LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Alicante

  Alicante

  Fly til Alicante på én av våre mange daglige avganger gjennom hele dagen. Fly fra hele Norge – bestill våre billige flybilletter på forhånd og spar penger. Vi har inkludert mye i flybillettene dine, og du kan få barnerabatt på opptil 90 %.  

   

  MANGE DAGLIGE AVGANGER TIL ALICANTE GJENNOM HELE DAGEN

  SAS har mange daglige avganger til Alicante, slik at du kan reise når det passer deg. Du kan reise morgen, middag eller kveld. Det bestemmer du. Fly direkte til byen på den sørvestlige delen av Spania fra Oslo.

  Vi flyr til og fra Alicante lufthavn (ALC), som befinner seg bare 9 km fra Alicantes bysentrum. Dette gjør det lett å komme seg til og fra flyplassen.  

  Finn din avgang

   

  BILLIGE FLYBILLETTER TIL ALICANTE – BESTILL I GOD TID OG SPAR PENGER

  Hvorfor ikke spare penger når du bestiller flybillettene dine? Du kan finne de billigste prisene i lavpriskalenderen vår. Vi oppdaterer priser og tilgjengelighet hver gang du gjør et nytt søk. Dermed vil du alltid få tilgang til priser og flyreiser i sanntid. 

  Benytt deg av en 24-timers angrerett når du kjøper flybilletter hos SAS. Utnytt de fantastiske tilbudene våre og sjekk etterpå med venner, kjæresten eller familien. 

  Prisen kan endre seg når du fortsetter til bestilling.

  Sjekk lavpriskalendern vår

   

  OPPTIL 4 DAGLIGE AVGANGER FRA OSLO TIL ALICANTE

  Fly med opptil 4 daglige avganger direkte fra Oslo til den vakre spanske byen Alicante. Reis med direktefly til destinasjonen din, slik at du kan reise komfortabelt. 

  Det er en enkel måte å tilfredsstille forretnings- og feriebehovene dine. Det kan ikke bli enklere hvis du leter etter en avslappende flytur og reiseopplevelse. SAS dekker alt før, under og etter flyreisen din. Så bare len deg tilbake og slapp av. 

  Finn din avgang

   

  FLY TIL ALICANTE FRA HELE NORGE 

  Du kan fly til Alicante (ALC) fra hele Norge. Dette gjør det svært enkelt å reise fordi du kan bruke en flyplass nær deg når du reiser til Spania. Noen flyreiser kan kreve en kort transfer i noen av de store skandinaviske landene.

  Fly til Alicante fra f.eks.:

   

  • Bergen (BGO)

  • Bodø (BOO)

  • Oslo (OSL)

  • Tromsø (TOS)

  • Trondheim (TRD)

  • Stavanger (SVG)

  • Ålesund (AES) 

  Finn nærmeste flygreise til Alicante

   

  DU FÅR MYE INKLUDERT I FLYBILLETTEN DIN – SETEVALG OG INNSJEKKING PÅ NETT

  Når du flyr med SAS, får du mye inkludert i flybilletten din uten ekstra kostnad. Vi dekker alt før, under og etter flyreisen din, slik at du skal få den enkleste og mest komfortable flyreisen mulig. 

  Dette er inkludert i flybilletten din:

   

  24-timers angrerett

  Innsjekking på nett

  • Fritt setevalg

  • Te og kaffe

  • Aviser i appen vår

  Barnerabatt på opptil 90 %

  Finn den beste prisen og flyreisen på enten sas.no eller på appen vår

  Les mer om hva som er inkludert med SAS

   

  BARNERABATT PÅ OPPTIL 90 %

  Når du flyr med SAS, får du alltid generøse barnerabatter. 

  Dersom barnet ditt er under 2 år (0 til 23 måneder), kan du få opptil 90 % rabatt når barnet reiser på fanget til en voksen. Dersom barnet trenger eget sete, får du 25 % rabatt. 

  Barn fra 2 til 11 år får sitt eget sete om bord og 25 % rabatt på flybilletten. 

  Les mer om barnerabattene våre

   

  SPESIALTILBUD OG RABATTER MED EUROBONUS

  SAS gjør reisen din enklere. Bli medlem av EuroBonus – lojalitets- og bonusprogrammet vårt. Det er gratis å bli medlem, og det kan gjøre reisen din mer komfortabel og rimeligere. 

  Du samler poeng på flyreiser, hotellopphold, billeie og mye mer. Løs inn poengene dine hos SAS eller hos de mange partnerne våre og få f.eks. nye flybilletter og hotellopphold. 

  Jo mer du flyr med SAS, jo flere fordeler får du.

  Få fordelene dine nå

   

  ALICANTE LUFTHAVN (ALC) 

  Vi flyr til og fra Alicante lufthavn Den befinner seg bare 9 km fra sentrum av Alicante. Dette gjør det lett å komme seg til og fra flyplassen. Når du ankommer flyplassen, ligger Middelhavet like ved. 

  Det er mange butikker og restauranter på flyplassen, så du kan få gjort unna litt shopping eller ta deg noe å spise før du fortsetter reisen. Du kan også få handle i taxfree-butikker på flyplassen hvis du ønsker det. Du finner både veksleautomater og minibank på flyplassen.

  Du kan få gratis ubegrenset Wi-Fi på flyplassen hele døgnet. Dette gjør det enkelt å sjekke flyreisen din direkte på smarttelefonen din og sjekke favorittappene dine. 

   

  TRANSPORT TIL OG FRA ALICANTE LUFTHAVN

  Når du ankommer Alicante lufthavn og vil komme deg videre til det endelige reisemålet ditt, kan du gjøre det på flere måter. Du kan enten bruke by- og ekspressbusser eller kombitrikk 

  Det finnes flere bussruter som går direkte fra Alicantes bysentrum til flyplassen – rute 1A (Elche – flyplassen), rute 1B (Elche – flyplassen – Arenales del Sol) og rute C-6 (Alicante – flyplassen). Ekspressbussene tar deg til flere byer i området. 

  Med kombitrikken kan du reise i byen og regionalt langs Costa Blanca til byer som Alicante, Benidorm og Dénia. Når du reiser med tog til Alicantes bysentrum, er det enkelt å bytte til bytrikken og komme deg videre til reisemålet ditt. Billettprisene kan variere avhengig av hvor du skal. 

  Det er også mulig å finne drosjer på flyplassen. Den offisielle flyplassdrosjetjenesten er Radio Taxi Elche. Det er enkelt å få øye på dem. De har en grønn stripe som går langs hele drosjens lengde. Bestill på forhånd via nettsiden og få rabatt for å betale på forhånd.

   

  BILLEIE VED ALICANTE LUFTHAVN

  Det kan være smart å leie en bil når du reiser til Alicante eller omkringliggende områder og byer. Da kan du raskt og enkelt å komme deg til og fra flyplassen og hotellet. Du får også mye fleksibilitet under oppholdet.

  Bruk leiebil-søket for å få en komplett og enkel oversikt over alle tilgjengelige biler og priser på tvers av alle bilutleieselskaper. Dersom du bestiller gjennom nettsiden til SAS, tjener du ekstra EuroBonus-poeng. 

  Du kan bestille på forhånd og la leiebilen vente på deg når du lander. Det er veldig enkelt å levere bilen når du skal hjem. 

   

  Kontakt

  Alicante-Elche Airport 

  03195 El Altet Alicante, Spain

  Telefonnummer: +34 913 211 000

  Nettside: http://www.aena.es/en/alicante-airport/index.html

  Billige flybilletter til Barcelona

  TRANSPORT I ALICANTE

  Byen Alicante er enkel å komme seg rundt i. Det finnes ikke så mange forskjellige offentlige transportmidler, men de som finnes kan ta deg nesten hvor som helst. 

  Du kan også gå de korte avstandene langs gatene hvis du vil oppleve den vakre spanske byen. De fleste vil vandre rundt i byen for å virkelig absorbere den spesielle følelsen og atmosfæren Alicante har å by på.

  Trikkene i Alicante går langs flere ruter, og de kan også ta deg til andre kystbyer langs nordkysten. Turister elsker den vakre utsikten, som også er grunnen til at trikkene er så populære. 

  Alicante har et bra bussnettverk som knytter sammen alle de viktigste områdene i byen og byregionen. C6-bussen går hele året mellom flyplassen og bysenteret hvert 20. minutt. 

  Det er enkelt å bytte fra buss til trikk og omvendt, da begge stopper på mange av de samme stasjonene. Dersom du planlegger å besøke de ytre delene av Alicante, eller andre byer, kan det være lurt å leie en bil. 

   

  BØR DU KJØPE TRAM CARD (FGV) ELLER TRAM MULTITRAVEL CARD?

  Det avhenger av hvor du skal på reisen din – begge kortene er forhåndsbetalte. 

  For reiser innad i byregionen, kan du bruke TRAM Multitravel card.. Det er bare én sone i byregionen, så du vet alltid hvor mye det vil koste. 

  Dersom du planlegger å besøke andre byer utenfor byregionen under oppholdet ditt, er det best å kjøpe et TRAM (FGV) Multitravel card. Det er seks forskjellige soner, og prisene varierer avhengig av f.eks. antall soner og hvor gammel du er.

  Les mer om trikkeprisene

   

  ALICANTE – DEN HISTORISKE BYEN VED SJØEN

  Alicante har faktisk to navn – ett på spansk og ett på valensiansk. Begge er offisielle navn, men den valensianske versjonen (Alacant) brukes mindre av personer utenfor Spania. 

  Havnen befinner seg på Costa Blanca på den sørøstlige delen av Spania. Det er hovedstaden i provinsen Alicante og fylket til Alicante. Byen er en historisk havn i Middelhavet og har en befolkning på ca. 330 000. 

  Når du besøker Alicante, vil du oppleve en dynamisk og attraktiv by med mange interessante severdigheter og attraksjoner – noen er mer enn 5000 år gamle. Det er en vakker by og én av provinshovedstedene som har blitt mest påvirket av turisme. 

  Du vil elske været i Alicante. Byen nyter milde vintertemperaturer, varme somre og veldig lite regn overhodet. Gjennomsnittlig antall timer med solskinn er 2953, så du er nesten garantert solskinn når du besøker Alicante.

   

  ALICANTES HISTORIE

  Det har bodd mennesker i området rundt Alicante i mer enn 7000 år. De tidligste beboerne bosatte seg på bakkene rundt fjellet Benacantil. 

  Området ble påvirket av både greske og fønikiske handelsmenn da de begynte å besøke bosetningen rundt 1000 f.Kr. De tok med seg mange nye ideer og oppfinnelser. På ett tidspunkt ble Alicante gitt status som kongelig landsby, og fikk dermed representasjon i det middelalderske valensianske parlamentet. 

  Byen har opplevd mange kriger og slag i løpet av sitt lange liv. Byen Alicante var lojal til den republikanske regjeringen under den spanske borgerkrigen, og det var den siste byen som ble okkupert av Francos tropper i 1939.

   

  ALICANTE OG DE MANGE KRIGENE

  Det tok ikke lang tid før Alicante måtte forsvare seg mot rivaliserende byer. Innen det 3. århundret ble byen rutinemessig invadert av romerske og kartagenske hærer. 

  Den berømte kartagenske generalen Hamilcar Barca grunnla den befestede bebyggelsen Akra Leuka, hvor Alicante står i dag. Navnet på bebyggelsen kan oversettes til hvitt fjell eller hvitt punkt. 

  De første 1300 årene e.Kr. var Alicante under romerne, kartagenerne og araberne, den kastillianske kong Alfonso og kong Jakob II av Aragón. 

  Ting forbedret seg raskt når de mange århundrene med krig var over. Alicante ble raskt mektigere og ble en viktig handelsstasjon ved Middelhavet som eksporterte vin, appelsiner, ris, olivenolje og ull. 

  Den spanske borgerkrigen hadde stor innvirkning på Alicante. Byen var lojal til den republikanske regjeringen, og byen var den siste som falt for Franco. De siste republikanske embedsmennene rømte landet fra Alicantes havn rett før overgivelsen. Under krigen ble Alicante bombet flere ganger av italienske luftstyrker. Mange sivile mistet livet under bombingene.  

   

  SEVERDIGHETER OG ATTRAKSJONER I ALICANTE

  Det er mye å se i Alicante. På grunn av Alicantes rike og lange historie, har byen mange landemerker og attraksjoner – noen mer enn 1000 år gamle. 

  Du kan betrakte og oppdage mange historiske bygninger og museer i verdensklasse. 

  Alicante har også mange unike og sjarmerende gamle kvartaler hvor du virkelig kan føle hvordan det var i gamle dager. Det gamle kvartalet i byen ble beskyttet av to murer, der den første ble bygget på 1500-tallet. 

   

  MUSEER I ALICANTE

  Det er mange museer i verdensklasse som du kan besøke under oppholdet ditt i Alicante. 

  Besøk Museo Arqueológico Provincial og se en stor og interessant samling med keramikk og iberisk kunst. Alle museumsutstillingene vises på en måte som gir deg en veldig visuell og høyteknologisk opplevelse. 

  Museo de Arte Contemporáneo de Alicante befinner seg inne i en 1600-tallsbygning som heter Casa de la Asegurada. Her kan du se verkene til Dali, Miró, Chillida, Sempere og Picasso. Den spanske kunstsamlingen fra 1900-tallet er imponerende. 

  Dersom du vil utforske en verden av fotografier, kostymer og ninoter, må du stikke innom Museu de Fogueres. Museet gir en svært unik audiovisuell presentasjon av kunstverkene sine. 

   

  BASILICA DE SANTA MARIA

  Den gamle kirken fra 1700-tallet står mellom to tvillingtårn. Basilikaen har en imponerende og praktfull barokk fasade. 

  Den forgylte altertavlen og den spesielle fasaden til kirken gir en sterk kontrast til den gotiske enkeltheten i den gamle bykirkens midtskip. 

  Du kan besøke basilikaen og etterpå nyte en god lunsj på én av de omkringliggende kafeene og restaurantene. 

   

  GAMLEBYEN I ALICANTE

  Du finner gamlebyen i Alicante i bakkene ved det vakre fjellet Benacantil. Det koselige kvartalet har beholdt mye av sin gamle spanske atmosfære og ligger i skyggen av Santa Barbara-slottet. 

  I det gamle markedet kan du også finne mange flotte og billige restauranter, og du finner også et livlig natteliv innenfor bymurene. 

  Når du vandrer rundt i gamlebyen, vil du kunne få øye på fargerike fasader med blomster som henger ned. Alt i alt legemliggjør gamlebyen en følelse av det gamle Spania og er uten tvil verdt et besøk hvis du vil oppleve denne atmosfæren på nært hold. 

   

  CASTILLO DE SANTA BARBARA

  Én av de mest imponerende severdighetene i Alicante er slottet på toppen av Benacantil. Du får en imponerende utsikt fra 1500-tallsslottet. 

  Slottet huser et museum hvor du kan lære om byens historie. Det inneholder også noen kamre med samtidskunst. 

  Dersom du vil, kan du gå opp bakken til slottet, men det finnes også en heis som tar deg til toppen. Du bør gå ned igjen hvis du har tid. Det er en svært vakker opplevelse å vandre gjennom Parque de la Ereta.

  Bli medlem av EuroBonus

  - Ingen gebyrer, ingen forpliktelser
  - Poeng på flygninger, leiebiler og hoteller
  - Bruk dine poeng for nye flygninger

  SHOPPING I ALICANTE

  Det er en unik opplevelse å shoppe i Alicante. Du kan stikke innom det spanske varehuset El Corte Inglés eller besøke butikker fra store og mindre merkevarer, og flere familieeide spesialforretninger. I byen kan du kjøpe lærprodukter, vin og keramikk til spottpris. Det holdes ofte markeder i løpet av uken som kan by på nesten alt.

  Elche er berømt for skoindustrien sin, dersom du ser etter ett par sko av høy kvalitet. Dersom du trenger en ny håndveske, lages de i Gata de Gorgos. 

  Hvis du vil ha et bredt utvalg av butikker å velge mellom, bør du shoppe i gatene La Rambla og Avenida de Federica Soto opp mot Avenida de Alfonso El Sabio. 

  Du vil også finne mange butikker i gamlebyen, og området er populært blant både turister og lokalbefolkningen. Dersom du vil oppleve virkelig god stemning, bør du besøke stedet i helgen når det virkelig er travelt.

   

  KUNST OG KULTUR I ALICANTE

  Selv om byen ikke er like velkjent som Barcelona og Madrid, har den mye på by på. Takket være sin lange og komplekse historie, er Alicante en sofistikert og interessant by som er rik på kultur. Byen har mye mer å by på enn bare strender, drinker og god mat. 

  Du kan oppleve mye kunst og kultur når du besøker den idylliske byen Alicante. Her finner du flere museer og kultursentre og mange teatre. De befinner seg bare noen få skritt unna de vakre strendene. 

  Gamlebyen er mye mer enn bare et vakkert og avslappende sted. Her finner du mange interessante museer som er verdt å besøke. Du kan også se imponerende kunstverk over hele byen langs gatene på og på veggene. 

  Det finnes også mange store markeder over hele byen. Én av de mest imponerende er middelaldermarkedet i gamlebyen på slutten av juni hvert år. Det settes opp bak rådhuset. 

   

  MUSEER I ALICANTE

  Det finnes mange museer spredt ut over hele byen. Du vil garantert finne et museum som passer din smak, uansett hva du interesserer deg for.  

  Noen av de største og mest populære er Contemporary Art Museum MACA, Volvo Ocean Race Museum og Arkeologisk museum i Alicante. 

  The Contemporary Art Museum MACA befinner seg i den eldste bygningen i Alicante, som strekker seg helt tilbake til 1685 og ligger nært Santa Maria-basilikaen. 

  Volvo Ocean Race Museum er et must hvis du er interessert i skip, ekstreme utfordringer eller røff, profesjonell sport. Du kan f.eks. oppleve hvor vanskelig det er å konkurrere i Volvo Ocean Race i museet. Kappløpet har hovedkvarter i Alicante. 

  Det arkeologiske museet i Alicante har vunnet flere priser. Det ble kåret til det beste museet i Europa i 2004 og er et innovativt og visuelt museum hvor du kan oppleve arkeologi på nye og interessante måter. 

   

  MAT OG NATTELIV I ALICANTE

  Alicante har alt. Vakre strender, kunst i verdensklasse og et yrende natteliv. Du kan prøve ut de deilige cocktailene, danse hele natten og simpelthen ha det moro. Du kan også synge karaoke hvis du ønsker å slippe løs din indre rockestjerne, eller du kan høre på avslappende musikk i solnedgangen. Dersom vil ta en pubrunde, er Torrevieja i sentrum rett sted. 

  Du bør besøke Benidorm hvis du liker karaoke. Du kan også ha det moro og nyte billig øl hvis du besøker badestedet. Se en forestilling og ev. spis en middag på det prisvinnende Benidorm Palace når du allerede er i nærheten. 

  Hvis du vil slappe av til god musikk og nyte en vakker solnedgang, bør Jávea og Moraira definitivt stå på listen din. 

  Spansk øl er svært god, og det samme kan sies om den lokale vinen. Dersom du vil smake en lokal cocktail med en vri, kan du prøve å bestille Agua de Valencia og se om du kan takle den djevelske cocktailen. 

  Det finnes mange gode restauranter, kafeer og barer i Alicante som serverer deilig mat. Noen av de mest populære er Amigos Bar Bistro i Benidorm, El Cid Bar & Restaurant i Jalon og Citrus Café-Bar i Orba. 

   

  om ALICANTE 

  Befolkning: 330 000

  Religion: Katolsk

  Valuta: Euro

  Tidsforskjell: Ingen

  Landkode: +34

  Språk: Spansk og valensiansk (en lokal dialekt)  

  Den norske ambassaden i Spania: C/Serrabi 26, 5 et. 28001 Madrid, Spain.

  Mer om Alicante

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies