søk

FORSLAG

 • loader Ikke noe mer innhold å vise
Praha

Fly til Praha

Alltid inkludert i din flybillett til Praha

Det tar omtrent 4 timer å fly til en av Europas meste vakreste by Praha fra Oslo, og under hele reisen kan du forvente god service, for vi kommer til å servere både kaffe og te om bord, og du kan dessuten lese digitale aviser – helt uten ekstra kostnader.

Du får alt inkludert i din flybillett når du flyr med oss. Både før, under og etter din reise, har vi tenkt på alt:

Flere daglige flyavganger til Praha

Vi flyr deg til Václav Havel lufthavn, og tilbyr flyavganger både ettermiddag og kveld slik at du kan enkelt finne et fly som passer med dine planer i Praha.

 

Billige flybilletter til Praha – bestill i god tid

Du kan enkelt reise billig til byen som ligger i hjertet av Europa med oss. Men husk å bestille billettene i god tid, da kan du nemlig sikre deg de billigste billettene.

Vi gir deg alltid 24 timers åpent kjøp når du bestiller flybilletter. Derfor kan du kjøpe billige billetter med en gang, og deretter høre med familie og venner.

 

Få gode tilbud og rabatter

Bruk gjerne vårt fordelsprogram EuroBonus (det er gratis!) og få poeng hver gang du flyr med oss. I tillegg får du masse unike fordeler - bl.a. ekslusive medlemstilbud via mail og sms-tjenester med praktisk informasjon under din flyreise. Dine poeng kan du bruke på alt fra flyreiser, hotellopphold, leiebil til shopping hos våre mange EuroBonus-butikker.

Opptjen poeng på din tur til Praha – påmeld deg EuroBonus gratis

Enkel å navigere

Ruzyne er enkel å navigere og har en veldig effektiv bagasje-handling og passkontroll. Det tar sjelden mer enn 20 minutter fra en står ved gate til en går ut døra med bagasjen i hånda.

Prahas internasjonale flyplass ligger 17 kilometer fra sentrum og er en av de travleste og beste flyplassene i Sentral-Europa. De har også en garanti om å ha de beste shopping-prisene i hele Tsjekkoslovakia.

SAS’ fly til Praha lander og tar av fra terminal 2. Her er en link til et interaktivt kart over terminalen.  (klikk på den røde T2 for å se Terminal 2)

 

Beliggenhet

Flyplassen ligger 17 kilometer vest for Praha og ca 90 kilometer nord-øst for Plzen.

Komme seg fra Ruzyne til Praha

 • Taxi: Tar 15 minutter og koster ca 650 CZK (200 norske). Står ved Terminal 2 - Exit E (PS: Tsjekkiske taxisjåfører er noen luringer så prøv å få en fast pris.)
 • Bil: Det er plenty av leiebilmuligheter ved lufthavnen, men bestill gjerne på forhånd.
 • Buss: Vi anbefaler å ta buss 119 eller 100 til nærmeste metro. Disse går til henholdsvis Dejvikca (metro A) og Zlicin (metro B) . Informasjon og kart for metroen finner du her.Bussen går fra utenfor Exit E og koster ca 50 CZK.

 

Trådløst nett

Det er 15 minutter gratis trådløst nett på hele terminalen. Du kan knytte deg til nettverket (SSID) prg.aero-free. Hastigheten er opptil 10 Mb/s. Du vil bli redirected til websiden til flyplassen etter gratisminuttene og der kan du kjøpe mer.

 

Turistinformasjon

Turistinformasjonen ligger rett ved bagasjebåndene. Her finner du kart og diverse.

 

Minibanker / Valuta / Veksling

Det er automater rett utenfor Exit B og D.

 

Shopping og mat

I Terminal 2 ligger butikkene rett etter sikkerhetssjekken og har gode tilbud på blant annet bøhmisk krystall, glass og lokalprodusert kosmetikk. (Tsjekkia er kjent for gode spa-produkter)

Butikkene på Ruzyne garanterer at de har de laveste prisene i hele Tsjekkia.

Maten ved flyplassen er som ved alle flyplasser ganske overpriset, men i stativer rundt om på flyplassen finner du et tilbudsmagasin med kuponger som gir opptil 50 % rabatt. Utvalget av restauranter er bra. Enkelte av dem tillater røyking, noe som er greit å være klar over om en røyker eller ikke.

 

Passasjerer med funksjonshemminger/ nedsatt funksjonsevne

Har du behov for spesiell assistanse ved ankomst, ta kontakt med oss i SAS i god tid på forhånd. Flyplassen krever varsling fra oss minst 36 timer før ankomst. Assistanse ved check-in får du på forespørsel ved check-in disken eller informasjonsskranken.

 

Andre servicetilbud

Praha lufthavn har flere gode servicetilbud annet:

 1. Kino: Cinema Time er gratis og ligger på Level 2
 2. 5 business lounger hvorav 2 ved Terminal 2.
 3. Amme-/skifterom med leker og oppvarmingsmuligheter for barnemat.
 4. Postkontor
 5. Politikontor
 6. Porter service
 7. Bagasjeoppbevaring

 

Hoteller ved flyplassen

Det er 3 hoteller på flyplassen; Holiday Inn, Courtyard by Marriott og Ramada.

guide til praha

Praha regnes som en av Europas vakreste byer, men det er mer enn flotte bygninger som trekker nordmenn til Tsjekkias hovedstad. Flere og flere har oppdaget at i Praha kan en få en perfekt blanding kultur, shopping og uteliv.

 

Perfekt for en storbyweekend for både par og vennegjenger

På våre fly til Praha sitter det både forelskede par og venne- eller venninnegjenger. Byen byr på opplevelser for de fleste og i løpet av en langhelg rekker en å smake på både eldgammel kultur og duggfrisk tsjekkisk pilsner. Begge deler blant de beste i verden.

 

5 topp severdigheter i Praha

En av de fine tingene med Praha er at de fleste severdighetene er i gangavstand fra hverandre. De 5 toppseverdighetene vi trekker frem er faktisk mulig å spasere forbi på en 45 minutters lang gåtur.

Den astronomiske klokken: Denne 600 år gamle klokken viser ikke bare tiden og hvordan solen og månen til en hver tid står plassert. Den har også ”The Walk of Apostles” –figurer av apostlene og andre – blant annet Døden – som slår klokken hver time.

Karlsbroen. En steinbro i gotisk stilart som spenner seg 500 meter over elven Moldau, vakkert utsmykket med 30 barokk-statuer. Spesielt statuen av den tsjekkiske matyrhelgenen Johann fra Nepomuk er populær da sagnet hevder at det bringer lykke å klappe han på magen.

John Lennon Muren: Ikke all kultur i Praha er gammel. Denne muren har sin opprinnelse fra før jernteppet falt, da den var et sted unge tsjekkere uttrykte sin misnøye med styresettet. Bevegelsen de var en del av ble kalt ”Lennonisme”. Muren ble malt over mange ganger, men dagen etter ville den på nytt være full av skriverier. I dag fremstår den som et vakkert symbol på fred og kjærlighet., noe John Lennon ville vært stolt av.

Hradcany-høyden med borgen: Borgen som ligger på bakketoppen ikke langt fra Karlsbroen inneholder både flotte hager, en katedral (St. Vicus) og Franz Kafkas gamle bosted. I gaten Zlata Ulicka – bedre kjent som Golden Lane – finner du ikke bare Kafkas bolig, men 11 historiske hus som nå er små utstillinger av viktige artefakter fra Prahas historie.

Strahov-biblioteket: Dette overveldende vakre biblioteket finner du i den teologiske hallen i Strahov-klosteret

 

Tsjekkisk øl

Ingen guide til Praha er komplett uten å ta for seg tsjekkernes store stolthet. Byen Plzen, halvannen times kjøretur fra Praha, har gitt navn til den populære drikken som tsjekkerne drikker 156 liter av per år. De er med det verdens mest øldrikkende folk.

De fleste har kanskje smakt både Pilsner Urquell og Staropramen på flaske her hjemme, men det er en helt annen øl du får servert i Praha. Det vil si – hvis du vet hva du skal se etter.

Den virkelige ølkulturen i Praha får du nemlig på en ”tankovna” pub. Det spesielle med disse pubene er at de serverer upasteurisert øl. Pasteurisering gjøres for at ølet skal tåle temperatursvinginger under transport, og det er fint, men det tar også bort en del av smaken. Kun 180 puber i hele tsjekkia får lov å selge dette ferske ølet og de har strenge krav både til lagring og hvordan ølet bli overført fra tank til glass.

En tankovna pub har som regel ordet ”tankovna” på utsiden, og du finner flere av dem i Gamlebyen og rett over Karlsbroen. Men det er også flere mikrobryggerier i Praha, og det er kanskje her du finner de virkelige skattene. Vi anbefaler spesielt klosterbryggeriet ved Strahovklosteret (Strahovské Nádvoí 10, Praha 1) og bydelspuben noen mener er verdens beste: Zlý Casy (Cestmírova 5, Praha 4).

 

Guide til Praha’s natteliv

Prahas uteliv har fantastisk mye å by på. Alt fra de mørkeste og mest innrøyka bulene til gigantiske diskoteker. Det meste foregår i Gamlebyen (Stare Mesto), men det skjer mye også rundt Vaclav-plassen, senteret i det moderne Praha. Der finner en et stort antall nattklubber, strippeklubber og casinoer.

Prøv å unngå turistfeller som Karlovy Lazne og steder som lover ”Cheap drinks, pretty ladies”. Det er som regel ikke noe hyggelig. Prøv heller steder som

Roxy (Dlouhá 33, Praha 1) som spille dance, dubstep og variert electronica

Lucerna (Vodičkova 36 Praha 1) som har 80- og 90-talls musikkprofil

Superklubben SaSaZu (Bubenské nábřeží 306, Praha 7) som er superhot

 

Natteliv for musikkinteresserte

Praha har også et stort jazzmiljø og har flere gode jazzklubber. Spesielt Reduta (Narodni 20, Praha 1) anbefales. Her har til og med Bill Clinton stått på scenen!

Er du mer interessert i rock er Rock Club (også Narodni 20, Praha 1) et bra sted, men mange anbefaler Palac Akropolis som ligger litt utenfor sentrum (Kubelíkova 27, Prague 3). Akropolis beskrives som Prahas CBGB (Legendarisk New York-klubb).

Shopping i Praha

Praha er en av de billigste storbyene i Europa, og har som storbyer flest mange fristelser å by på for den glade shopper. Turistområdene er preget av flere internasjonale kjeder og disse har ofte samme prisnivå som i Norge. Hovedområdet for shopping i Praha går fra Vaclavplassen, langs Na Prikope til Republikkplassen, mens Gamlebyen og Mala Strana har småbutikkene og kunstgalleriene mange syns er sjarmerende.

De produktene du får best pris på er böhmer-krystall, porselen, lærvarer og treleker – spesielt marionettedukker. Sko er billig i Praha, og utvalget er stort. Ellers er det mange gull- og sølvsmedbutikker er i byen.

NB: Ikke kjøp krystall i suvenirsjapper. Det er som regel overpriset og av dårlig kvalitet. Det er to anbefalte butikker å kjøpe kvalitetskrystall i: Erpet Bohemia Crystal (Staroměstské nám. 27, Praha 1) og Rott Crystal (Malé náměstí 3, Praha 1).

 

Finn en god resturant

Det er en del turistfeller i byen og et godt tips er å be hotellresepsjonen å guide deg til en av Praha sine gode restauranter. For det er mange utrolig vakre spisesteder, både klassisk elegante som Francouzka og Triton og historiske som Bily Konicek og U Ceskych Panu.

Tradisjonell tsjekkisk mat har mye til felles med tysk mat; Det er mye svin og kål, ofte i snitzel-form, men de liker også roastbiff og dumplings. Denne ofte tunge maten smaker veldig mye bedre når den akkompagneres av en lokal øl, og svært mange av pubene serverer da også tradisjonell mat. U Kalicha går for å være det beste stedet for en ekte tsjekkisk matopplevelse.

Hvis du virkelig skal flotte deg bestiller du bord på Celeste, som ligger i toppen av det Frank Gerhy-designede ”Dancing House”, en moderne konstruksjon som er en attraksjon i seg selv Her kan du spise lekker fransk mat og nyte en fantastisk utsikt mot borgen med elven. Må forhåndsbookes.

Kort om Praha

Valuta: Tsjekkiske koruna

Tidsforskjell: ingen

Språk: Tsjekkisk

 

Ambassade:

Tsjekkiske ambassade, Fritzeners gate 14, 0244 Oslo, tlf.: 22 12 10 30

 

Norsk konsulat:

Hellichova 458/1, 118 00 Praha 1, tlf.: +420 257 111 500

 

Turistinformasjon:

www.prague-information.eu