld deg inn i EuroBonus før du bestiller din reise Oslo Venezia, så kan du dra nytte av alle fordelene du får som medlem i EuroBonus. 

Bli medlem i EuroBonus
 

Finn billige flybilletter fra Oslo til Venezia 

Er du på utkikk etter billige flybilletter Oslo Venezia til din neste ferie? Bestiller du billetter med vår SAS Lavpriskalender kan du velge mellom flere daglige avganger og et bredt utvalg av reisekombinasjoner. Lavpriskalenderen oppdateres kontinuerlig og gir deg lett oversikt over de rimeligste flyreisene fra Oslo til Venezia. Er du ute i god tid og er fleksibel på reisedatoer kan du fort få tak i de mest fordelaktige billettene. Med 24-timers åpent kjøp er det heller ingen grunn til å vente med bestillingen.  

Finn din neste reise med vår lavpriskalender
 

Transport fra Venezia Lufthavn (VCE) 

Venezia Marco Polo Lufthavn (VCE) ligger på det italienske fastlandet, omtrent 12 km nord for Venezia sentrum. Flyplassen er en av de mer folksomme i Italia, og er godt koblet til både Nord-Italia og Veneto regionen. Skal du til Venezia kan du velge mellom flere reiseruter. Vi anbefaler enten direktebuss til Venezia sentrum, eller å ta vannveien til Venezia. Om du ønsker kan du også reise via Mestre, fastlandsområdet utenfor Venezia, eller leie bil på flyplassen. 
 

Direktebusser 

Bussoperatørene ACTV og ATVO kjører begge direkte mellom Venezia og flyplassen. Busslinje 5 (ACTV) og Venezia Express (ATVO) tar begge 20 minutter og går omtrent hver halvtime. Bussene på flyplassen finner du utenfor ankomsthallen. 
 

Vannbuss og båt 

Fra flyplassen kan du også ta den noe uvanlige vannbussen inn til Venezia sentrum. Denne går fra flyplassens egne havneområde, som du kommer til ved å følge skiltingen til «Water Transport» fra terminalens første etasje. Fra flyplassen kan du også leie en privat båt som tar deg inn til byen. Dette må eventuelt bestilles på forhånd.  
 

Buss og tog via Mestre 

En siste mulighet er å reise til Venezia Mestre, og derfra videre inn til Venezia Santa Lucia. Ta buss nummer 15 (ACTV) eller Mestre Express (ATVO) mellom Venezia Marco Polo Lufthavn og Venezia Mestre. Videre kan du ta buss nummer 5 (ACTV), Venezia Express (ATVO) eller en av de mange togoperatørene inn til Venezia Santa Lucia. 
 

Opplev romantiske Venezia 

Venezia er bygget på over 100 små øyer i Adriaterhavet, som gjennom utallige kanaler og broer er blitt koblet sammen til en eneste stor by. Selve bysentrum er inndelt i seks områder, alle med hver sitt særpreg og et unikt bybilde. Med et nettverk av kanaler og broer foregår det meste av transporten enten til fots eller til vanns. Det kan derfor være greit å vite hvor man skal og hvordan man skal komme seg dit. Her har vi samlet noen tips til hva du burde gjøre på din reise Oslo Venezia. 
 

Markusplassen (Piazza San Marco) 

Markusplassen omtales gjerne som Venezias hjerte, og ikke uten grunn. Markusplassen dekker et stort område i bydelen San Marco, ved utgangen av hovedkanalen i byen. Her finner du også flere av de mest kjente severdighetene i byen, noe som gjør at du lett kan slå i hjel en hel dag bare i dette området. Det kan anbefales å ta turen innom den bysantinske Markuskirken (Basilica di San Marco), det gotiske Dogepalasset (Palazzo Ducale), St. Markus’ klokketårn (Torre dell'Orologio) og Museo Correr. I tillegg ligger Den kongelige hagen (Rio dei Giardinetti) rett i nærheten, som er en grønn og luftig oase blant byens mange mursteinsbygg. 
 

Nyt en vandretur eller en gondoltur 

Mye av sjarmen med Venezia er nettopp å kunne vandre langs byens smale gater og mange broer. Det er gjerne fra byens broer at du får den beste utsikten og de fineste utkikkspunktene. Sukkenes Bro (Ponte dei Sospiri) kobler Dogepalasset med et gammelt fengsel og kan absolutt anbefales som gå over, men broen er vel så fin å se på fra utsiden. Skal du ta en gondoltur vil du stort sett ha mulighet til dette langs hovedgatene, men det finnes også større stasjoner markert med et grønt skilt. Å bli gondolfører går gjerne gjennom generasjoner, fra far til sønn. Opplæringen tar mange år, samtidig som det kreves både kurs, eksamen og lisens for å bli en av Venezias over 400 gondolførere. 
 

Kunst og kultur 

Venezia har også sitt å by på hvis du foretrekker kunst og design. Kunstgalleriet Accademia og palazzoet Ca’Rezzonico huser venetiansk kunst fra 1400-tallet og frem til 1800-tallet. Accademia er en av byens mest besøkte attraksjoner og kan være ganske travel. Er du mer interessert i samtidskunst er både Guggenheimmuseet og Palazzo Grassi gode alternativer. Guggenheimmuseet ligger rett ved Accademia og har en anerkjent samling av moderne kunst, mens Palazzo Grassi er en privat samling samtidskunst som ligger langs Canal Grande. Også paviljongene i la Biennale di Venezia er internasjonalt anerkjente innenfor kunst- og arkitekturmiljøet og kan være verdt et besøk.  

Er du interessert i flere reisetips, kan du besøke vår reiseguide – Scandinavian Traveler. Her finner du et stort utvalg av reiseartikler tilknyttet ulike destinasjoner. 
 

Annet  

Reisemål med SAS