LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ENKELTREISE FRA
  London

  Fly til London

  SAS flyr til London morgen, middag og kveld hver dag. Det tar bare 2 timer, og byen er et opplagt sted for en langhelg. Få ekstra billige billetter og ekstra fordeler når du flyr med oss – opptil 100 % barnerabatt.

   

  OPPTIL 10 DAGLIGE FLYAVGANGER TIL LONDON – HEATHROW (LHR)

  Hos SAS har vi helt opptil 6 daglige avganger til London. Vi flyr til London Heathrow Airport (LHR) både morgen, middag, ettermiddag og kveld. Du kan alltid finne et fly som passer til planene dine. 

  Heathrow er byens største flyplass, og det er enkelt å komme seg både til og fra flyplassen. Du kan fly fra flere flyplasser i Norge til den engelske hovedstaden – det er både enkelt, raskt og billig å fly med SAS. 

  Finn avgang

   

  BILLIGE FLYBILLETTER TIL LONDON – BESTILL I GOD TID OG SPAR PENGER

  Når du flyr til London med SAS, er det selvsagt best å gjøre det med billige flybilletter. Bestill billettene dine i god tid, så kan du få tak i flybillettene våre til den beste prisen. 

  Husk at du alltid har 24-timers angrerett når du bestiller flybilletter hos SAS. Så du kan trygt bestille de billige billettene og høre med kjæresten, ektefellen eller vennen din etterpå. 

  Vår lavpriskalender gjør det enda enklere for deg å finne de billigste flybillettene til London.

  Sjekk lavpriskalenderen

   

  FLY DIREKTE FRA OSLO TIL LONDON PÅ 2 TIMER

  Det tar faktisk ikke mer enn litt over 2 timer å fly til London fra Oslo. 

  SAS lander på Londons hovedflyplass, slik at du raskt kan komme deg videre og oppleve byen. Den korte reisetiden er perfekt for en langhelg eller en spontantur. 

  Vi sørger for at du kommer deg raskt og trygt frem, slik at du kan bruke minst mulig tid på transport. Du kan også velge selv når på dagen du vil fly. 

  Finn din avgang

   

  FLY TIL LONDON FRA HELE NORGE

  Det er ikke bare fra Oslo du kan fly til London. Vi flyr nemlig til den engelske hovedstaden fra flyplasser i hele Norge. Slik kan du fly fra en flyplass nær deg. Det sparer deg både tid og penger.

  Vi flyr til London Heathrow Airport (LHR) fra f.eks.:

   

  • Bodø (BOO)

  • Oslo (OSL)

  • Tromsø (TOS)

  • Trondheim (TRD)

  • Stavanger (SVG)

  • Ålesund (AES)

  Vær oppmerksom på at noen av de forskjellige avgangene våre går via en kort transfer i Stavanger eller Oslo. 

  Fly til London fra en flypass nær deg

   

  INKLUDERT I FLYBILLETTEN DIN TIL LONDON: FRITT SETEVALG, INNSJEKKING PÅ NETT M.M. 

  Hos SAS ønsker vi at du skal ha det godt – også når vi ikke er i luften. Derfor får du mye inkludert i flybilletten din med SAS GO når du flyr med oss. Du får:

   

  • 23 kg bagasje 

  • Fritt setevalg 

  Innsjekking på nett

  • Dagens avis i appen vår

  • Kaffe og te 

  Barnerabatt på opptil 100 %

  Finn flyet ditt med appen vår, eller bruk sas.no til å finne den beste prisen og avgangen for deg.

  Har du kun håndbagasje – velg SAS Go Light

   

  OPPTIL 100 % BARNERABATT

  Reiser du med barn, har vi forskjellige rabatter og gode råd til deg. Barn samler også EuroBonus-poeng på reisen sin.

  Barn under to år (0–23 måneder) reiser uten kostnad eller får 90 % rabatt på flybillettprisen, avhengig av destinasjonen. Barnet reiser på samme sete som en forelder. 

  Barn under 12 år får rabatt på opptil 25 % av billettprisen, og de får sitt eget sete. 

  Rabatt, bonus og gode råd når du reiser med barn

   

  FÅ FLERE TILBUD OG FORDELER MED EUROBONUS

  EuroBonus gir deg enda mer å se frem til når du flyr. Nordens største lojalitets- og bonusprogram gjør reisen din enda enklere og mer komfortabel – helt kostnadsfritt.

  Du får flere fordeler jo mer du flyr. Faktisk får du ikke bare poeng når du flyr, du tjener også poeng på hotellopphold, billeie, shopping og daglige innkjøp. 

  Løs inn poengene dine for nye flyreiser, oppgraderinger av billetter, hotellopphold eller gavekort. Du kan også bruke dem på spennende tilbud fra partnerne våre. 

  Les mer om Eurobonus og meld deg på gratis

   

  SAS GO LIGHT, SAS GO OG SAS PLUS – ENKLERE REISE FOR DEG

  Vi vil gjerne gjøre reisen din så enkel og bekvem som mulig. Derfor har vi innført forskjellige typer flybilletter, slik at du kan velge akkurat den som passer deg best. 

   

  • SAS Go Light – hvis du kun reiser med håndbagasje

  • SAS Go – endre billetten din uten gebyrer og få opptil 23 kg bagasje

  • SAS PLUS – billetten kan refunderes, 2 stk. bagasje på 23 kg og adgang til Fast Track og SAS Lounge

  Les mer om SAS Go og SAS Plus

   

  LONDON HEATHROW LUFTHAVN (LHR)

  Flyplassen ligger ca. 22 km vest for London sentrum, og er den travleste i hele Storbritannia. Det er mulig å shoppe og spise på flyplassen og handle i taxfree. Det er også gratis Wi-Fi på hele flyplassen. 

  Når du lander i Heathrow, og gjerne vil raskt videre til London, finnes det flere muligheter for offentlig transport. 

  Det letteste er hurtigtoget fra Heathrow, Heathrow Express. Det er likevel også mange andre muligheter, slik som metro, buss og drosje. Du kan selvfølgelig også leie din egen bil mens du er i London.

   

  TRANSPORT TIL OG FRA LONDON HEATHROW LUFTHAVN

  Du kan ta Heathrow Express direkte fra flyplassen. Det tar ikke mer enn 15 minutter før du befinner deg på Paddington Station. En billett med hurtigtoget koster ca. 16,50 pund. 

  Metroen går også direkte til flyplassen. Den gjennomsnittlige reisetiden til det sentrale London er mellom 50 og 60 minutter. Picadilly Line kjører ca. hvert 5. minutt i rushtiden og hvert 9. minutt i mindre travle perioder. 

  Det går flyplassbusser til og fra flyplassen hver halvtime – om natten kan du ta N97-bussen. Det er også drosjeholdeplasser ved alle de fem terminalene på Heathrow. 

   

  BILUTLEIE PÅ LONDON HEATHROW LUFTHAVN

  Hvis du leier en bil til ferien i London, kan du være sikker på at du kan komme deg raskt frem og tilbake – selv om du skal utenfor byen. Du kan både hente og levere bilen din ved flyplassen. 

  Du kan gjøre et hurtigsøk etter leiebiler via hjemmesiden vår. Her får du en enkel oversikt med priser, bilutleieselskaper og ledige biler. 

   

  Kontakt

  Heathrow Airport Limited 

  The Compass Centre

  Nelson Road

  Hounslow

  Middlesex

  TW6 2GW

  Telefon: +44 20 33 68 89 68

  Nettside: http://www.heathrow.com

  Billige flybilletter til London

  TRANSPORT I LONDON

  Både turister og de lokale innbyggerne bruker buss og metro når de skal rundt i London. The Tube, som den kalles, har 12 linjer og er den klart raskeste måten å komme seg rundt i byen på – særlig i rushtiden. Den kjører likevel kun til midnatt, så hvis du skal hjem etter det, må du bruke enten buss eller drosje. 

  Hvis du gjerne vil oppleve noe av byen og ikke har travelt, kan vi anbefale å bruke de kjente røde dobbeltdekkerbussene. Det er en hyggelig og interessant måte å komme rundt i byen på, og samtidig får du sett masse av byen. Det kan særlig være en opplevelse om natten å sitte i første etasje på de røde bussene. 

  Du bør også vurdere de sorte drosjene i London på turen din. Du får en utrolig behagelig opplevelse og masser av plass til beinene og handleposene dine. Det kan også være lurt å kjøre med minitaxi hvis du vil spare noen kroner. De må likevel bestilles i forveien, da du ikke kan praie dem på gaten. 

   

  KJØP ET LONDON TRAVELCARD

  Hvis du skal reise med offentlig transport i London, er det en svært god idé å kjøpe et London Travelcard. 

  Du kan nemlig reise ubegrenset med en rekke transportalternativer med kortet. Du kan bruke metro, nasjonale tog, Docklands Light Rail og Tramlink ubegrenset så lenge du har behov for det. 

  London Travelcard er gyldig i enten én eller syv dager, og du kan også kjøpe et til én enkelt reise. Det er en god idé å kjøpe Travelcard hjemmefra, da noen kort ikke kan kjøpes når du har ankommet. 

  Har du ikke fått bestilt et London Travelcard, kan du bruke et Oyster Card. Her betaler du for hver enkelt tur, og det kan kjøpes over hele byen. 

   

  LONDON – EN MODERNE GAMMEL BY

  London er en moderne storby med røtter langt tilbake i historien. Det har vært bosetninger i området siden bronsealderen, men det var først med romerne i 43 e.Kr. at det ble grunnlagt en ekte by. Det betyr at London faktisk har vært en større bebyggelse i ca. 2 årtusener.

  I mange år var det ikke bare London som vokste – det gjorde det engelske imperiet også. Dermed ble byen viktigere og viktigere, og det toppet seg da det engelske imperiet utgjorde av 24 % av den kjente verden så sent som i 1920. Du kan se mange av de gamle bygningene i Londons historiske kjerne, som er på 2,9 km2.  

  I dag er London én av de ledende globale byene innen bl.a. kunst, handel, underholdning, finansverdenen og mote. Den er også den mest besøkte byen i verden målt etter internasjonale reisende. 

  Det har kommet mange forskjellige kulturer til byen i takt med veksten. Det betyr at det i dag snakkes mer enn 300 forskjellige språk i London. 

   

  LONDONS HISTORIE

  Byen ved bredden av Themsen har vært en viktig by i flere årtusener, helt siden romerne grunnla den i 43 e.Kr. London har vært en storby stort sett siden den gang, og det var allerede 60 000 innbyggere i det 2. århundre. 

  London ble faktisk forlatt i det 5. århundre. Det oppstod en liten by ved siden av den tidligere bebyggelsen, men den ble utsatt for flere vikingangrep. Det sies derfor ofte at Alfred den Store gjengrunnla London i år 886. 

  Sel vom byen har en voldsom historie, har den alltid vært en viktig del av verdenshistorien. 

   

  VERDENS HOVEDSTAD

  Det britiske imperiet var en gang verdens største, og ble grunnlagt mellom det 16. og 18. århundre. Da det var på sitt høyeste, var det en global supermakt i mer enn ett århundre. 

  I 1913 var 23 % av verdens befolkning en del av imperiet, og 24 % av alt land i verden hørte til under imperiet. London var på den måten verdens hovedstad i denne perioden. 

  Dette hadde selvfølgelig en stor effekt på London – både mht. innbyggere, makt og rikdom. Som hovedstad i verdens største imperium, fløt det inn utrolige rikdommer. Det betød også at det kom mange mennesker til byen som gjerne ville tjene på dette. 

   

  UNDER OG ETTER KRIGEN

  Hitler var overbevist om at han kunne bombe London til overgivelse. Derfor igangsatte han Blitzen den 7. september 1940, som fortsatte frem til mai 1941. 

  Store deler av London ble totalt ødelagt, og ved krigens slutt var ca. 1/3 av byen lagt i ruiner. Mange handlegater samt Bank of England og Børsen hadde likevel kun fått mindre skader i denne perioden. 

  Det betød at store deler av byen måtte gjenoppbygges da krigen endelig var over. De store ødeleggelsene betød likevel også at byplanleggerne kunne planlegge byen slik at den passet til tiden med f.eks. flere grønne områder. 

  I dag er London en sentral og viktig global by, og mye har skjedd siden krigens ufattelige ødeleggelser. 

   

  SEVERDIGHETER I LONDON

  Det finnes svært mange ting å se når du reiser til London. Du bør i hvert fall ikke gå glipp av de historiske bygningene eller det rike kulturlivet som byen har å by på. Gå ikke glipp av en helt unik utsikt over London fra London Eye.

  London er en kjempestor by, og det er dermed umulig å oppleve det hele på et par dager eller en langhelg. Derfor kan det være en svært god idé å se seg ut bestemte områder eller severdigheter til turen din. 

  Det finnes noe for enhver smak i byen, og du kan raskt slite ut skosålene ved å vandre rundt i byen.

   

  OPPLEV DET GAMLE LONDON

  London har mange eldre severdigheter som oser av engelsk sjarm. Hvis du vil starte dagen på ekte britisk manér, bør du legge veien innom Pellicci’s. Den gamle London-institusjonen i art deco ble fredet i 2005, og de serverer en lekker klassisk engelsk frokost. 

  Buckingham Palace er kjent og elsket av folk over hele verden. Siden 1837 har palasset vært hjem for det britiske kongehuset, og i dag huser det den britiske dronning Elizabeth 2. Palasset beskyttes av garden med sine karakteristiske røde uniformer og bjørneskinnsluer. Husk å sette av tid til vaktskiftet kl. 11 (søndag kl. 10), som foregår til hest. 

  Et annet stort og gammelt ikon er Tower of London. Det er faktisk Londons eldste og mest populære severdighet. Tower har en svært grusom og blodig historie som strekker seg nesten helt tilbake til den gang det ble bygget i 1078. Det har tidligere fungert som fengsel, men er i dag et museum, og Tower huser bl.a. også Englands kronjuveler. 

   

  GLOBE THEATHRE – SHAKESPEARES GAMLE TEATER

  Du finner Globe Theatre sør for Themsen. Her oppførte William Shakespeare de fleste av stykkene sine. Det er ikke snakk om den originale bygningen fra 1500-tallet, da det brant ned i 1613, men det er snakk om en rekonstruksjon fra 1997, og det brukes hovedsakelig i dag til oppføringer av Shakespeares stykker. 

  Du kan få en tur rundt i det berømte teateret eller bare nyte ett av de mange inspirerende stykkene. Det holdes også ofte konserter og filmfremvisninger i bygningen. 

   

  DE 10 STØRSTE TURISTATTRAKSJONENE I LONDON

  Det er en rekke spennende attraksjoner og severdigheter i London. Her kan du se en liste over de 10 største attraksjonene som du kan bruke som inspirasjon til besøket ditt. 

  De 10 største turistattraksjonene i London:

   

  1. St. Paul’s Cathedral

  2. Hampton Court

  3. Gardens vaktskifte (ved Buckingham Palace)

  4. British Museum (verdens eldste museum)

  5. National Gallery

  6. Westminster Abbey

  7. Madame Tussaud’s

  8. House of Parliament

  9. Tower of London

  10. Victoria and Albert Museum

  Bli medlem av EuroBonus

  - Ingen gebyrer, ingen forpliktelser
  - Poeng på flygninger, leiebiler og hoteller
  - Bruk dine poeng for nye flygninger

  SHOPPING I LONDON 

  London er fortsatt en av de livligste shoppingbyene i verden. Du finner gigantiske kjøpesentre få minutter fra hverandre i tillegg til små, hyggelige forretninger flere forskjellige steder i London. 

  Mange av butikkene ligger i Knightsbridge og Regent Street. Her kan prisene likevel være svært høye. Det ligger også svært mange kvalitetsbutikker på Oxford Street – her kan du vanligvis finne det meste. 

   

  KNIGHTSBRIDGE OG SOUTH KENSINGTON – HARRODS

  Er du på utkikk etter det elegante og eksklusive, er disse to kvartalene noe for deg. De velstående kvartalene byr f.eks. på stormagasinet Harrods, som er en London-institusjon. 

  Du kan finne alt du måtte ønske hos Harrods, og den legendariske matvareavdelingen er verdt et besøk i seg selv. 

  Du finner Gucci, Prada, Fendi og mange andre eksklusive merker på Sloane Street. Er du på utkikk etter ting til hjemmet, finner du noen av Londons beste interiørbutikker i South Kensington. 

   

  SOHO OG COVENT GARDEN

  Kvartalene i London har hvert sitt særpreg. De mest kreative og dynamiske områdene er nabokvartalene SoHo og Covent Garden. 

  SoHo er det kvartalet i London som har flest barer, klubber og restauranter. Covent Garden er derimot berømt for sine torghaller. Er du på utkikk etter alternativ eller vintage design, bør du helt klart besøke de to kvartalene.

  Det kan også være en svært god idé å sette av tid til å gå på oppdagelsesferd i de små gatene. Der finner du som regel de mest spennende og usedvanlige tingene. 

   

  STILIG, FREMADSTORMENDE DESIGN 

  Mange av de unge og talentfulle designerne fra den berømte designskolen Saint Martins selger ofte klærne sine på markeder rundt omkring i London. Du kan være heldig og finne klær fra den neste store designeren på det store gatemarkedet på Portobello Road.  

  De spirende designerne selger ofte fra kolleksjonene sine, og dersom du kommer i helgen, kan du finne unike klær, antikke møbler, plater og bøker på markedet. Utvalget er størst fredag og lørdag. 

   

  KUNST OG KULTUR I LONDON

  London er ett av Europas største sentre for kultur, og byen har en rekke kulturelle tilbud, som f.eks. teatre, opera, konserter, kunst, film og sightseeing. Faktisk ble Harry Potter til på et tog til London. Har du barn med på reisen, kan dere oppleve hvordan filmene omkring trollmannslærlingen ble til i filmstudioet Warner Bros. 32 km nordvest for London.

  Byen har også en masse spennende museer, men du kan også finne mye moderne kunst i byens mange innovative gallerier. 

   

  MUSEER I LONDON

  British Museum er et av de største kunstmuseene i Europa. Museet fra 1753 har en enorm samling kunst og kulturskatter på ikke mindre enn fire millioner gjenstander. 

  Én av de mest interessante gjenstandene er Rosetta-steinen, som gjorde det mulig å tyde hieroglyfene. Du kan også se parthenonskulpturene fra det gamle Parthenon og et imponerende egyptisk skulpturgalleri med mange gamle mumier av egyptiske faraoer. 

  Imperial War Museum er et krigsmuseum med flere flotte utstillinger. Her kan du få et unikt innblikk i første og andre verdenskrig. Museet har f.eks. forsøkt å rekonstruere scener fra både første og andre verdenskrig, som virkelig gir tilskueren en følelse av å være midt i situasjonen.  

   

  MODERNE KUNST

  London har mange spennende gallerier og kunstmuseer spredt over hele byen. 

  Et av de mest innovative galleriene er The Saatchi Gallery i Chelsea. Her kan du finne moderne kunst fra flere av Englands mest lovende unge kunstnere. 

  Kunstmuseet Tate Modern er uten tvil også verdt et besøk. Det ligger i det nye kvartalet Docklands, som er godt på vei til å bli det neste hippe kvartalet i London. 

   

  INTERAKTIV REISE I MUSIKKENS VERDEN

  Hvis du er glad i musikk, finnes det også rikelig med muligheter til å få en spennende opplevelse når du besøker London. Det finnes en rekke spillesteder, utstillinger og turer som du kan bli med på. 

  I Rock Cirkus på Piccadilly Cirkus er det mulig å få en guidet tur gjennom musikkens forskjellige stilperioder. Du får et par høretelefoner på omvisningen, slik at du kan høre selv hva det dreier seg om når du beveger deg rundt. 

   

  MAT OG NATTELIV I LONDON

  London har imponerende mange restauranter – både svært billige og store gourmetrestauranter. Det kan noen ganger være vanskelig å velge blant byens mange spennende og lekre restauranter. 

  Der er også rikelig med muligheter til å nyte en hurtig sandwich eller kald øl på byens mange kafeer. 

   

  BILLIGE RESTAURANTER I LONDON

  Du kan få deg en kulinarisk opplevelse på flere av de billige restaurantene i byen. Hvis du er i området rundt SoHo, bør du legge veien innom Balls & Company. Her finner du et bredt utvalg av lekker mat til billige priser. 

  Hvis du liker deilig kinesisk mat, kan du kikke innom Baozi Inn i Chinatown. Her kan du få mange klassiske kinesiske retter uten å sprenge budsjettet. 

  Prøv også det klassiske engelske matmarkedet, hvor du kan få lekker takeaway-mat.  Borough Market er ett av Londons mest kjente matmarkeder, og det finnes noe her for ethvert budsjett. 

   

  TRADISJONELL AFTERNOON TEA I LONDON

  Det finnes nesten ikke noe mer engelsk enn afternoon tea. Det er selvfølgelig derfor mange forskjellige steder i London hvor du kan nyte en deilig kopp te med tekaker, kaker og en lekker sandwich. 

  Du kan kombinere den klassiske engelske opplevelsen med en seiltur på Themsen. Her kan du nyte de forskjellige serveringene samtidig som du seiler forbi flere av byens severdigheter. 

  Fortnum & Mason serverer også lekker ettermiddagste med alt det klassiske tilbehøret du trenger for å få en komplett opplevelse. Det finnes også en rekke andre restauranter og barer som serverer klassisk engelsk te med tilbehør. 

   

  ET RIKT NATTELIV I LONDON

  Du finner noen av de lekreste cocktailene på Andina i Shoreditch. Stedet har en peruansk stemning, og du kan blant annet smake nasjonalcocktailen fra Peru her. 

  Hvis du vil ha en unik utsikt mens du nyter drinken din, bør du besøke The Roof Gardens i Kensington. Baren på toppen av bygningen har bl.a. flamingoer, frukttrær og fisk i en liten elv. 

  London har også flere gode klubber. Bl.a. Cargo, som befinner seg under jernbanen. Vil du oppleve variert musikk når du fester, har Corsica Studios to forskjellige rom med musikk og en bar.  

   

  Om LONDON

  Innbyggere: 7,9 millioner

  Religion: Kristne 48 %, ateister 21 %

  Valuta: Pund 

  Tidsforskjell: - 1

  Landkode: +44

  Språk: Engelsk

  Norges ambassade: Royal Norwegian Embassy in London, 25 Belgrave Square, London, SW1X 8QD

  Mer om London

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies